Οι 8 πιο κοινωνικές φυλές γατών

Σε ποιον δεν αρέσει να αγκαλιάζει μια χαριτωμένη γάτα; Παρόλο που ξεχειλίζουμε από στοργή για αυτές τις μπάλες, δεν εκτιμούν πάντα τις εκδηλώσεις αγάπης μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολύ επιδεικτικές γάτες που απαιτούν πολλή τρυφερότητα. Σαν να διαψεύδουν τη φήμη τους ως μοναχικών και πολύ ανεξάρτητων ζώων, ορισμένες ράτσες αιλουροειδών έχουν ευκολότερο χαρακτήρα και είναι επίσης πολύ παιχνιδιάρικα, όπως η επαφή με τους ανθρώπους και τα πηγαίνουν πολύ καλά με όλη την οικογένεια (συμπεριλαμβανομένων των άλλων ζώων και παιδιών!). Εδώ είναι ένα top 8 από τις πιο κοινωνικές ράτσες γατών.

1/ Tonkinois

Η γάτα Tonkinese έχει ένα πολύ εύκολη ιδιοσυγκρασία. Είναι πράγματι πολύ κοντά σε ανθρώπους και άλλα ζώα. Πολύ κοινωνικό, μερικές φορές αποκαλείται «γάτα-σκύλος». Πιστός στα αφεντικά του, είναι α ιδανικός και πολύ χαδιάρης σύντροφος όταν το φροντίζεις καλά. Επιπλέον, όντας πολύ παιχνιδιάρικο, δεν εκτιμά πολύ τη μοναξιά.

τονκινέζικα γατάκια
Συντελεστές : Edenvane/Wikipedia

2/ Ιερό της Βιρμανίας

Αυτή η φυλή είναι συχνά πολύ δοχείο με κόλλα! Είναι λοιπόν πιθανό αυτή η όμορφη γάτα να σας ακολουθεί παντού στο σπίτι για να το κάνει να έχω αγκαλιές . Πολύ κοινωνική και στοργική, αυτή η γάτα είναι πολύ προσεκτική στα αφεντικά της και δεν θα σας αφήσει ποτέ λυπημένους στη γωνιά σας. Πράγματι, είναι μια πραγματική ηλιοφάνειαο ίδιος. Επιπλέον, το Birman δεν είναι δύσκολο με άλλα ζώα: γενικά του αρέσει να κάνει νέους φίλους.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: Vadimborkin / iStock

3/ Sphynx

Μάλλον γνωρίζετε αυτή τη γάτα με άτυπη σωματική διάπλαση! Εκτός από κοινωνικός, είναι πολύ τρυφερός και μερικές φορές κτητικός.. Επιπλέον, δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε ένα Sphynx να οδηγεί στα γόνατα ή στους ώμους του ιδιοκτήτη του. Αυτό το όμορφο αιλουροειδές είναι ένα παράδειγμα πίστης και προσκόλλησης στα αφεντικά του. Επιπλέον, προσαρμόζεται τέλεια στην οικογενειακή ζωή και δεν δείχνει καθόλου αηδία.

κουβέντα σφίγγα
Πιστώσεις: iStock

4/ Σιαμ

Το σιαμαίο είναι γνωστό για τον ήπιο, ευαίσθητο, κοινωνικό και στοργικό του χαρακτήρα. Είναι ένας ιδανικός οικογενειακός σύντροφος με τον οποίο δεν θα βαρεθείτε ποτέ! Πράγματι, πολύ δεμένος με τα αφεντικά του, θα εκλιπαρεί τακτικά για χάδια, αγκαλιές ή ακόμα και παιχνίδι Αν και δεν είναι επιθετικός, δεν πρέπει να τον προσβάλλετε, γιατί θα μπορούσε εύκολα να σας αγανακτήσει. Τότε θα πρέπει να του καταθέσετε πολλή αγάπη για να σε συγχωρήσει.

σιαμέζα γατούλα που βρίσκεται
Συντελεστές: liliy2025/Pixabay