Τα πάντα για τη μπαλινέζικη γάτα: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αυτή η κομψή γάτα μπορεί εύκολα να μας κάνει να σκεφτούμε τους Σιάμους. Εξάλλου είναι από τους απογόνους του! Ωστόσο, η μπαλινέζικη γάτα είναι μια ράτσα από μόνη της με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να ξέρετε για αυτό το γλυκό αιλουροειδές.

Το βλέμμα του

πολύ διακεκριμένος, η μπαλινέζικη γάτα είναι μεσαίου ύψους και έχει μεσαίου μήκους μαλλιά. Το σώμα του είναι αρκετά μακρύ, αλλά παραμένει με καλές αναλογίες με λεπτό πλαίσιο. Επιπλέον, το τρίχωμά του είναι πιο απαλό και λαμπερό από αυτό του σιαμαίου, κάτι που του δίνει μια πρώτη διαφορά με αυτή τη ράτσα. Επίσης, το κεφάλι του είναι μάλλον τριγωνικόμε μεγάλο μπλε μάτια σε σχήμα αμυγδάλου.

Το φόρεμά του είναι κυρίως χρώματος, αλλά το χρώμα του μπορεί να ποικίλλει (μπλε, κρεμ, λευκό, σοκολατί, κόκκινο ή ακόμα και λιλά). Τα αυτιά του είναι μεγάλα και μυτερά στις άκρες και η ουρά του θυμίζει ξεσκονόπανο, καθώς είναι καλά επιπλωμένο.

μπαλινέζικη γάτα
Πιστώσεις: BravissimoS/iStock

Ο χαρακτήρας του

Πολύ ομιλητικός, είναι σίγουρο ότι η μπαλινέζικη γάτα δεν έχει τη γλώσσα στην τσέπη! Ωστόσο, ο τόνος της φωνής του εξακολουθεί να είναι πιο απαλός από αυτόν του Σιάμα. Του αρέσει να αλληλεπιδρά με τον κύριό του, αλλά και να περνά χρόνο μαζί του. Δεν είναι ασυνήθιστο να δούμε αυτό το αιλουροειδές να ακολουθεί προσεκτικά τον ιδιοκτήτη του.

Αυτή η όμορφη γάτα είναι πολύ συμπονετική, στοργική και αφοσιωμένη προς την οικογένειά του. Είναι λοιπόν ιδανικό αν θέλετε καλή παρέα γύρω σας. Ωστόσο, είναι επίσης πολύ παίκτης και αθλητής. Θα είναι λοιπόν απαραίτητο να του δώσετε πολύ χρόνο και να μην σας λείπει η φαντασία για να του αποσπάσετε την προσοχή.

Αυτό το αιλουροειδές είναι μια ηλιαχτίδα Μόνος του, εκτιμά ότι βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και τα πάει εύκολα με τα παιδιά και τα άλλα ζώα. Άλλωστε του αρέσει περιπέτεια και ανακάλυψη. Ένα σπίτι με κήπο είναι επομένως τέλειο για να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του και τις φυσικές του ανάγκες. Ωστόσο, μπορεί να εγκλιματιστεί στη ζωή σε ένα διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι έχει όλα τα απαραίτητα για να τον απασχολήσει (παιχνίδια, γατόδεντρο, χρόνο να του αφιερώσει κ.λπ.).

μπαλινέζικη γάτα
Πίστωση: Natalie Herzer/iStock

Την υγεία του

Δυστυχώς, η μπαλινέζικη γάτα μπορεί να υποβληθεί σε ορισμένες γενετικές ασθένειες που σχετίζονται με τα μάτια, όπως τοπροοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, γλαυκώμα ή στραβισμός. Είναι λοιπόν απαραίτητο να το παίρνετε τακτικά στον κτηνίατρο προκειμένου να ελέγχονται αυτά τα πιθανά προβλήματα.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να καθαρίστε τα μάτια και τα αυτιά σας καθημερινά. Επιπλέον, το βούρτσισμα την εβδομάδα βοηθά στην αποφυγή κόμπων και εξασφαλίζει ένα λαμπερό τρίχωμα. Τέλος, είναι απαραίτητο να του προσφέρετε ένα προσαρμοσμένη δίαιτα για να μην παχύνει.

Η τιμή του

Η τιμή αυτής της ράτσας ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία της, το φύλο της, αλλά και το χρώμα της. Για να αποκτήσετε ένα, οι τιμές είναι γύρω 600 ευρώ κατά μέσο όρο.