Τα πάντα για τη γάτα Ocicat: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αυτή η όμορφη γάτα με ένα φόρεμα με στίγματα είναι αρκετή για να κάνει περισσότερα από ένα σκασίματα! Με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτή η φυλή δεν είναι ακόμη πολύ διαδεδομένη στην Ευρώπη, αν και είναι επίσημα αναγνωρισμένη. Το όνομά του προέρχεται από τη συστολή του Ocelot και της γάτας. Πράγματι, αυτή η φυλή είναι το αποτέλεσμα μιας διασταύρωσης μεταξύ ενός Αβησσυνίου Σιάμα και ενός σοκολατένιου σιαμαίου, που γέννησε μια γάτα με φόρεμα που θυμίζει αυτό του Ocelot. Μόνο αργότερα οι κτηνοτρόφοι προσπάθησαν να αποκτήσουν ξανά αυτό το φόρεμα κάνοντας διαφορετικούς σταυρούς (Αβυσσινοί, Σιάμ, Αιγύπτιος Μάου κ.λπ.). Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να γνωρίσετε καλύτερα την όμορφη γάτα Ocicat.

Το βλέμμα του

Το τρίχωμα αυτής της γάτας είναι κοντό και το φόρεμά της που μοιάζει με αυτό της λεοπάρδαλης το κάνει ιδιαίτερα αξιόλογο. Η στίγματα γούνα του είναι συνήθως καφέ, σοκολάτα, κανέλα, λιλά ή μπλε. Είναι μεσαίου ύψους και σχετικά μυώδης, κάτι που του προσδίδει μορφολογία μάλλον αθλητικό και με καλές αναλογίες. Συνήθως μοιάζει με μια μινιατούρα άγριας γάτας. Το κεφάλι του έχει τριγωνικό σχήμα και τα αμυγδαλωτά μάτια του δεν έχουν χρώματα ειδικά για τη φυλή. Το ρύγχος του είναι τετράγωνο με καλά στρογγυλά μάγουλα. Επιπλέον, τα αυτιά του είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το μέσο όρο και αρκετά ευθύ.

Συνομιλίες ocicat
Πίστωση: chairboy/iStock

Ο χαρακτήρας του

Αυτή η γάτα παίρνει μερικά Χαρακτηριστικά του Σιάμ. Πολύ δεμένος με τον αφέντη του, είναι ιδανικός για ανθρώπους που απολαμβάνουν την αγκαλιά και να περνούν χρόνο με το κατοικίδιό τους. Προσαρμόζεται επίσης εύκολα στην οικογενειακή ζωή και αγαπάει τα παιδιά. Παλεύει επίσης με τη μοναξιά και προτιμά να παίζει και να τρέχει με συντρόφους παρά να μην κάνει τίποτα. Έτσι, αν και το Η γάτα είναι γνωστό ότι είναι ανεξάρτητο ζώο, αυτό χρειάζεται πολλή προσοχή και παρότρυνση. Έξυπνη και πάντα αναζητώντας δραστηριότητα, η γάτα Ocicat πρέπει επίσης να έχει μεγάλους χώρους καθώς και αρκετούς για να σκαρφαλώσει και να πηδήξει για να ανθίσει σωστά. Επομένως, δεν συνιστάται να έχετε μια γάτα αυτής της φυλής σε ένα διαμέρισμα.

Την υγεία του

Η γάτα Ocicat δεν έχει κανένα γνωστό συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας σήμερα. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα αιλουροειδή, είναι σημαντικό να το προστατεύσετε από αυτό διάφορα εσωτερικά παράσιτα και εξωτερική. Επιπλέον, α τακτική επίσκεψη στον κτηνίατρο είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της καλής υγείας του ζώου σας. Επιπλέον, συνιστάται ανεπιφύλακτα ο συχνός καθαρισμός των αυτιών και των ματιών, επιπλέον ένα βούρτσισμα την εβδομάδα. Όσον αφορά τη διατροφή του, πρέπει να είναι ισορροπημένο και κατάλληλο. Τέλος, το προσδόκιμο ζωής της γάτας Ocicat είναι μεταξύ 10 και 15 ετών.

συνομιλίες ocicat
Συντελεστές: Rhcaplan/Wikipedia

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Ocicat ποικίλλει ανάλογα με τη γενεαλογία, την ηλικία, το φύλο της κ.λπ. Τα αρσενικά μπορούν να ανέβουν 1200 € εναντίον 1400 € για τα θηλυκά.