Τα πάντα για τη γάτα Burmilla: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα Burmilla προέρχεται από τη Βρετανία, όπου δημιουργήθηκε κατά λάθος. Πράγματι, τη δεκαετία του 1980 μια γυναίκα λιλά Βιρμανίας γέννησε αρκετούς απογόνους που ήταν ασυνήθιστοι στην εμφάνιση. Σήμερα, αυτή η φυλή παραμένει ελάχιστα γνωστή. Λοιπόν, εδώ είναι κάτι για να μάθετε περισσότερα για αυτό το όμορφο αιλουροειδές.

Το βλέμμα του

Προκύπτουν από μια διασταύρωση μεταξύ των Περσικό τσιντσιλά και το Βιρμανικές πασχαλιές, η γάτα Burmilla είναι μεσαίου μεγέθους, αλλά μάλλον δυνατή. Στην πραγματικότητα, έχει ένα πιο βαρύ πλαίσιο από την πλειοψηφία των οικόσιτων γατών. Τα μαλλιά του είναι κοντά, αλλά σχετικά πυκνά και πυκνά.

Για να πληροί τα πρότυπα, το φόρεμά της πρέπει να πληροί ένα κριτήριο: πρέπει να είναι αιχμή. Με άλλα λόγια, το χρώμα πρέπει να υπάρχει μόνο στο τελείωμα των μαλλιών. Εάν αυτό το χαρακτηριστικό γίνεται σεβαστό, τότε η γάτα μπορεί να είναι οποιοδήποτε χρώμα (εκτός από το λευκό).

τσατ μπουρμίλα
Πιστώσεις: SynchR/iStock

Αυτό το αιλουροειδές είναι όλα σε στρογγυλότητα, είτε στο επίπεδο του κεφαλιού, των ματιών ή ακόμα και των αυτιών. Άλλωστε τα μάτια του είναι μάλλον ανοιχτόχρωμα και κυρίως πράσινα. Το ρύγχος του είναι αρκετά πεπλατυσμένο.

Ο χαρακτήρας του

Γλυκό, τρυφερό και μάλλον ομιλητικός, αυτό το αιλουροειδές χρειάζεται προσοχή και δραστηριότητες. Πολύ δυναμικός, του αρέσει να διασκεδάζει και να ασκείται. Έτσι, ο χώρος και τα διαφορετικά παιχνίδια είναι απαραίτητα για να ανθίσει σωστά. Επιπλέον, εκτιμά τη φύση, οπότε η ύπαρξη ενός κήπου είναι ένα πραγματικό συν για αυτήν τη γάτα. Εκτός από την ανάγκη του για συχνή προσοχή, δεν είναι δύσκολο να ζεις μαζί του και προσαρμόζεται εύκολα στους ανθρώπους.

Την υγεία του

Αυτό το αιλουροειδές ζει γενικά α δεκαετία. Παρόλο πολύ ενεργόςη γάτα Burmilla μπορεί εύκολα να πάρει υπέρβαρος. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να λαμβάνει μια δίαιτα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, καθώς και στον τρόπο ζωής του. Επίσης, καθώς πρόκειται για μια υπανάπτυκτη φυλή, δεν υπάρχουν άλλες γνωστά σε αυτόν προβλήματα υγείας.

Φυσικά, δεν πρέπει να παραμερίζεται από όλα συνηθισμένη καθημερινή φροντίδα. Ως εκ τούτου, συνιστάται ιδιαίτερα το τακτικό βούρτσισμα και ο καθαρισμός των αυτιών καθώς και των ματιών. Επιπλέον, πρέπει επίσης να αποπαρασιτωθεί και να προστατεύεται από εξωτερικά παράσιτα ακόμα κι αν δεν βγαίνει πολύ έξω. Τέλος, για να διασφαλιστεί η καλή του υγεία, είναι απαραίτητο να είναι εμβολιασμένα, αποστειρωμένα και τσιπαρισμένα.

τσατ μπουρμίλα
Credits: Zuzule/iStock

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Burmilla ποικίλλει ανάλογα την ηλικία ή το φύλο τους. Για να αποκτήσετε ένα, πρέπει να μετρήσετε μεταξύ 700 και 1 500 €. Ωστόσο, είναι επίσης σημαντικό να απευθυνθείτε σε διαφορετικά καταφύγια ή συλλόγους για να υιοθετήσετε ένα ζώο. Μάλιστα κάθε χρόνο χιλιάδες εγκαταλελειμμένα κατοικίδια περιμένουν μια αγαπημένη οικογένεια να τους υποδεχτεί. Έτσι, μη διστάσετε να ρωτώ.

Και εσύ, ξέρεις αυτή τη ράτσα; Προσέξατε επίσης ότι το όνομά του είναι στην πραγματικότητα ο συνδυασμός Βιρμανίας και τσιντσιλά; Μη διστάσετε να μας απαντήσετε στα σχόλια!