Για να φωτίσουν αυτόν τον οίκο ευγηρίας, είχαν μια λαμπρή ιδέα!

Όπως γνωρίζουμε, τα ζώα έχουν το χάρισμα να επικοινωνούν τη χαρά τους, την ανεμελιά τους και να σπάνε τη μοναξιά των πιο απομονωμένων, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων. Για να φωτίσει την καθημερινότητα αυτού του αμερικανικού οίκου ευγηρίας, αυτό το καταφύγιο είχε τουλάχιστον μια πρωτότυπη ιδέα: φέρτε ορφανά γατάκια!

Μια συνεργασία που έχει νόημα

Τα γατάκια που λαμβάνονται από το καταφύγιο Pima Animal Care Center στην Αριζόνα των ΗΠΑ, είναι τις περισσότερες φορές ορφανά. Ο σύλλογος είχε τότε μια πρωτότυπη ιδέα: να προτείνει α συνεργασία με οίκο ευγηρίας της περιοχής προκειμένου να φέρει χαμόγελα στους κατοίκους της βρίσκοντας παράλληλα ένα προσωρινό σπίτι για τα μικρά γατάκια.

Τα νοσοκομεία έχουν συνηθίσει σε αυτό το είδος πρακτικής, αλλά οι οίκοι ευγηρίας, όπως και τα σχολεία, εξακολουθούν να υστερούν σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, είναι αποδεδειγμένο ότι οι γάτες έχουν απίστευτα ευεργετικές επιδράσεις στο σώμα και στο μυαλό των ανθρώπων, ιδίως μέσω γουργουρίζει.

γατάκι ηλικιωμένος αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

Τι ευτυχία

Έτσι κατέληξαν τα αξιολάτρευτα μικρά γατάκια στον οίκο ευγηρίας του Catalina Springs Memory Care, στην αγκαλιά χαμογελαστών ηλικιωμένων. Αυτό έχει το πλεονέκτημα να αναστατώνει την καθημερινότητα αλλά και να τους δίνει μια ιδιαίτερα χαριτωμένη ενασχόληση πλήρους απασχόλησης.

Οι κάτοικοι του οίκου ευγηρίας είναι πολύ χαρούμενοι που μπορούν να φροντίσουν αυτές τις μικρές γούνινες μπάλες για αρκετές εβδομάδες. ΟΧΙ μονο τους φέρνουν όλη τη στοργή που χρειάζονταιαλλά επιπλέον πρέπει να τα φροντίζουν όλη την ημέρα, που είναι πραγματική ευθύνη. Οι κάτοικοι μπορούν να αισθανθούν χρήσιμο πάλι.

γατάκι ηλικιωμένος αγκαλιά
Πιστώσεις: iStock

Αυτή η απίστευτη συνεργασία είναι ακόμη πιο ωφέλιμη καθώς ανακουφίζει λίγο το καταφύγιο. Πράγματι, ο τελευταίος δεν έχει αρκετούς εθελοντές για να φροντίσει καλά όλα τα ζώα. Ο ρόλος των ηλικιωμένων είναι επομένως ουσιαστικός. Είναι αυτοί που έχουν στα χέρια τους την ευημερία αυτών των μικρών γατών, μέχρι να υιοθετηθούν!

Μια σπουδαία πρωτοβουλία που θα είχε την αξία να υλοποιηθεί στη Γαλλία!

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Για να βοηθήσει τις αδέσποτες γάτες, αυτή η πόλη παίρνει μια υπέροχη πρωτοβουλία!

Αυτή η γριά αγριόγατα λατρεύει να παίζει τον παππού

Αυτά τα αξιολάτρευτα μικρά γατάκια βρέθηκαν σε ένα εντελώς απίθανο μέρος!