Τα πάντα για την ευρωπαϊκή γάτα: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η ευρωπαϊκή γάτα ή η ευρωπαϊκή κοντότριχη συνδέεται συχνά με τη γάτα του σοκακιού. Ωστόσο, είναι όντως μια συγκεκριμένη ράτσα! Εδώ είναι όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και πληροφορίες για αυτή τη γνωστή γάτα στους λάτρεις των αιλουροειδών.

Εμφάνιση

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έχουν κοντά μαλλιά και ένα αρκετά ποικίλο παλτό. Μπορούν επίσης καλά να ενωθεί αυτή η χελώνα. Είναι αρκετά γάτα στιβαρή μάλλον μέτρια κατασκευή : το βάρος του κυμαίνεται μεταξύ 3 και 6 κιλά. Το σχήμα του προσώπου του είναι σχετικά στρογγυλεμένο, αλλά μπορεί να συμβεί να έχει ελαφρώς επίμηκες κεφάλι. Αν αυτή η φυλή συνδέεται πολύ συχνά με τη γάτα του σοκακιού, είναι για καλό λόγο: είναι πράγματι δύσκολο να τις χωρίσεις. Για να είστε σίγουροι ότι θα έχετε μπροστά σας ένα μικρό γατόγατο αυτής της ράτσας, το γενεαλογικό πρέπει να το εγγυηθεί. Χωρίς πραγματική απόδειξη αναπαραγωγής, τίποτα δεν μπορεί να πιστοποιήσει 100% ότι είναι πράγματι μια γάτα ευρωπαϊκής φυλής.

Ευρωπαϊκή γάτα που βρίσκεται
Πιστώσεις: bruev/iStock

Ιδιοσυγκρασία

αντι αυτου ήρεμος και στοργικός, κάνει συχνά τις οικογένειες ευτυχισμένες. Κοινωνικός, παιχνιδιάρης, αλλά και περίεργος και περιπετειώδης, δεν θα τον βαρεθείς ποτέ! Είναι επομένως πολύ κοντά στα αφεντικά του, αλλά παραμένει πολύ ανεξάρτητος. Λοιπόν, για να το καταλάβω, πρέπει να περάσετε πολύ χρόνο με προκειμένου να καλύψει καλύτερα όλες τις ανάγκες τους. Ο Ευρωπαίος έχει επίσης τη φήμη του πολύ ευφυούς. Είναι ένας πιστός και αφοσιωμένος σύντροφος που θα σου το αποδεικνύει σε καθημερινή βάση, τόσο ξαπλώνοντας δίπλα σου όσο και φέρνοντάς σε πίσω. το καλύτερο του θήραμα.

Δύο ξαπλωμένες γάτες
Credits: photouten/iStock

Υγεία

Το προσδόκιμο ζωής μιας ευρωπαϊκής γάτας είναι κατά μέσο όρο 14 χρόνια. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεπερνά τα 15 χρόνια, ή και περισσότερα. Σε αντίθεση με άλλες ράτσες, αυτό το αιλουροειδές δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα υγείας. Αντίθετα, είναι μάλλον συμπαγές και ανθεκτικό αν και κάποιος πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στους γύρω κινδύνους. Έτσι, με τακτικές εξετάσεις με τον κτηνίατρό σαςενημερωμένοι εμβολιασμοί και κάλυψη κατά των εσωτερικών/εξωτερικών παρασίτων, οι πιθανότητες κακής υγείας είναι περιορισμένες. Συνιστάται επίσης να προσέχετε το βάρος σας, καθώς οι Ευρωπαίοι τείνουν να παίρνουν εύκολα βάρος. Ωστόσο, δεν είναι συγκεκριμένο για αυτή τη ράτσα, αφού σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική να ταΐσει σωστά τη μικρή του συντροφιά και να εγκαταστήσει αρκετά για να ξοδεύει καθημερινά.

Βραβείο

Η τιμή αγοράς εξελίσσεται ανάλογα με την καταγωγή, την ηλικία, αλλά και το φύλο του ζώου. Μπορεί να ποικίλλει από 700 έως 1200 ευρώ.