εμφάνιση, χαρακτήρα, υγεία και τιμή

Η γάτα Devon Rex είναι αρκετά σπάνια στη Γαλλία, αλλά δεν είναι ανιχνεύσιμη. Αν και εμφανίστηκε τη δεκαετία του ’60, ήταν μόλις στη δεκαετία του ’80 που αναγνωρίστηκε στην Ευρώπη. Πράγματι, συγχέοντας αρχικά με το Cornish Rex, χρειάστηκαν αρκετά χρόνια για να το διακρίνουμε ως συγκεκριμένη ράτσα.

Το βλέμμα του

Η γάτα Devon Rex έχει πολύ ιδιαίτερες τρίχες. Πράγματι, μάλλον κυματιστά και κοντά, είναι γενικά πολύ διαφορετικά από τα κλασικά παλτό. Για το φόρεμα, δεν υπάρχουν ιδιαιτερότητες: όλα τα χρώματα γίνονται δεκτά. Αρκετά μυώδης, αυτή η γάτα έχει ένα αρκετά μεγάλο σώμα σε σύγκριση με το κεφάλι της, αλλά παραμένει ανάμεσα στις μικρότερες γνωστές ράτσες. Άλλωστε τα μάτια του είναι μεγάλα και στρογγυλά. Τα αυτιά του είναι επίσης πολύ μεγάλα, φαρδιά και ελαφρώς στρογγυλεμένα στις άκρες.

chat devon rex
Credits: insonnia/iStock

Ο χαρακτήρας του

Αρκετά ντροπαλός στην αρχή, χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί για να νιώσει εντελώς άνετα με την οικογένειά του. Μόλις τελειώσει αυτό το βήμα, είναι α πολύ παιχνιδιάρικη, δυναμική και συμπαθητική γάτα. Είναι επίσης πολύ ευαίσθητο αιλουροειδές και δεν μου αρέσει η μοναξιά. Χρειάζεται πολλή προσοχή, παρέα και περισπασμούς. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να είστε πολύ παρόντες μαζί του εάν θέλετε να συλλέξετε ένα. Επιπλέον, δεν αντέχει πολύ καλά το κρύο, επομένως χρειάζεται να ζει σε ζεστά και άνετα μέρη.

Όταν βάλει στο στόχαστρο έναν άνθρωπο, δεν το αφήνει να φύγει. Πράγματι, είναι αιλουροειδές εξαιρετικά πιστός και στοργικός. Έξυπνη, παιχνιδιάρικη, δυναμική και πολύ αγαπητή, αυτή η γάτα είναι πραγματικά μοναδική. Τέλος, μπορεί να τα πάει καλά με τα άλλα ζώα του νοικοκυριού, με την προϋπόθεση ότι συστήνεται σωστά. Στη συνέχεια θα αφοσιωθεί και θα συμμετάσχει στην ανάπτυξη μιας ή περισσότερων όμορφων σχέσεων.

δέντρο γάτας
Credits: insonnia/iStock

Οι νεαροί Devon Rexes είναι συχνά πολύ ανήσυχοι. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να οργανωθεί ο βιότοπός τους έτσι ώστε να μπορούν να ασκούνται όσο θέλουν χωρίς να κινδυνεύουν να τραυματιστούν.

Την υγεία του

Αυτό το αιλουροειδές ζει κατά μέσο όρο δεκατριών έως δεκαέξι ετών. Επιπλέον, η φροντίδα παραμένει αρκετά γενική. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να καθαρίζει καλά τα μάτια και τα αυτιά του. Επιπλέον, η γάτα Devon Rex χρειάζεται περίπου ένα βούρτσισμα κάθε μήνα για να διατηρεί ένα όμορφο τρίχωμα. Καθώς είναι μια πολύ δυναμική φυλή, θα πρέπει να της παρέχεται μια κατάλληλη διατροφή χωρισμένη σε πολλά γεύματα την ημέρα.

Τέλος, δεν έχει ανοσία στις ασθένειες που είναι κοινές σε όλες τις οικόσιτες γάτες, επομένως είναι απαραίτητο να τον πηγαίνετε τακτικά σε κτηνίατρο για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση των εμβολίων, η αποπαρασίτωση και οι θεραπείες κατά των κροτώνων/ψύλλων. Ωστόσο, αυτή η φυλή είναι επιρρεπείς σε μυϊκά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές ή σε λοιμώξεις του δέρματος που σχετίζεται με τα σχετικά κοντά μαλλιά του.

κουβεντιάστε για αυτό Ρεξ
Πιστώσεις: iStock

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Devon Rex ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία ή το φύλο της. Μπορεί να κυμαίνεται από 1.000 € έως 2.500 € για να αποκτήσετε ένα. Επίσης, μην τα ξεχνάτε όλα καθημερινά έξοδα ότι υπάρχουν περισσότερα (φαγητό, κτηνίατρο, παιχνίδια κ.λπ.).