Το απόλυτο κόλπο για να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από επικίνδυνα μέρη!

Παρόλο που οι γάτες είναι γνωστές για την έντονη αίσθηση του κινδύνου, μερικές φορές πλησιάζουν λίγο πολύ σε απαγορευμένα μέρη. Και όταν ξέρετε ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται συχνότερα σε οικιακά ατυχήματα (αυτό ισχύει και για τους ανθρώπους), είναι καλύτερο να φροντίσετε να προστατεύσετε όσο το δυνατόν καλύτερα τη μικρή σας μπάλα μαλλιών. Και για να γίνει αυτό, έχουμε τη λύση!

Κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε στο σπίτι

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, μια γάτα δεν είναι πιο ασφαλής μέσα στο σπίτι παρά έξω από το σπίτι. Και για καλό λόγο, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι στα σπίτια μας που ούτε καν σκεφτόμαστε. Ακολουθεί μια μη εξαντλητική λίστα με επικίνδυνα μέρη που πρέπει να προσέξετε:

  • Παράθυρα: μην αφήνετε ποτέ ένα παράθυρο ανοιχτό χωρίς επίβλεψη, ο κίνδυνος να πέσετε είναι πολύ μεγάλος!
  • Η κουζίνα: κατεξοχήν τόπος κινδύνου, κρατήστε τη γάτα σας μακριά από το φούρνο, εστίες, αιχμηρά αντικείμενα, απαγορευμένες τροφές…
  • Το μπάνιο: είτε πρόκειται για προϊόντα οικιακής χρήσης, είτε για το πλυντήριο, είτε για τη σιδερώστρα ή ακόμα και για την μπανιέρα, προσέξτε τον κίνδυνο!
  • Η βεράντα: προσέξτε τα δυνητικά τοξικά φυτά για τη γάτα σας…

Πώς να κρατήσετε τη γάτα σας μακριά από όλους αυτούς τους κινδύνους;

Για να διατηρήσετε τη γάτα σας ασφαλή μέσα στο σπίτι, χωρίς πολλή προσπάθεια, υπάρχει μια συμβουλή που είναι γνωστή στους πιο έμπειρους ιδιοκτήτες γάτας. Επειδή, δεν πρόκειται να λέμε ψέματα ο ένας στον άλλο, το περίφημο «Όχι! δεν δουλεύει, αλλά καθόλου στους φίλους μας αιλουροειδών.

Και όπως στη ζωή μου ως γάτα είμαστε ενάντια σε πράξεις κατάχρησης, όποια κι αν είναι (νομίζουμε όλους αυτούς που ραντίζουν τη γάτα τους με νερό στο παραμικρό λάθος), αποφασίσαμε να σας αποκαλύψουμε το κόλπο που άλλαξε τη ζωή μας. Και αν το ξέρεις ήδη, καλά… μπράβο σου ? Σε κάθε περίπτωση, μη διστάσεις να μοιραστείς την εμπειρία σου μαζί μας στα σχόλια στη σελίδα του περιοδικού στο Facebook.

γάτα κουζίνας
Πιστώσεις: iStock / AdrianHancu

Εντάξει, όλες αυτές οι συζητήσεις είναι καλές, αλλά κάνατε κλικ σε αυτό το άρθρο για έναν καλό λόγο: για να μάθετε τι πραγματικά λειτουργεί για να κρατήσει τις γάτες μακριά από επικίνδυνα μέρη. Στην πραγματικότητα, είναι αρκετά απλό αφού το μόνο που χρειάζεστε είναι… αλουμίνιο από χαρτί ! Αυτό είναι κάτι που όλοι έχουν στο σπίτι!

Πώς να προχωρήσω ?

Η αρχή είναι απλή: σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο μέρη όπου η γάτα σας δεν πρέπει να πάει. Σκεφτόμαστε ιδιαίτερα τα πιάτα μαγειρέματος (αντίο καψίματα στις παπάτες!), τα περιγράμματα των τοξικών φυτών ή ακόμα και τα περβάζια παραθύρων.

Μόλις γίνει αυτή η ταπετσαρία, το αιλουροειδές σας δεν θα θέλει πλέον να τολμήσει εκεί. Ο λόγος ? οι περισσότερες γάτες μισώ την αίσθηση του περπατήματος σε αλουμινόχαρτο. Ναι, όχι μόνο κάνει έναν κάπως δυσάρεστο θόρυβο για τα ευαίσθητα αυτιά τους, αλλά δεν είναι και μια επιφάνεια που τους φαίνεται πολύ σταθερή. Μη πεπεισμένος? Προσπάθησε λοιπόν!

Για να σας δείξουμε πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό το κόλπο, δείτε ένα σύντομο βίντεο χωρίς μέτρο ?