Τα πάντα για την ιαπωνική γάτα Bobtail: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η ιαπωνική γάτα Bobtail δεν είναι πολύ γνωστή στη Γαλλία, αλλά εξακολουθεί να συζητιέται. Αν δεν έχετε δει ποτέ, τότε αυτή η περιγραφή δεν πρέπει να σας αφήσει αδιάφορους. Εδώ είναι όλα τα χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζετε για αυτήν την όμορφη γάτα!

Το βλέμμα του

Αυτό το μικρό αιλουροειδές είναι μεσαίου μεγέθους και ζυγίζει 3 έως 5 κιλά. Όπως και το Manx, η ιδιαιτερότητα αυτής της όμορφης γάτας είναι η ουρά του που θυμίζει εκείνη των κουνελιών. Είναι κοντό, θαμνώδες και τυλίγεται μόνο του. Αυτό το χαρακτηριστικό σχετίζεται με μια γενετική μετάλλαξη. Επιπλέον, τα μπροστινά του πόδια είναι ελαφρώς πιο κοντά από τα πίσω. Το παλτό του μπορεί να ενωθεί ή να αποτελείται από πολλά χρώματα, δεν υπάρχουν ιδιαίτεροι κανόνες. Επιπλέον, μπορεί επίσης να έχει τόσο κοντά όσο και μακριά μαλλιά.

Είναι αρκετά στιβαρό χωρίς να είναι πολύ ογκώδες. Το κεφάλι του είναι μάλλον τριγωνικό με όμορφο όρθια αυτιά και όμορφα μάγουλα. Τα μάτια του είναι αρκετά μεγάλα σε σχήμα αμυγδάλου και δεν είναι ασυνήθιστο να είναι ψιλικατζούρια.

ιαπωνική γάτα bobtail
Συντελεστές : Jonik / Wikipedia

Ο χαρακτήρας του

Η ιαπωνική γάτα Bobtail είναι γεμάτη αγάπη! Πολύ κοινωνικός, δεν θα χάσει ευκαιρία να το κάνει δείξτε στοργή. Πολύ αγαπητός, είναι πολύ πιστός σύντροφος των αφεντικών του. Απολαμβάνει και την παρέα ενήλικες παρά παιδιά και τα πάει πολύ εύκολα με άλλα ζώα. Ωστόσο, πρέπει να περάσετε μια φάση παρουσίασης και να κάνετε υπομονή για να πάνε όλα καλά.

Αν και είναι πολύ αγαπητός, έχει ισχυρή προσωπικότητα και ξέρει να ακούγεται. Δεν είναι λίγες οι φορές που είναι πολύ ομιλητικός και βρίσκει πάντα την ευκαιρία να νιαουρίζει. Πολύ προσεκτικός και έξυπνος, αυτή η γάτα απολαμβάνει τα παιχνίδια και λατρεύει να μαθαίνει νέα πράγματα. Η εκπαίδευσή του είναι γενικά απλή όταν κάποιος δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται.

Την υγεία του

Πολύ λίγο γνωστό στη Γαλλία, αυτή η μικρή γάτα δεν είναι γνωστό ότι έχει συγκεκριμένες ασθένειες. Επιπλέον, εκτός από το τακτικό βούρτσισμα, είναι σημαντικό να καθαρά μάτια και αυτιά. Ωστόσο, αν έχει μακριά μαλλιά, θα χρειαστεί να βουρτσίζεται πιο συχνά για να μην υπάρχουν κόμποι στο παλτό του.

ιαπωνική γάτα bobtail που κάθεται
Πιστώσεις: fuiyau yap/iStock

Η ιαπωνική γάτα Bobtail συνηθίζει πολύ καλός στην πολυκατοικία, αλλά εκτιμά και την ηρεμία σε ένα μικρό εξοχικό σπίτι με ασφαλή κήπο. Όπως όλα τα αιλουροειδή, πρέπει να έχει αρκετοί περισπασμοί να ανθίσει σωστά. Επιπλέον, μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη, καθώς και α τακτική κτηνιατρική παρακολούθηση για να εξασφαλίσει την καλή του υγεία. Το προσδόκιμο ζωής του μπορεί να ποικίλλει από 12 έως 15 ετών κατά μέσο όρο εάν είναι καλά συντηρημένο.

Η τιμή του

Η τιμή μιας ιαπωνικής γάτας Bobtail ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη γενεαλογία της κ.λπ. Πρέπει να μετράς γύρω 1000 € να έχει ένα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα τα έξοδα που αυτό συνεπάγεται από την πλευρά. Πράγματι, τα τρόφιμα, τα συνήθη κτηνιατρικά έξοδα (εμβόλια, αποπαρασίτωση, ψύλλοι κ.λπ.) και τα απρόβλεπτα πρέπει να ληφθούν υπόψη. Επιπλέον, η απόκτηση ενός μικρού αιλουροειδούς δεν είναι μια πράξη που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότιέχουν αρκετό χρόνο για να αφιερώσουν σε μια γάτα πριν κάνετε τη βουτιά και μη διστάσετε να δίνουν προτεραιότητα στην υιοθεσία σε ένα καταφύγιο αντί να αγοράζεις από φάρμα ή/και κατάστημα κατοικίδιων ζώων.