οι 5 πιο κατάλληλες ράτσες!

Σκοπεύετε να υιοθετήσετε μια γάτα για πρώτη φορά; Σας συμβουλεύουμε ανεπιφύλακτα να πάτε στο καταφύγιο που βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι σας για να συναντήσετε τις εγκαταλειμμένες γάτες. Ανάμεσά τους θα βρείτε αναμφίβολα έναν υπέροχο σύντροφο ζωής. Αν όμως προτιμάτε να στραφείτε σε κάποια ράτσα συγκεκριμένα, ορίστε μερικά που, λόγω της ευκολίας ιδιοσυγκρασίας τους και της μεγάλης προσαρμοστικότητάς τους, θα μπορούσαν να σας ταιριάζουν!

1. Le Ragdoll

Γενικά, όταν λαμβάνεται η απόφαση να υιοθετήσετε μια γάτα, είναι για την πλευρά αγκαλιάς αυτού του ζώου. Πράγματι, τι καλύτερο από το να περάσουμε μια βροχερή Κυριακή κάτω από το πάπλωμα με μια πολύ απαλή και ζεστή γάτα να γουργουρίζει στα γόνατά μας;

Λοιπόν, φαίνεται ότι η ιδανική γάτα για τέτοιες καταστάσεις είναι το Ragdoll. Αυτή η μεγάλη γάτα με μπλε μάτια είναι γνωστή για την φύση χαλαρή, παιχνιδιάρικη, κοινωνική και στοργική. Αλλά αυτό που τον κάνει τόσο ελκυστικό είναι η ικανότητά του να χαλαρώνει πλήρως όταν τον κρατούν στην αγκαλιά του. Από αυτή την εκπληκτική συνήθεια πήρε το όνομά του («ragdoll» σημαίνει «κουρέλι κούκλα» στα αγγλικά).

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

2. The Maine Coon

Εάν είχατε σκύλους στο παρελθόν και τώρα θέλετε να μοιραστείτε τη ζωή σας με μια γάτα, σίγουρα θα αισθανθείτε άνετα με το Maine Coon. Θεωρείται το η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμοέχει το μέγεθος ενός μεσαίου μεγέθους σκύλου αφού μπορεί να φτάσει τα 12 κιλά.

Αυτό όμως που κάνει τη γοητεία του είναι το δικό του χαρακτήρας παράξενα παρόμοιος με αυτόν του σκύλου. Πράγματι, όχι μόνο του αρέσει το νερό, αλλά είναι επίσης αρκετά ικανός να μάθει να περπατά με λουρί και να φέρνει την μπάλα πίσω. Για να μην πω το δικό του απίστευτη κοινωνικότητα. Είναι πολύ απλό, αγαπά τους πάντες: σκύλους, γάτες, παιδιά… Από την άλλη, όπως και ο σκύλος, δυσκολεύεται να ανεχθεί τη μοναξιά.

συνομιλία Maine Coon
Credits: Gelner Tivadar / iStock

3. Οι σιαμαίοι

Για μια πρώτη γάτα, μια σιαμαία μπορεί να είναι απόλυτα κατάλληλη. Με την προϋπόθεση, ωστόσο, ότι σας αρέσει να συζητάτε. Ναι, αυτό το αιλουροειδές είναι ένα μεγάλος ομιλητής και δεν θα διστάσει να μειώσει για ένα ναι ή ένα όχι. Είναι ο τρόπος του να εκφράζεται!

Ευφυής, περίεργος, παιχνιδιάρης, ο Σιάμας έχει πολλές ιδιότητες. Αυτό όμως που τον ξεχωρίζει από τις άλλες γάτες είναι το δικό του συνεχές καλό χιούμορ και την άτακτη πλευρά του. Πράγματι, δεν διστάζει να διασκεδάσει τη γκαλερί όταν νιώθει την ανάγκη να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής.

Σιαμέζικη γάτα
Συντελεστές: webandi/Pixabay

4. Ο Πέρσης

Εάν είστε περισσότερο ανεξάρτητου τύπου και δεν θέλετε να σας παρασύρει η γάτα σας όλη την ημέρα, τότε επιλέξτε την περσική. Πράγματι, όχι ότι αυτή η γάτα δεν χρειάζεται προσοχή, αλλά ξέρει να είναι διακριτικός.

Πάνω απ’ όλα φημίζεται για τα δικά του ήρεμο ταμπεραμέντο και η κάπως… τεμπέλικη πλευρά του. Η ιδανική του μέρα; Τεμπελιάζει στον καναπέ δίπλα στον άνθρωπο της, φάει, βουρτσιστείτε και μετά παίξτε λίγο. Είναι αυτονόητο ότι και αυτός χρειάζεται τόνωση, όπως κάθε αιλουροειδές, αλλά μπορεί και να φροντίζει τον εαυτό του.

chat persan
Πίστωση: rukawajung/iStock

5. Η Σφίγγα

Αν μέχρι τώρα δεν ήθελες ποτέ γάτα γιατί φοβόσουν ότι θα χάσει τα μαλλιά της, τότε θα χαρείς τη Σφίγγα. Και για καλό λόγο, δεν έχει μαλλιά! Ή τουλάχιστον δεν βλέπονται. Πράγματι, αυτή η γυμνή γάτα έχει ακόμα ένα Φινλανδικό λουτρό που καλύπτει το σώμα της και την κάνει ιδιαίτερα απαλό δέρμα αφή.

Η απουσία μαλλιών μπορεί να είναι πλεονέκτημα για κάποιους ανθρώπους, αλλά αυτό που πραγματικά χαρακτηρίζει τη Σφίγγα είναι η δική της τρυφερός χαρακτήραςκαι ακόμα δοχείο με κόλλα. Του αρέσει να ακολουθεί τον άνθρωπο του παντού και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να μείνει μόνος για πολύ καιρό με τον κίνδυνο να γίνει πολύ δυστυχισμένος.

κουβέντα σφίγγα
Πίστωση: s3jelv/Pixabay

Λοιπόν, έκανες την επιλογή σου; ?

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: