τι κάνουν πραγματικά για τις γάτες;

Οι σύλλογοι για την προστασία των γατών και άλλων ζώων είναι ολοένα και περισσότεροι. Πιθανότατα τα έχετε δει κοντά σας, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι κάνουν πραγματικά για τα αιλουροειδή; Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις ενέργειες που κάνουν συνήθως.

1/ Παγίδευση

Η παγίδευση επιτρέπει πιάσει αδέσποτες γάτες προκειμένου να αποστειρωθούν, να αναγνωριστούν και να χορηγηθούν προστασία από ψύλλους και τσιμπούρια. Η δράση αυτή υλοποιείται με τη βοήθεια του κοινότητες για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Η στείρωση είναι πράγματι απαραίτητη για τη διαχείριση της ανάπτυξης των αιλουροειδών και τον περιορισμό των διαφόρων ενοχλήσεων που σχετίζονται με αυτά.

2/ Επενδύσεις

Κατά την παγίδευση, μπορεί να υπάρχουν πολύ κοινωνικές γάτες. Αν και περιπλανώμενες, αυτές οι άγριες γάτες μπορεί να είναι πιο οικείο και έτσι θα έχετε την ευκαιρία να πάτε σε μια αγαπημένη οικογένεια. Ο σύλλογος μπορεί στη συνέχεια να τοποθετήσει ορισμένες γατόγατες στην οικογένεια υποδοχής μέχρι να βρουν ένα γλυκό σπίτι. Στη συνέχεια, αυτοί οι μικροί σύντροφοι θα υιοθετηθούν βάσει σύμβασης σύνδεσης.

κουβέντα
Πιστώσεις: yanjf/iStock

Επιπλέον, αυτές οι ενώσεις ανακάμπτουν επίσης εγκαταλελειμμένες γάτες. Δυστυχώς, αυτές οι εγκαταλείψεις, όπως αυτά των σκύλων και των κουνελιών, εξακολουθούν να είναι πολύ συχνά. Έτσι, επιτρέπουν σε αυτές τις μπάλες να βρουν ένα νέο σπίτι να τους δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. Φυσικά, οι υιοθετούντες πρέπει να είναι σοβαροί, σταθεροί και ικανοί να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ζωή. Αν δεν πληρούνται τα κριτήρια, σύλλογος μπορεί να αρνηθεί μια υιοθεσία για την καλή διαβίωση ενός ζώου.

3/ Βοήθεια

Εκτός από τη στείρωση των αδέσποτων γατών, ορισμένες ενώσεις μπορούν να βοηθήσουν ορισμένα άτομα. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για όλους τους οργανισμούς. Αυτή η ενέργεια επιτρέπει στους φτωχότερους να αποκτήσουν οικονομική βοήθεια για τη στείρωση και την ταυτοποίηση του ζώου τους. Έτσι, οι σύλλογοι υποστηρίζουν αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την άφιξη γατάκια που, χωρίς αυτά, μάλλον θα κατέληγε στο δρόμο.

Ασπρόμαυρη γάτα έξω
Πίστωση: Tanya145/iStock

4/ Εύρεση εθελοντών

Οι εθελοντές είναι απαραίτητοι να διευθύνει μια ένωση. Χάρη σε αυτά είναι δυνατές ενέργειες για τις άγριες γάτες. Ανακοινώνονται αρκετά στρατηγικά σημεία σε πόλεις ή ύπαιθρο προκειμένου να να ταΐσει τα ζώα τακτικά και βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά για αυτούς. Επιπλέον, αναζητούν συνεχώς ανάδοχες οικογένειες για να βοηθήσουν τις γάτες που περιμένουν να υιοθετηθούν.

5/ Συλλογές τροφίμων

Αρκετές μέρες διοργανώνονται σε σούπερ μάρκετ ή καταστήματα κατοικίδιων με σκοπό τη συλλογή τροφίμων, αξεσουάρ και όλα αυτά είναι απαραίτητο για τις γάτες. Χάρη στη γενναιοδωρία των ανθρώπων, οι ενώσεις για γάτες μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να δρουν για την ευημερία αυτών των υπέροχων ζώων. Είναι επίσης πιθανό να διοργανώνονται εκδηλώσεις για για τη συγκέντρωση κεφαλαίων για αυτές τις ενώσεις (πώληση γκαράζ, γεύματα, παιχνίδια κ.λπ.).

6/ Σημαντικές συμβουλές

Τέλος, οι εξειδικευμένοι σύλλογοι για γάτες προσφέρουν συχνά πολλά βοήθεια και συμβουλές για την ευημερία αυτών των ζώων. Από το φαγητό μέχρι τη φροντίδα, θα μπορούν να σας απαντήσουν ή να σας κατευθύνουν σε έναν κτηνίατρο για να σας ενημερώσει όσο το δυνατόν καλύτερα.

γατάκι έξω
Πιστώσεις: Okssi68/iStock

Έτσι, οι ενώσεις για γάτες κάνουν μια αξιοσημείωτη δουλειά σε καθημερινή βάση. Χάρη σε αυτό σώζουν πολλά ζώα από το δρόμο και από μια πιθανώς άθλια και επικίνδυνη ζωή. Ωστόσο, αυτές οι οργανώσεις χρειάζονται πάντα εθελοντές και δωρεές για να φέρουν εις πέρας τις διάφορες αποστολές τους. Χωρίς τη γενναιοδωρία μας και τον χρόνο μας, δεν μπορούν να κάνουν σωστά όλα όσα μπορούν να κάνουν. Επομένως, είναι σημαντικό να μπορείτε να επενδύσετε ή να δώσετε έστω και ένα ελάχιστο για να το κάνετε να ενθαρρύνει και να βοηθήσει να προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον στα ζώα.