Οι 5 κορυφαίες ράτσες γατών που δεν πέφτουν

Ονειρεύεστε να υιοθετήσετε μια γάτα στο σπίτι σας αλλά έχετε μια εμμονή: τα μαλλιά; Είναι αλήθεια ότι μπορεί να είναι πραγματική μάστιγα… ειδικά για άτομα με αλλεργικές (και μανιακές) τάσεις. Περιμένετε να τα βρείτε παντού (στα έπιπλα, στα ρούχα, στα πιάτα σας…) και να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα πολύ τακτικά. Ευτυχώς, ορισμένες ράτσες γατών ρίχνουν λιγότερα μαλλιά από άλλες. Φτου!

1. Ο Ντέβον Ρεξ

Το Devon Rex είναι μια ράτσα γατών που έχει λίγες τρίχες, έτσι χάνει λιγότερα από τους πιο θαμνώδεις φίλους της. Αυτήν πολύ ωραία εμφάνιση κρύβει έναν ενεργητικό και ιδιαίτερα έξυπνο χαρακτήρα. Ευαίσθητο και περίεργο, αυτό το αιλουροειδές απαιτεί πολλή προσοχή από τα αφεντικά του. Έχει τεράστια ανάγκη για αγκαλιές (ό,τι αγαπάμε!) και δεν αντέχει καλά τη μοναξιά.

chat devon rex
Πιστώσεις: iStock

2. Le Cornish Rex

Μην σας ξεγελούν τα σγουρά μαλλιά του! Αυτή η ράτσα γάτας δεν έχει κανένα υπόστρωμα, το οποίο είναι ιδανικό για άτομα που τείνουν να χαλαρώνουν ή είναι αλλεργικά σε αυτά. Τρυφερός και πολύ στοργικός, ο Κορνουαλός Ρεξ αγαπά τον κύριό του περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο και το κάνει γνωστό.

chat cornish rex
Συντελεστές: Olivia2/Wikimedia Commons

3. Και Κοράτ

Ακριβώς όπως το Cornish Rex, το Korat δεν έχει υπόστρωμα, το οποίο επιτρέπει στα μαλλιά του να προσκολλώνται καλύτερα στο σώμα του και επομένως να μην το χάνουν. Με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, είναι έξυπνος και παιχνιδιάρης. Αυτήν ισχυρή φυσική το καθιστά τρομερό αντίπαλο σε περίπτωση μάχης με συγγενή. Το προσδόκιμο ζωής αυτής της ευγενικής και συγκρατημένης γάτας είναι υψηλότερο από αυτό των άλλων γατών. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι 25 απ κατά μέσο όρο σε σύγκριση με 16 χρόνια για τους άλλους.

chat korat
Συντελεστές : Abujoy/Wikimedia Commons

4. Η Σιβηρική

Με καταγωγή από τη Ρωσία, η γάτα Σιβηρίας είναι πολύ ΤΡΙΧΩΤΗ. Μην ανησυχείτε, τα μαλλιά του δεν θα πέσουν χάρη στο λιπαρό παλτό του. Είναι μια ράτσα που εκκρίνει λίγη πρωτεΐνη FEL D1, την πρωτεΐνη που προκαλεί αλλεργία στα ανθρώπινα όντα. Για όσους δεν γνωρίζουν, δεν είναι το τρίχωμα της γάτας από μόνο του που προκαλεί αλλεργίες αλλά η πρωτεΐνη FEL D1 που εναποθέτει η γάτα πάνω της όταν πλένεται. Κοινωνικός και στοργική, αυτή η μπάλα γούνας μπορεί να αποδειχθεί αληθινή δοχείο με κόλλα.

γάτα Σιβηρίας
Credits: Pxhere

5. Η Σφίγγα

Μπορεί να υπάρξει γάτα που χάνει λιγότερα μαλλιά από τη διάσημη άτριχη γάτα, τη Σφίγγα; Φαινόταν απόλυτα λογικό! Αν αγαπάτε τις γάτες αλλά πραγματικά δεν θέλετε να δείτε τρίχες στο σπίτι σας, υιοθετήστε ένα Sphynx. Το τελευταίο καλύπτεται μόνο με πούπουλο που δεν αφήνει κανένα ίχνος πίσω του. Παρά τον κάπως σκληρό αέρα της, αυτή η ράτσα γάτας είναι ιδιαίτερα ήπιος και κοινωνικός και ταιριάζει απόλυτα σε οικογένειες με παιδιά. Η άτυπη σωματική του διάπλαση εξαρτάται από τα γούστα του καθενός, το αγαπάμε ή το μισούμε!

κουβέντα σφίγγα
Πιστώσεις: iStock

Θα σας αρέσει επίσης:

Top 5 φυλές γατών που αγαπούν το νερό

Οι 10 πιο έξυπνες ράτσες γατών

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της γάτας Σιβηρίας και της γάτας Νορβηγίας;