Γιατί οι γάτες τρώνε γρασίδι;

Οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης γάτας με πρόσβαση στην ύπαιθρο έχει ήδη παρατηρήσει ότι οι φίλοι μας των αιλουροειδών αγαπούν ιδιαίτερα να μασούν λεπίδες χόρτου και μετά να τις καταπίνουν. Το πιο περίεργο είναι ότι ξέρουν ότι θα τους κάνει να κάνουν εμετό σχεδόν κάθε φορά. Τότε, όμως, γιατί να συνεχίσουμε; Απαντήσεις.

Στόχος: κάθαρση

Η δημοφιλής πεποίθηση ότι οι γάτες τρώνε γρασίδι για να καθαριστούν είναι απολύτως σωστή. Πράγματι, το γρασίδι είναι α φυσικό εμετικό για τις γάτες, τρώγοντας τους επιτρέπει να ξεφορτωθούν πιθανά βύσματα που φράζουν το στομάχι τους.

Αυτά τα φράγματα προκαλούνται συχνότερα από τριχόμπαλες ή αδύνατα αφομοιώσιμα υπολείμματα τροφών (όπως τα κόκαλα). Εμφανίζονται πιο συχνά με την πάροδο του χρόνου. τουαλέτα φτιαγμένο από τη γάτα. Κάθε μέρα η γάτα καταπίνει νεκρά μαλλιά γλείφοντας προσεκτικά το τρίχωμα. Αυτές οι τρίχες στη συνέχεια συσσωρεύονται στο στομάχι του και τελικά σχηματίζουν μπάλες μαλλιών.

η γάτα τρώει γρασίδι
Πιστώσεις: iStock / -ElzbietaSzulmajer

Έτσι, αν δείτε τη γάτα σας να τρυπώνει στο γρασίδι, αφήστε την, ξέρει τι κάνει! Και αν ζείτε σε διαμέρισμα, καλό είναι να αγοράσετε λίγο γατόγατα. Μπορείτε επίσης να καλλιεργώ στο μπαλκόνι ή στο περβάζι του παραθύρου σας.

Χόρτο, πηγή βιταμινών

Ακόμα κι αν η γάτα είναι αποκλειστικά σαρκοφάγο, μερικές φορές χρειάζεται να βρει ορισμένα θρεπτικά συστατικά που του λείπουν στην καθημερινή του διατροφή στα φυτά. Εκ τούτου, φάτε γρασίδι του επιτρέπει να συντηρεί τον εαυτό του ίνεςβιταμίνη Β και φολικό οξύ.

Προσοχή, αν το τρώει πολύ συχνά, μπορεί να είναι θύματα ελλείψεις. Σε αυτή την περίπτωση, φροντίστε να ισορροπήσετε τη διατροφή του. Η διατροφή μιας γάτας πρέπει να αποτελείται από 80% κρέας και 20% λαχανικά. Πρέπει επίσης να περιλαμβάνει υγρό φαγητό (τα πατέ) και στεγνο ​​φαγητο (κρακέτες).

Από την άλλη πλευρά, αποφύγετε μάρκες κροκέτας όπου υπάρχει μεγάλη ποσότητα δημητριακών. Στην πραγματικότητα, τα δημητριακά είναι δύσκολο να αφομοιωθούν από τη γάτα. Έτσι, η κακή πέψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε πεπτικές διαταραχές (έμετος, διάρροια κ.λπ.).

Επιπλέον, προτιμήστε ποιοτικό φαγητό. Η τυπική τροφή για γάτες, που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ, θα πρέπει να απαγορεύεται από τη διατροφή της γάτας σας.