Απαντήσεις στις 10 πιο συχνές ερωτήσεις για τις γάτες

Ανάμεσα στο πλήθος των ερωτήσεων που μπορεί να μας έρθουν στο μυαλό για τους τετράποδους φίλους μας, μερικές προκύπτουν περισσότερες από άλλες. Συμπεριφορά, υγεία, περιέργειες ειδικά για τα αιλουροειδή κ.λπ. Εδώ είναι οι απαντήσεις στις ερωτήσεις που κάνετε στον εαυτό σας περισσότερο για τις γάτες!

Αυτές οι απαντήσεις προορίζονται γρήγορο, σαφές και συνοπτικό. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτά, μη διστάσετε να κάνετε κλικ στους συνδέσμους που είναι διαθέσιμοι στις διάφορες παραγράφους!

1. Γιατί νιαουρίζουν;

Όπως η φωνή μας ή το γάβγισμα για τα σκυλιά, το νιαούρισμα είναι ένα από αυτά κύριο μέσο επικοινωνίας μιας γάτας. Είναι ένα αντανακλαστικό που αποκτούν ως παιδιά για να τραβήξουν την προσοχή της μητέρας τους και το οποίο διαιωνίζουν για να τραβήξουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους. Στην πραγματικότητα, οι γάτες μόνο νιαούρισμα με ανθρώπους!

2. Γιατί μας δαγκώνουν οι γάτες;

Μπορεί να είναι τα μαλλιά μας, αλλά και τα ρούχα ή οι κουβέρτες μας. Στην πρώτη περίπτωση, μπορεί να είναι α δείγμα στοργής αλλά και α δείκτης άγχουςαν γίνει καταναγκαστική. Όταν το κάνουν σε κουβέρτες για παράδειγμα, μπορεί να είναι σημάδι ότι το έχουν κάνει απογαλακτίστηκε πολύ νωρίς.

3. Γιατί κοιμούνται τόσο πολύ;

Οι γάτες κοιμούνται πολύ: 15 με 20 ώρες την ημέρα κατά μέσο όρο, δηλαδή! Μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα όταν γνωρίζουμε ότι αυτοί ποτέ μην κοιμάσαι ήσυχος. Το άγριο ένστικτό τους τους κάνει πράγματι πάντα σε επιφυλακή τους . Αν κοιμούνται τόσο πολύ, είναι για διατηρούν τη δύναμή τους ανάμεσα σε δύο κυνηγετικά κόμματα.

4. Γιατί η γάτα μου κάνει εμετό;

Δύσκολο να απαντήσω με λίγα λόγια σε μια ερώτηση που απαιτεί πολλούς. Όταν δεν είναι α μπάλα μαλλιών που τον ενοχλεί, ο εμετός μπορεί να είναι σημάδι πολλών περισσότερο ή λιγότερο σοβαρών καταστάσεων. Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να είναι μιλήστε με τον κτηνίατρό σαςγια να φτάσω στο κάτω μέρος του.

5. Φοβούνται πραγματικά το νερό;

Εξαρτάται σήμερα από τον χαρακτήρα και τη φυλή κάθε γάτας, αλλά βασικά, το νερό δεν είναι ο καλύτερός τους φίλος. μην το ξεχασεις Οι περισσότερες γάτες έχουν προγόνους που ζούσαν σε περιοχές της ερήμου , στο οποίο δεν είχαν συνηθίσει στο νερό. Ωστόσο, αυτό δεν τους εμποδίζει να γοητευτούν κυριολεκτικά από αυτό το στοιχείο.

τσατ nage
Πιστώσεις: marieclaudelemay/iStock

6. Γιατί γουργουρίζουν;

Θεωρείται λανθασμένα ότι οι γάτες γουργουρίζουν μόνο όταν είναι χαρούμενες. Αυτό βέβαια συμβαίνει, αλλά το κάνουν και όταν είναι αγχωμένοι ή άρρωστοι. Στην πραγματικότητα, Το γουργούρισμα είναι ένα ηρεμιστικό αντανακλαστικόπου τους επιτρέπει να καθησυχάσουν τον εαυτό τους και να ηρεμήσουν. Οπότε παραμένει θετικό!

7. Γιατί φοβούνται τα αγγούρια;

Οι γάτες και τα αγγούρια απέχουν πολύ (πολύ) από το να σχηματίσουν μια ιστορία αγάπης… Το σχήμα του αγγουριού θα τους έκανε πράγματι να σκεφτούν αυτό ενός φίδιπου θα απευθυνόταν στο ένστικτο επιβίωσης των προγόνων τους που ζούσαν σε περιοχές όπου βρίσκονταν αυτά τα ερπετά τα κύρια αρπακτικά τους . Τούτου λεχθέντος, εσείς οι ίδιοι δεν θα εκπλαγείτε να βρείτε τον εαυτό σας μύτη σε μύτη με ένα αντικείμενο που δεν ήταν εκεί πριν από 20 δευτερόλεπτα?

8. Γιατί τους αρέσουν τόσο πολύ τα κουτιά;

Γενικά, οι γάτες αγαπούν μέρη όπου νιώθουν ασφάλειακαι μπορούν να παρατηρήσουν τα πάντα στο περιβάλλον τους. Ένα κουτί είναι λοιπόν για αυτούς η υπόσχεση ενός ζεστού και πολύ άνετου καταφυγίου, στο οποίο μπορούν ως μπόνους κάνουν τα νύχια τους! Η ιστορία αγάπης είναι αναπόφευκτη…

9. Γιατί μας κοιτάζουν επίμονα;

Το κυνηγετικό ένστικτο των γατών το κάνει φανταστικοί παρατηρητές . Έτσι ικανοποιούν τη φύση τους περνώντας πολλά λεπτά κοιτάζοντας ένα άτομο. Μπορεί να κυμαίνεται από απλή περιέργεια έως δοκιμαστική επικοινωνία. Μπορεί να προσπαθεί να σας ρωτήσει κάτι. Και αν αυτός αναβοσβήνει αργάγεύση: σου λέει ότι σε αγαπάει.

10. Γιατί μας ζυμώνουν με τα πόδια τους;

Μας αρέσουν αυτά τα μικρά μασάζ αιλουροειδών, αλλά γιατί; Γιατί νιώθουν καλά. Είναι ένα μια μικρή χειρονομία που έκαναν εναντίον της μητέρας τουςγια την τόνωση της παραγωγής γάλακτος, και ως εκ τούτου φέρνει πίσω καλές αναμνήσεις.