Οι 10 πιο ομιλητικές ράτσες γατών

Φυσικά διακριτικές, οι γάτες δεν θεωρούνται θορυβώδη ζώα. Ωστόσο, μερικά αιλουροειδή απολαμβάνουν περισσότερο το νιαούρισμα από άλλα, είτε για να εκφράσουν τις επιθυμίες τους, τα συναισθήματά τους είτε για να επικοινωνήσουν με τον άνθρωπο τους. Μια σύντομη επισκόπηση των πιο ομιλητικών φυλών γατών!

1. Οι σιαμαίοι

Ο Σιαμέζας είναι Ο άψογος ομιλητής. Πράγματι, αυτή η πολύ επικοινωνιακή γάτα του αρέσει να μοιράζεται μεγάλες συζητήσεις με τον άνθρωπο του. Δεν είναι όμως αυτή η μόνη ιδιαιτερότητά του. Αυτό το αιλουροειδές με χλωμό παλτό, μαύρη μάσκα και μπλε μάτια μπορεί επίσης να είναι πολύ κτητικό με τον αφέντη του, για τον οποίο έχει μια αιώνια αγάπη.

Σιαμέζικη γάτα
Πιστώσεις: yunaway / iStock

2. L’Oriental

Με την ιδιαίτερη σωματική του διάπλαση, ο Ανατολίτης είναι εύκολα αναγνωρίσιμος. σιαμαίος ξάδερφος, έχει τα ίδια χαρακτηριστικά συμπεριφοράς με το τελευταίο, ιδιαίτερα την ευχαρίστηση της επικοινωνίας. Είναι επίσης πολύ δεμένος με τον ιδιοκτήτη του, με τον οποίο ξέρει να είναι τρυφερός και ευγενικός.

chat ανατολίτικο
Πιστώσεις: Leschenko/iStock

3. Οι Τονκινέζοι

Το Tonkinese είναι επίσης ξάδερφος του σιαμαίου, με τον οποίο μοιράζεται την ίδια ιδιοσυγκρασία. Εξ ου και η φλύαρη ταμπέλα (απόλυτα δικαιολογημένη) που κολλάει στο πετσί του. Παρ ‘όλα αυτά, Η προέλευσή του συνδέεται επίσης με τη Βιρμανίαπου του προσδίδει και άλλες ιδιότητες, όπως ευφυΐα, προσαρμοστικότητα και κοινωνικότητα.

τονκινέζικη γάτα
Συντελεστές: CarolinaSmith / iStock

4. Και η Βεγγάλη

Γνωστός για την εξαιρετική του σωματική διάπλαση, που τον κάνει να μοιάζει με μινιατούρα λεοπάρδαλη, ο Βεγγάλης έχει επίσης πολλές ιδιότητες. Πράγματι, εκτός από το να είναι ευαίσθητο, ευγενικό και παιχνιδιάρικο, δεν είναι ποτέ παρεμβατικό. Από την άλλη, του αρέσει να νιαουρίζει, για ένα ναι ή ένα όχι!

συνομιλία Βεγγάλη
Πίστωση: andrei salokhin/iStock

5. The Maine Coon

Θεωρείται η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο, η Maine Coon είναι ένας εξαιρετικός σύντροφος ζωής. αλήθεια” γάτα σκύλος«Είναι εντελώς μη επιθετικός και τα πάει καλά με όλους. Ένας σπουδαίος μελαγχολικός, αγαπά την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

συνομιλία Maine Coon
Credits: Gelner Tivadar / iStock

6. Το ιαπωνικό Bobtail

Γνωστός ως ένας από τους λίγους γάτες με κοντή ουρά, το ιαπωνικό Bobtail έχει πολλές ομοιότητες με τις ανατολίτικες γάτες. Πάντα με καλή διάθεση, είναι πολύ περίεργος, ζωηρός και άτακτος σε καθημερινή βάση. Για να μην πω ότι του αρέσει και να δίνει φωνή.

ιαπωνική γάτα bobtail
Συντελεστές : Jonik / Wikipedia

7. Le Singapura

Θεωρούμενη ως μια από τις μικρότερες οικόσιτες γάτες στον κόσμο, η Σιγκαπούρα σαγηνεύει από το μέγεθός της, αλλά και από το ταμπεραμέντο της. Στην πραγματικότητα, ήρεμος και απολύτως μη χαρακτήραςαυτό το μικρό αιλουροειδές προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις, αρκεί να μπορεί να αλληλεπιδράσει με τον άνθρωπο του και να πάρει αγκαλιές.

chat singapura
Πιστώσεις: Seregaff / iStock

8. Η Σιβηρική

Συνηθισμένο σε ανοιχτούς χώρους, αυτό το αιλουροειδές από μια διασταύρωση άγριας γάτας και οικόσιτης γάτας είναι ένας ευγενικός γίγαντας. Στοργικός, δυναμικός και πολύ σοφός, ο Σιβηρίας ξέρει επίσης πώς να είναι πολύ κοινωνικός, ειδικά με τον άνθρωπο του με τον οποίο απολαμβάνει να συνομιλεί.

γάτα Σιβηρίας
Πιστώσεις: marieclaudelemay / iStock

9. Le Peterbald

Μια κατεξοχήν ομιλητική γάτα, η Peterbald είναι επίσης γνωστή για την υπερκινητική πλευρά και εξωστρεφής φύση. Του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και δεν διστάζει να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του όταν κάτι τον δυσαρεστεί. Επιπλέον, όπως όλες οι γάτες ανατολίτικου τύπου, δυσκολεύεται να ανεχθεί τη μοναξιά.

chat peterbald
Πιστώσεις: PetrMalyshev / iStock

10. Η τουρκική Angora

Η τουρκική Angora είναι πάνω απ’ όλα α ανεξάρτητη γάτα που έχει ανάγκη την ελευθερία. Αλλά αυτό δεν τον κάνει άγριο γάτο, το αντίθετο. Πράγματι, ξέρει να είναι χαδιάρης, παιχνιδιάρης και κοινωνικός. Για να μην αναφέρουμε ότι του αρέσει να επικοινωνεί με τον άνθρωπο του. Αλλά η απαλή φωνή της κάνει αυτές τις ανταλλαγές ιδιαίτερα ευχάριστες.

τουρκική ανγκόρα γάτα
Credits: Anna Volgina / iStock