Γάτα Peterbald: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αυτό το αιλουροειδές από τη Ρωσία μοιάζει πολύ με το Sphynx, ειδικά όσον αφορά το τρίχωμα του! Ωστόσο, στην πραγματικότητα προέρχεται από μια διασταύρωση μεταξύ του Oriental Shorthair και του Donskoy. Εδώ είναι κάτι για να μάθετε περισσότερα για τη μυστηριώδη γάτα Peterbald.

Το βλέμμα του

Αρκετά μεγάλη, αυτή η γάτα είναι μάλλον κομψό. Έχει έως και τρία διαφορετικά στυλ παλτό. Το πρώτο δεν έχει σχεδόν καθόλου μαλλιά, το δεύτερο αποτελείται από ένα αρκετά λεπτό πούπουλο και τέλος μπορεί επίσης να έχει πολύ κοντά και σγουρά μαλλιά. Το παλτό της παραμένει κυρίως σε αποχρώσεις του γκρι έως κρεμ, αλλά όλα τα χρώματα γίνονται δεκτές.

Το κεφάλι του είναι μάλλον επίμηκες και ελαφρώς φαρδύ, με μεγάλα στρογγυλεμένα αυτιά στο άκρο. Τα αμυγδαλωτά μάτια του είναι συχνά μπλε ή πράσινα, και μπορεί επίσης να είναι και μινιατούρα.

chat peterbald
Πίστωση: PetrMalyshev/iStock

Ο χαρακτήρας του

Πολύ δυναμικός, του αρέσουν τα παιχνίδια, τα άλματα, η αναρρίχηση και όλες οι πιθανές περιπέτειες! Μερικές φορές είναι ακόμη και δύσκολο να τον ηρεμήσει τόσο ενθουσιασμένος που μπορεί να είναι. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα εκτιμήσει έναν κήπο με κάτι να σκαρφαλώσει και να αφήσει τον ατμό.

Κοντά στα αφεντικά του και αρκετά ομιλητικό, αυτό το αιλουροειδές χρειάζεται πολλή προσοχή και παρότρυνση. Πολύ στοργικό, προτιμά την παρέα από τη μοναξιά και προσαρμόζεται καλά στην οικογενειακή ζωή. Δεν είναι δύσκολος με άλλα ζώα ή με ανθρώπους (ενήλικες και παιδιά).

Επιπλέον, είναι από τις γάτες που αγαπούν το νερό και εκτοξεύονται σε διαφορετικά υδάτινα περιβάλλοντα.

Συνομιλία peterbald
Πίστωση: GlobalP/iStock

Την υγεία του

Αυτό το αιλουροειδές ζει κατά μέσο όρο δεκαετία, έως 15 ετών για τους μεγαλύτερους. Παραδόξως, αυτή η γάτα ιδρώνει πολύ. Έτσι, συνιστάται να το πλένετε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να διασφαλίζεται η καλή υγιεινή. Επιπλέον, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τακτικά τα μάτια, τα αυτιά, τα επιθέματα και να το βουρτσίζετε με μια πολύ απαλή βούρτσα όταν έχει μαλλιά.

Η μόνη ασθένεια που είναι γνωστή μέχρι σήμερα για τη γάτα Peterbald είναι προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούςπου μπορεί να οδηγήσει σε Τύφλωση. Παρόλα αυτά, είναι ένα πολύ εύρωστο αιλουροειδές που δεν παρουσιάζει άλλα προβλήματα ή αδυναμίες. Από την άλλη, η έλλειψη μαλλιών του δίνει χαμηλή αντίσταση στο κρύο. Είναι λοιπόν προτιμότερο να είναι ζεστό ή εκτεθειμένο σε μέσες θερμοκρασίες.

chat peterbald
Πιστώσεις: Seregaff/iStock

Η τιμή του

Η τιμή του ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του, το φύλο του, αλλά και το χρώμα του. Θεωρείται α οι πιο ακριβές γάτεςη τιμή του μπορεί να κυμαίνεται από 700 ευρώ έως και 2.300 ευρώ.