Τα πάντα για τη γάτα Tonkinese: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα Tonkinese είναι μια διασταύρωση της σιαμαίας από την Ταϊλάνδη και της γάτας Birman. Αυτό το μείγμα μας δίνει μια στιβαρή και πολύ κομψή φυλή που εμφανίζει πολλά διαφορετικά χρώματα τριχώματος. Στοργική, ευγενική και παιχνιδιάρικη, αυτή η γάτα έχει κάτι να μας παρασύρει.

Εμφάνιση

Το παλτό Tonkinese είναι αρκετά μεταβλητό. Πράγματι, διατίθεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα (περίπου δώδεκα δυνατότητες στρώσεων). Επιπλέον, αυτή η φυλή είναι πολύ να αποκαλύψει το τελικό του χρώμα : γενικά είναι απαραίτητο να φτάσεις τα δύο χρόνια για να δεις το πραγματικό του παλτό. Τα μάτια του είναι επίσης μεγάλα, συχνά έντονο μπλε, πράσινο, κιτρινωπό ή πολύ ανοιχτό. Σε αυτό προστίθεται η μάλλον μυώδης και πολύ ευκίνητη σωματική διάπλαση του εκείνες τις γάτες που αγαπούν να σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να σκαρφαλώνουν ό,τι μπορούν. Τέλος, είναι μεσαίου μεγέθους και συνήθως ζυγίζουν 2,5 κιλά έως 5 κιλά.

Εκτός από το colorpoint, εδώ μερικά παραδείγματα φορεμάτων τι μπορεί να έχει ένας Tonkinese:

  • Σοκολάτα
  • Κανέλα
  • Γκρι μπλε)
  • Πασχαλιά
  • Αγριόγατα
  • Κρέμα
  • Καύκαλο χελώνας
τονκινέζικα γατάκια
Πιστώσεις: ahloch / iStock

Ιδιοσυγκρασία

Η γάτα Tonkinese είναι γνωστή για την πολύ εύκολη ιδιοσυγκρασία, κοντά στον άνθρωπο και σε άλλα ζώα. Αυτή η ράτσα πράγματι διαφέρει από πολλές άλλες γάτες από την κοινωνική του πλευρά. Πολλοί τον αποκαλούν «γάτο-σκύλο» χάρη στη στοργή του και την επιθυμία του να είναι παρών στα αφεντικά του. Αυτά τα αιλουροειδή εκτιμούν επίσης ιδιαίτερα το γεγονός ότι λαμβάνουν προσοχή και ότι τα φροντίζουμε καλά.

πολύ παιχνιδιάρικο, αυτή η γάτα προτιμά την παρέα από τη μοναξιά αν και είναι ακόμα απόλυτα ικανός να αποσπά την προσοχή του. Ως αποτέλεσμα, θα είναι ευτυχισμένος σε ένα σπίτι όπου είστε πιο συχνά παρόντες παρά απόντες. Επί πλέον, Οι Tonkinese είναι πολύ ομιλητικοί ! Δεν θα διστάσουν να επικοινωνήσουν μαζί σας και να σας μιλήσουν για οτιδήποτε και για όλα. Το κλειδί είναι τότε να καταφέρουμε να κατανοήσουμε τα μηνύματά τους. Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτή η πολύ έξυπνη, κοινωνική, αγαπητή και στοργική ράτσα έχει τα πάντα να ευχαριστήσει.

τονκινέζικη γάτα
Συντελεστές: Sandy Donohue / iStock

Υγεία

Αυτή η φυλή δεν έχει κανένα πραγματικό αναγνωρισμένο πρόβλημα. Αυτό είναι μια αρκετά ανθεκτική ράτσα, αν και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι προκύπτει από διάσχιση. Αυτές οι γάτες ζουν επίσης περισσότερο από άλλες ράτσες. Μάλιστα φτάνουν κατά μέσο όρο δεκατέσσερα χρόνια και μερικές φορές μπορεί να φτάσει μέχρι και δεκαέξι χρόνια. Όπως και οι αρχικές τους ράτσες, μπορεί να έχουν στραβισμό, αλλά και να εμφανίσουν προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα ή να είναι επιρρεπείς σε ουλίτιδα όπως οι Σιάμ. Επιπλέον, αν και άλλες ασθένειες είναι λιγότερο συχνές σε αυτές τις γάτες, δεν είναι ανύπαρκτες. Επομένως, είναι σημαντικό να κάνετε τακτικές εξετάσεις με τον κτηνίατρο για να εξασφαλίσετε την καλή υγεία αυτού του όμορφου αιλουροειδούς.

Βραβείο

Η τιμή αγοράς του Tonkinese ποικίλλει σύμφωνα με την γενεαλογία του. Ωστόσο, η ελάχιστη μέση τιμή είναι 800 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 2.000 ευρώ. Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί μπορούν επίσης να αυξηθούν ανάλογα με το χρώμα της γάτας, την ιδιοσυγκρασία της, την ηλικία της και αν είναι αρσενικό ή θηλυκό.