Οι 10 αγαπημένες ράτσες γάτας των Γάλλων το 2019

Όπως κάθε χρόνο, το Official Book of Feline Origins (LOOF) δημοσίευσε την κατάταξή του για τις πιο δημοφιλείς ράτσες γατών από τους Γάλλους. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι αυτή η κατάταξη δεν κινείται ιδιαίτερα. Πράγματι, το top 3 είναι το ίδιο εδώ και αρκετά χρόνια και η αγαπημένη γάτα των Γάλλων παραμένει το Maine Coon από το… 2010!

1. The Maine Coon

Θεωρείται η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, το Maine Coon σαγηνεύει με το απαλό και υπάκουο ταμπεραμέντο του που έρχεται σε αντίθεση με την επιβλητική του σωματική διάπλαση. Και κάθε χρόνο έχει όλο και περισσότερους followers!

γάτα με αυτιά λύγκα
Πίστωση: nikkytok/iStock

2. The Sacred of Burma

Αληθινή ομορφιά, το Sacred Birman εκτιμάται για τα υπέροχα μπλε μάτια του αλλά και για τον πολύ (πολύ) τρυφερό χαρακτήρα του.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

3. Και η Βεγγάλη

Ο Βεγγάλης οφείλει την επιτυχία του στη μινιατούρα λεοπάρ σωματική του διάπλαση αλλά και στην παιχνιδιάρικη, ευαίσθητη και διακριτική πλευρά του. Είναι πολύ απλό, αυτή η γάτα κάθε άλλο παρά επεμβατική είναι!

συνομιλία Βεγγάλη
Πιστώσεις: iStock

4. Le British Shorthair

Με το κεφάλι του σε σχήμα μήλου, το Βρετανικό Κοντότριχο είναι εύκολα αναγνωρίσιμο. Αλλά είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις που τον κάνει τόσο αγαπητό.

chat gris βρετανική κοντότριχη
Πιστώσεις: iStock

5. Le Ragdoll

Το Ragdoll έχει το εκπληκτικό χαρακτηριστικό ότι ξέρει πώς να χαλαρώνει εντελώς όταν το πιάνεις στα χέρια. Από αυτή την παράξενη συνήθεια πήρε το όνομά του («ragdoll» σημαίνει «κουρέλι κούκλα» στα αγγλικά).

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

6. Ο Πέρσης

Φημισμένο για το ήρεμο ταμπεραμέντο του και για τη μεγαλοπρεπή γούνα του, ο Περσός έχει εδώ και καιρό μια πολύ ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Γάλλων.

chat persan
Πίστωση: rukawajung/iStock

7. Chartreux

Το υπέροχο σχιστόλιθο χρώμα του, η απίστευτη κοινωνικότητά του και η θρυλική του ευγένεια κάνουν το Chartreux μια πολύ δημοφιλή γάτα.

Chartreux γάτα
Συντελεστές: Benita5/Pixabay

8. Η Σιβηρική

Η Σιβηριανή είναι μια μεγάλη γάτα, ιθαγενής στις πιο κρύες περιοχές του πλανήτη. Μάλιστα, έχει ένα πυκνό και αδιάβροχο παλτό που το προστατεύει από τις κακές καιρικές συνθήκες. Αλλά αυτό που σαγηνεύει περισσότερο σε αυτό το αιλουροειδές είναι το ταμπεραμέντο του «γάτας-σκύλου» και τα υπέροχα κιτρινοπράσινα μάτια του.

γάτα Σιβηρίας
Συντελεστές : Siberian Cat Murmur’s/Wikimedia Commons

9. Ο Νορβηγός

Ο Νορβηγός έχει επίσης ένα ιδιαίτερα προστατευτικό τρίχωμα και το ταμπεραμέντο ενός ευγενικού γίγαντα. Αλλά αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τον ξάδερφό του τον Σιβηρία είναι τα πίσω του πόδια που είναι ελαφρώς ψηλότερα από τα μπροστινά του πόδια. Λίγο σαν κουνέλι, με λίγα λόγια.

νορβηγική γάτα
Πίστωση: izanbar/iStock

10. Η Σφίγγα

Παρά την άτυπη εμφάνισή του, το Sphynx συνεχίζει να κάνει τις καρδιές των Γάλλων να χτυπούν πιο γρήγορα. Υπό αμφισβήτηση ? Η αγάπη της για τις αγκαλιές και το απαλό δέρμα της παρά τη ζαρωμένη εμφάνισή της.

κουβέντα σφίγγα
Πιστώσεις: iStock

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: