Για να βοηθήσει τις αδέσποτες γάτες, αυτή η πόλη παίρνει μια υπέροχη πρωτοβουλία!

Ακολουθώντας το ίδιο μοντέλο με το Montpellier και το Belfort, η πόλη Bully-les-Mines, στο Pas-de-Calais, υπέγραψε συμφωνία με το ίδρυμα 30 Millions d’Amis το οποίο τον αναλαμβάνει να φτιάξει ξύλινα καταφύγια για αδέσποτες γάτες, με αντάλλαγμα τη στείρωσή τους.

Ένα έργο με το οποίο όλοι βγαίνουν νικητές

Η Billy-Les-Mines είναι μια μικρή πόλη 12.000 κατοίκων στην οποία όλο και περισσότερες αδέσποτες γάτες τριγυρνούν στους δρόμους. Θα πλησίαζαν ακόμη και τα 200. Για να σταματήσει την αναπαραγωγή τουςο François Lemaire, ο δήμαρχος της πόλης (θα δείτε εν παρόδω πόσο καλά ονομάστηκε) αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Πράγματι, η σύμβαση που υπέγραψε η πόλη με 30 εκατομμύρια φίλους διασφαλίζει ότι θα δείτε όλες (ή σχεδόν) τις αδέσποτες γάτες αποστειρωμένα και τατουάζ. Αυτό θα επέτρεπε έτσι περιορίζουν τον πολλαπλασιασμό τους. Σε αντάλλαγμα, η πόλη πρέπει να κατασκευάσει και παρέχει δωρεάν καταφύγιο για αυτές τις ίδιες γάτες. Πράγματι, ο στόχος είναι να προσφέρουμε στις αδέσποτες γάτες ένα μέρος όπου μπορούν να βρουν καταφύγιο.

η γάτα κυλά στο έδαφος
Πιστώσεις: iStock

Καταφύγια σε μορφή μεζονέτας

Ο δήμος Bully-les-Mines έχει προγραμματίσει, για αυτή τη σπουδαία πρωτοβουλία, φτιάξτε μικρά ξύλινα σπιτάκια. Και αυτό για κάθε τομέα όπου αποικίες αδέσποτων γατών έχει αναφερθεί. Για την ανέγερση των σπιτιών το δημαρχείο επέλεξε να καλέσει το ΑΠΕΙ, τον σύλλογο γονέων ατόμων με νοητική αναπηρία. ” Αυτά θα είναι είδη μικρών κόγχων με πρωτότυπα σχήματα που μπορούν να φιλοξενήσουν από 5 έως 6 γάτες. Εργαζόμαστε πάνω σε πρωτότυπα που θα εγκατασταθούν για δοκιμαστική περίοδο. Θα δούμε αν οι γάτες αισθάνονται καλά εκεί. », εκμυστηρεύεται ο Sadek Deghima, επικεφαλής υπηρεσίας στο APEI.

Η αποστολή της αναγνώρισης και στείρωσης των αδέσποτων γατών θα απλοποιηθεί επίσης εάν πάνε στα καταφύγια. ΕΝΑ αποστολή απαραίτητη όταν ξέρετε ότι ένα μόνο ζευγάρι γάτες μπορεί να γεννήσει τουλάχιστον 20.000 απογόνους!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Πώς να δαμάσεις μια αδέσποτη γάτα: 3 βήματα για να φτάσεις εκεί

4 πράγματα που πρέπει να προσέξετε για να αποκρυπτογραφήσετε τη γλώσσα της γάτας σας

Για να φωτίσουν αυτόν τον οίκο ευγηρίας, είχαν μια λαμπρή ιδέα!