Ο Λάρι, ο διάσημος γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ 10

Γνωρίζετε τον Λάρι, τη γάτα ποντικοπαγίδα στην Ντάουνινγκ Στριτ 10; Εδώ είναι κάτι που πρέπει να δούμε πιο καθαρά για αυτό το αιλουροειδές με μεγάλες ευθύνες.

Μια γάτα υιοθετημένη από ένα καταφύγιο

Δυστυχώς, υπάρχουν ακόμα πάρα πολλές εγκαταλειμμένες γάτες, όχι μόνο στη Γαλλία. Έτσι, πολλά καταφύγια και σύλλογοι εργάζονται καθημερινά για να σώσουν αυτά τα ζώα. Ο Λάρι είναι ένας από αυτούς και είχε την τύχη να βρει τη νέα του μεγάλη οικογένεια. Αυτή η δίχρωμη γάτα έχει πράγματι εγκαταλειφθεί στο Λονδίνο. Στη συνέχεια, τοποθετημένος σε ένα αξιόπιστο καταφύγιο, του άρεσε αμέσως η ομάδα «Downing street staff» για τις δυνατότητές του και έτσι συγκεντρώθηκε το 2011 προκειμένου να εκπληρώσει μια πολύ συγκεκριμένη αποστολή.

Σημαντικός ρόλος

Ο ρόλος του είναι απλός: διώχνει ποντίκια μακριά από τις κατοικίες του Βρετανού πρωθυπουργού και καγκελαρίου του Οικονομικού. Αυτά τα μέρη προστατεύονται εδώ και καιρό από αρουραίους και ποντίκια από γάτες. Επομένως είναι μια παράδοση που ζει πάλι σήμερα με τον Λάρι.

Ωστόσο, αν και πήρε τον ρόλο του κατάκαρδα τους πρώτους μήνες του 2011, δεν μπορούμε πλέον να πούμε ότι εκπληρώνει σωστά την αποστολή του σήμερα. Ωστόσο, ο ρόλος του είναι και να είναι πιστός σύντροφος για τους ντόπιους και τα παιδιά τους. Έτσι, παρά το γεγονός ότι δεν είναι πολύ σπουδαίος κυνηγός, εξακολουθεί να διατηρεί τον τίτλο του. Πρώτα υιοθετημένος υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον, ο γάτος Λάρι παρέμεινε μετά την αποχώρησή του το 2016. Αν και ήταν έκπληξη που δεν έφυγε μαζί του, η θέση του Λάρι παραμένει στη Ντάουνινγκ Στριτ 10, κάτι που δεν φαίνεται να τον δυσαρεστεί! Στη συνέχεια συζούσε με την Τερέζα Μέι και τον Μπόρις Τζόνσον. Σήμερα του αρέσει να χαλαρώνει στα έπιπλα, αλλά και να περπατά και να ποζάρει σε ανθρώπους που τον αναγνωρίζουν.

Ένα φιλανθρωπικό μήνυμα για τα ζώα

Η Βρετανία είναι μια χώρα που αγαπά τα ζώα. Ως αποτέλεσμα, αυτή η υιοθέτηση στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα κατά της κακοποίησης των ζώων. Ο Λάρι δείχνει το καθήκον της καλοσύνης που έχουμε απέναντί ​​τους. Επιπλέον, ακούμε συχνά ότι επιτρέπει κάνουν αυτά τα πολιτικά πρόσωπα πιο ανθρώπινα. Αυτό αποδεικνύει παρεμπιπτόντως ότι υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ πολιτικών προσώπων και πληθυσμού.

Σήμερα, ο 15χρονος Larry είναι σε φόρμα και έχει πάνω από 500.000 οπαδούς στο Twitter με το όνομα Larry the cat (Number10cat). Και εσύ, τον γνώριζες; Έχετε υιοθετήσει ποτέ γάτα από καταφύγιο; Μη διστάσετε να μας απαντήσετε στα σχόλια!