Τα πάντα για τη γάτα Khao Manee: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα Khao Manee είναι μια από τις πιο σπάνιες ράτσες στον κόσμο. Το εντελώς λευκό του φόρεμα και τα καθαρά μάτια του τον κάνουν ένα απολύτως απίστευτο αιλουροειδές. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα για αυτήν την όμορφη, ασυνήθιστη φυλή.

Το βλέμμα του

Με καταγωγή από την Ταϊλάνδη, το όνομά της σημαίνει «πολύτιμοι λίθοι», προς τιμήν των όμορφων μπλε ή πράσινα/κίτρινων ματιών της. Ωστόσο, είναι σύνηθες να έχει αταίριαστα μάτια, αν και δεν είναι συστηματικό για τη φυλή. Αυτό το χαρακτηριστικό το κάνει ομοιόμορφο πιο δημοφιλής.

Μεσαίου μεγέθους, είναι μάλλον λεπτό και κομψό. Το σχήμα του κεφαλιού του είναι ελαφρώς τριγωνικό με μικρά στρογγυλεμένα αυτιά. Σχετικά με το φόρεμά της εντελώς λευκό, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν περνάει απαρατήρητο. Οι τρίχες του είναι σύντομη και απαιτούν τακτική συντήρηση για να διατηρούν πάντα την καθαριότητα και τη λάμψη τους.

καπέλο Khao Manee
Πιστώσεις: ApisitWilaijit/iStock

Ο χαρακτήρας του

Μπορούμε να πούμε ότι είναι απαλό σαν τη γούνα του. Στοργικός και προσεκτικός στα αφεντικά του, είναι γάτος πολύ αγαπησιάρικο. Θα μπορούσε επίσης να είναι μέρος των «γατών-σκυλιών» λόγω της ενέργειάς του και της ανάγκης του για προσοχή.

Πολύ έξυπνος, προσαρμόζεται εύκολα στην οικογενειακή ζωή. Με περίεργο χαρακτήρα, εκτιμά να μάθουν νέα πράγματα. Αν και χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί με άλλα ζώα, είναι πολύ προστατευτικός μόλις γίνουν οι εισαγωγές. Θα καταλάβετε, αυτή η γάτα δεν είναι πραγματικά δύσκολη. Ωστόσο, έχει ανάγκη για καθημερινές δραστηριότητες. Πράγματι, μπορεί να είναι πολύ ήρεμος, αλλά και ζωηρός και παιχνιδιάρης. Επομένως, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι διεγείρετε αρκετά κάθε μέραειδικά από τη στιγμή που προτιμά την παρέα από τη μοναξιά.

Την υγεία του

Αυτή η φυλή ον αρκετά σπάνιο, δεν βίωσε πολλές γενετικές αλλαγές. αντι αυτου εύρωστος, η γάτα Khao Manee δεν αντιμετωπίζει κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, το προσδόκιμο ζωής του είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το μέσο όρο. Στην πραγματικότητα, αυτή είναι από 12 έως 15 ετών γενικά. Ωστόσο, αυτό εξαρτάται ιδίως από τις συνθήκες διαβίωσης του ζώουαλλά και τα προβλήματα που θα συναντήσει ή δεν θα συναντήσει.

Chat Khao Manee
Πιστώσεις: ApisitWilaijit/iStock

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Khao Manee ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή, αλλά και το χρώμα των ματιών του. Θα είναι πιο ακριβός αν έχει περίεργα μάτια. Κατά μέσο όρο, χρειάζεται 2000 € για κάποιον με μάτια του ίδιου χρώματος, και έως 4.500€ για ένα αιλουροειδές με άγρια ​​μάτια. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλα βασικά έξοδα και καθημερινά στο πλάι. Τρόφιμα, αξεσουάρ, κτηνιατρικά έξοδα, τα διάφορα τακτικά προστατευτικά (τσιπς / αποπαρασιτώσεις), αλλά και έξοδα σε περίπτωση απρόβλεπτου.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε προσεκτικά όλες τις ανάγκες ενός ζώου πριν το καλωσορίσετε. Αν και ορισμένες ράτσες είναι ελκυστικές, είναι σημαντικό να αμφισβητήσει την υιοθεσία παρά την αγορά ενός ζώου. Πράγματι, ακόμη και σήμερα, χιλιάδες ζώα είναι εγκαταλελειμμένα. Εάν θέλετε να πάρετε μια μικρή γάτα στο σπίτι σας, φροντίστε να έχει πραγματικά τα μέσα και μη διστάσετε να πάτε δείτε τα διαφορετικά καταφύγια!