Οι 5 πιο όμορφες ράτσες μαύρων γατών

Πολλές ράτσες γατών μπορούν να φορέσουν ένα μαύρο παλτό, συμπεριλαμβανομένων των γατών του σοκακιού. Και, αντίθετα με ό,τι πιστεύουμε, η υιοθέτηση μιας μαύρης γάτας δεν είναι κακή τύχη. Λοιπόν, έτοιμοι να αγνοήσετε τις (ηλίθιες) δεισιδαιμονίες;

Καλό να ξέρω : λόγω του χρώματος του τριχώματος τους, οι μαύρες γάτες είναι οι λιγότερο συχνά υιοθετημένες γάτες από καταφύγια…

1. Βομβάη

Είναι η κατ’ εξοχήν μαύρη γάτα. Και για καλό λόγο, μόνο ένας ομοιόμορφο jet μαύρο φόρεμα, δηλαδή χωρίς λευκούς ή χρωματιστούς λεκέδες, γίνεται δεκτός στη Βομβάη. Όσο για τα αμυγδαλωτά μάτια της, έχουν υπέροχο χρυσό ή χάλκινο χρώμα. Μαζί με το σατινέ μαύρο παλτό του για τη συγκεκριμένη φυλή, το Bombay έχει επίσης ένα μυώδες, ευκίνητο σώμα που του δίνει το παρατσούκλι «μινιατούρα πάνθηρας».

Η ψυχραιμία του : ευφυής, τρυφερός, κοινωνικός, διακριτικός, παιχνιδιάρης, έχει όλα τα προσόντα που θα περίμενε κανείς από μια γάτα… σε σώμα πάνθηρα!

chat bombay
Συντελεστές : Bombaykatze/Wikipedia

2. Η ευρωπαϊκή

Το ευρωπαϊκό, που ονομάζεται επίσης ευρωπαϊκό κοντότριχο, μοιάζει με γάτες του σοκακιού από πολλές απόψεις Ευρωπαίους. Το παλτό του μπορεί να είναι διαφορετικών χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου. Το κεφάλι του είναι στρογγυλεμένο και τα μάτια του μπορεί να είναι κίτρινα, πράσινα ή πορτοκαλί.

Η ψυχραιμία του : δυναμικός, παιχνιδιάρης, κυνηγός, στοργικός και κοντά στους ανθρώπους του, ο Ευρωπαίος μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις καταστάσεις. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι μια σιδερένια γάτα.

μαύρη γάτα
Credits: viki-melkiu / iStock

3. Οι Βιρμανοί

Στην πραγματικότητα, ο Βιρμανός δεν είναι πραγματικά μαύρος, αλλά μάλλον σκούρο καφέ. Ωστόσο, στο ανεκπαίδευτο μάτι, μπορεί εύκολα να περάσει για μια μαύρη γάτα. Τα μάτια του είναι απαραίτητα κίτρινα. και η ουρά του έχει την ιδιαιτερότητα να έχει στρογγυλεμένη άκρη.

Η ψυχραιμία του : Περίεργος, πειθήνιος, ευαίσθητος και κοινωνικός, ο Βιρμανός είναι μια πολύ εύκολη γάτα. Δεδομένης της μεγάλης του ανάγκης για προσοχή, προσαρμόζεται τέλεια στην οικογενειακή ζωή.

συνομιλία Βιρμανίας
Credits: laimdota / iStock

4. Ο Πέρσης

Φημισμένο για το μεγαλοπρεπής γούνα, το περσικό μπορεί να είναι διαφορετικών χρωμάτων, και συγκεκριμένα μαύρο. Τα μαλλιά του είναι μακριά αλλά αυτή η γάτα έχει επίσης μια κοντότριχη εκδοχή: την Εξωτική Κοντότριχη.

Η ψυχραιμία του : ήρεμος, ήρεμος, ανεξάρτητος, διακριτικός, οι περσικές αξίες πάνω απ’ όλα η ηρεμία του.

chat persan
Συντελεστές: Stefan Ivanov/Unsplash

5. The Maine Coon

Και πάλι, το Maine Coon μπορεί να έρθει σε διαφορετικά χρώματα, αλλά μπορεί επίσης να έχει ένα όμορφο μαύρο χρώμα. Και, σε αυτή την περίπτωση, το η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο τείνει να επιβάλλει! Και για καλό λόγο, μια μεγάλη μαύρη γάτα που μπορεί να ζυγίζει έως και 12 κιλά και να έχει μήκος έως και 1 μέτρο, έχει κάτι να εντυπωσιάσει!

Η ψυχραιμία του : ήρεμος, ευγενικός, χαδιάρης, κοινωνικός, υπάκουος και πιστός, το Maine Coon είναι αυτό που ονομάζεται «γάτα-σκύλος».

τσατ Μέιν Κουν
Συντελεστές: Pxfuel

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: