Γνωρίζετε την αληθινή προέλευση του Ιερού Βιρμάνου;

Γνωρίζετε την Ιερή Γάτα της Βιρμανίας, που ονομάζεται επίσης γάτα Birman; Δεδομένου του ονόματός του, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι η προέλευση αυτού του αιλουροειδούς είναι προγονική, ή ακόμη ότι έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην υποτιθέμενη χώρα του, τη Βιρμανία. Στην πραγματικότητα, μπορεί να εκπλαγείτε…

Τι λέει ο θρύλος…

Το Sacred of Burma στέφεται με έναν απολύτως μοναδικό θρύλο. Πράγματι, η ιστορία λέει ότι πριν από πολλές χιλιάδες χρόνια, στη Βιρμανία, ένας ιερέας είχε μια γάτα με άσπρη γούνα και κίτρινα μάτια. Προς το παρόν, απέχουμε πολύ από την τρέχουσα σωματική διάπλαση του Βιρμανική ράτσα γάταςθα μου πείτε…

Αλλά αυτός ο ιερέας δυστυχώς δολοφονήθηκε από ληστές, μέσα στους δικούς του ναός αφιερωμένος σε μια γαλανομάτη χρυσή θεά. Μάρτυρας της σκηνής, το αιλουροειδές, που ονομαζόταν Sinh, θα είχε ορμήσει τότε προς το κεφάλι του κυρίου του, τρελός από τη θλίψη. Τότε θα είχε κοίταξε κατευθείαν στα μάτια το άγαλμα της θεάςπου ανεγέρθηκε στο ναό, για να τον παρακαλέσει να επαναφέρει στη ζωή τον άνθρωπο του.

Δεν έγινε θαύμα, αλλά τότε, να τον ευχαριστήσει για την αφοσίωσή του στον αφέντη τουη θεά θα του είχε δώσει τα γαλάζια μάτια της και ότι η γούνα του θα είχε πάρει μια χρυσή απόχρωση. Μόνο οι άκρες των ποδιών του θα είχαν παραμείνει λευκές γιατί, τη στιγμή της μεταμόρφωσής του, τα πόδια του ήταν θαμμένα στα μαλλιά του νεκρού ιερέα.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

Η ιστορία θα μπορούσε να είχε τελειώσει εκεί, αλλά ο θρύλος λέει ότι Ο Σιν πέθανε από θλίψη μόλις λίγες μέρες αργότερα. Και το πιο απίστευτο είναι ότι, όταν πέθανε, όλες οι άλλες γάτες που ζούσαν στο ναό αφοσιωμένος στη θεά είχε ξαφνικά μπλε μάτια και χρυσή γούνα. Εδώ γεννήθηκε η Ιερή Γάτα της Βιρμανίας.

Η αληθινή προέλευση του Sacred Birman

Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε καμία βεβαιότητα για την προέλευση του Ιερού Βιρμάνου. Μάλιστα, είναι κοινώς αποδεκτό ότι αυτή η ράτσα γάτας υπήρξε δημιουργήθηκε στη Γαλλία τη δεκαετία του 1920 μετά από α διασταύρωση μεταξύ ενός Πέρση και ενός σιαμαίου. Απέχουμε λοιπόν πολύ από τον μυστηριώδη μύθο που περιβάλλει αυτό το αιλουροειδές.

Όταν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, πέρα ​​από τη χρυσή γούνα του, το Birman έχει στην πραγματικότητα τα χαρακτηριστικά των δύο φυλών από τις οποίες προέρχεται, της περσικής και της σιαμαίας. Αλλά αυτά είναι τα μπλε μάτια του και τα λευκά του γάντια (οι άκρες των ποδιών του που είναι λευκές) που είναι πραγματικά το σήμα κατατεθέν της.

Καλό να ξέρω : το Sacred Birman είναι από τις αγαπημένες γάτες των Γάλλων!

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: