Οι 9 πιο όμορφες ράτσες λευκών γατών

Πολλές ράτσες γατών μπορεί να έχουν λευκό χρώμα, συμπεριλαμβανομένων των γατών του σοκακιού. Ωστόσο, αυτό το χρώμα απαντάται σε ορισμένες ράτσες ιδιαίτερα. Εδώ είναι η λίστα με τις γάτες που είναι πιο πιθανό να φορέσουν ένα (σχεδόν) ομοιόμορφο λευκό παλτό!

Καλό να ξέρω : λόγω μιας μετάλλαξης που συνδέεται με το λευκό γονίδιο, όλες λευκές γάτες είναι πιθανό να είναι κωφοί, ειδικά αν έχουν μπλε μάτια.

1. Le Khao Manee

Με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, το Khao Manee είναι μια από τις πιο σπάνιες ράτσες γατών στον κόσμο. Διακρίνεται από τα άλλα αιλουροειδή από το εντελώς λευκό τρίχωμα του. Τα μάτια του μπορεί να είναι κίτρινα, γαλάζια ή ψιλόμουρα (δηλαδή δύο διαφορετικών χρωμάτων, εδώ κίτρινο και μπλε). Εξαιτίας αυτής της ικανότητας να έχει περίεργα μάτια, πήρε το όνομά του, «khao manee» που σημαίνει «πολύτιμοι λίθοι» στην ταϊλανδέζικη γλώσσα.

Η ψυχραιμία του : Στοργικός, πιστός, παιχνιδιάρης, περίεργος και ομιλητικός, ο Κάο Μανέ έχει μια ιδιοσυγκρασία παρόμοια με αυτή των Σιαμέων. Μάλιστα, θεωρείται και «γάτος-σκύλος».

chat khao manee
Συντελεστές : Lunile / Wikimedia Commons

2. Ο Πέρσης

Φημισμένο για το μακριά, μεταξένια γούνα καθώς και για τον ήρεμο χαρακτήρα του, ο περσικός μπορεί να έχει διάφορα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του λευκού. Η φυσική του ιδιαιτερότητα είναι ότι έχει α το λεγόμενο «πεπλατυσμένο» πρόσωποπου μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

Η ψυχραιμία του : ήρεμος, διακριτικός, τρυφερός και ανεξάρτητος, ο Πέρσης εκτιμά την ηρεμία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Θόρυβος και φασαρία, πολύ λίγο για εκείνον.

chat persan
Πίστωση: rukawajung/iStock

3. Le Ragdoll

ο Ragdoll χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθος (μπορεί να φτάσει και τα 9 κιλά!) αλλά και από το απαλό τρίχωμα του, τις περισσότερες φορές λευκό ή κρεμ. Όμως, όπως συμβαίνει με το σιαμαίο, τα άκρα του σώματός του είναι γενικά πιο σκούρα. Όσο για τα μάτια του, έχουν πάντα μπλε χρώμα..

Η ψυχραιμία του : υπομονετικός, ισορροπημένος, στοργικός, οικιακός και εντελώς χωρίς επιθετικότητα, το Ragdoll είναι αυτό που ονομάζεται ευγενικός γίγαντας. Πήρε το όνομά του από την ικανότητά του να χαλαρώνει τελείως όταν το πιάνουμε στα χέρια («ragdoll» σημαίνει «κουρέλι κούκλα» στα αγγλικά).

chat ragdoll
Πιστώσεις: bee32 / iStock

4. Ο Τούρκος του Βαν

Μόνο το κεφάλι και η ουρά αυτής της γάτας είναι χρωματιστά. Το υπόλοιπο σώμα του είναι λευκό. Ωστόσο, ακόμα κι αν το σκούρο γκρι και το κόκκινο είναι τα πιο κοινά αποδεκτά χρώματα στα άκρα του σώματός του, συμβαίνει επίσης ότι σε ορισμένες γάτες αυτή η χρωματική απόχρωση είναι πολύ χλωμή για να είναι ορατή. Στη συνέχεια δίνουν την εντύπωση ότι έχουν ένα εντελώς λευκό παλτό.

Η ψυχραιμία του : ευφυής, παιχνιδιάρης, ανεξάρτητος και τρυφερός, ο Τούρκος του Βαν έχει επίσης έντονο χαρακτήρα. Όμως η ιδιαιτερότητά του έγκειται στην αμέτρητη αγάπη του για το νερό. Είναι πολύ απλό, αν δεν ξέρει να κολυμπήσει, είναι δυστυχισμένος!

5. Η τουρκική Angora

Συχνά συγχέεται με το Van Turk, το Τουρκικό Angora είναι στην πραγματικότητα μια εντελώς διαφορετική ράτσα. Σε αντίθεση με τον Van Turk, το τρίχωμά του μπορεί να είναι ομοιόμορφα λευκό. Αλλά φυσικά επιτρέπονται και άλλα χρώματα. Όταν πρόκειται για το παλτό του, είναι γνωστό ότι μοιάζει με φτερά.

Η ψυχραιμία του : δυναμική, κοινωνική και τρυφερή (ακόμα και κολλητική γλάστρα), η τουρκική Ανγκόρα δυσκολεύεται να αντέξει τη μοναξιά. Επιπλέον, είναι μια γάτα που πρέπει να έχει πρόσβαση στο εξωτερικό. Και του αρέσει πολύ το νερό!

τουρκική γάτα ανγκόρα
Συντελεστές: Daly69 / Wikipedia

6. Le Cornish Rex

Γνωστός για το δικό του σγουρό παλτό, το Cornish Rex μπορεί να είναι λευκό. Αλλά όλα τα χρώματα είναι αποδεκτά. Και, σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, η γούνα του είναι πολύ ευχάριστη στην αφή μιας και μοιάζει με μετάξι.

Η ψυχραιμία του : Χαρούμενο, παιχνιδιάρικο, ομιλητικό και στοργικό, το Cornish Rex διατηρεί έναν χαρακτήρα σαν γατάκι σε όλη του τη ζωή. Βαθιά δεμένος με τον άνθρωπο του, δυσκολεύεται να είναι μόνος.

chat cornish rex
Credits: aliven / iStock

7. Οι σιαμαίοι

ο σιαμαίος μπορεί να είναι διαφόρων χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένου του λευκού, αλλά τα άκρα του σώματός του είναι σχεδόν πάντα πιο σκούρα. Αυτό που ξεχωρίζει περισσότερο πάνω του είναι το δικό του ζαφείρι μπλε μάτια που του προσδίδουν απόλυτη κομψότητα.

Η ψυχραιμία του : ομιλητικός, αφοσιωμένος, ιδιότροπος, ευγενικός και αγαπητός, ο σιαμαίος έχει τον δικό του μικρό χαρακτήρα και του αρέσει να το κάνει γνωστό.

Σιαμέζικη γάτα
Πιστώσεις: golibtolibov / iStock

8. Οι Μπαλινέζοι

Το Μπαλινέζικο κατάγεται κατευθείαν από το Σιάμ, γεγονός που εξηγεί τις πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο αιλουροειδών, είτε όσον αφορά την εμφάνιση είτε τον χαρακτήρα. Τα κύρια φυσικά χαρακτηριστικά του είναι το τριγωνικό του κεφάλι, τα μεγάλα αυτιά και τα αμυγδαλωτά μάτια τουπάντα μπλε.

Η ψυχραιμία του : σπορ, παιχνιδιάρικο, ευαίσθητο, συμπονετικό και στοργικό, στον Μπαλινέζο αρέσει επίσης να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Αυτό όμως που αγαπά περισσότερο στον κόσμο είναι το κυνήγι!

μπαλινέζικη γάτα
Πιστώσεις: Annerose95 / iStock

9. Η Burmilla

Το φόρεμα της Burmilla λέγεται αιχμήδηλαδή το παλτό του είναι απλό αλλά το χρώμα είναι μόνο στις άκρες των τριχών. Το τρίχωμα του είναι λοιπόν λευκό με χρωματιστό μαύρισμα. Όσο για τα μάτια του, μπορεί να είναι κίτρινα ή πράσινα.

Η ψυχραιμία του : Εξωστρεφής, ευγενική, ενεργητική και φιλική, η Burmilla τείνει επίσης να δίνει φωνή σε οτιδήποτε και σε όλα.

τσατ μπουρμίλα
Συντελεστές: bailey101 / Flickr

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: