Χάρη σε αυτές τις σκάλες, οι γάτες μπορούν να βγουν από τα κτίρια με ασφάλεια!

Εδώ και λίγο καιρό οι κάτοικοι της Βέρνης της Ελβετίας βλέπουν πολύ ιδιαίτερες ράμπες και σκάλες να εμφανίζονται στις προσόψεις των κτιρίων τους. Η πρώτη ερώτηση που κάνουμε στον εαυτό μας όταν βλέπουμε αυτή τη συσκευή είναι: σε τι χρησιμεύει; Μετά, φτιάχνεται το φως και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι είναι μια πραγματικά πολύ έξυπνη ιδέα…

Μια λύση για οικιακές γάτες

Εάν είστε ιδιοκτήτης μιας γάτας σε ένα διαμέρισμα, σίγουρα έχετε ήδη έρθει αντιμέτωπος με αυτό το τρομερό δίλημμα: αν θα ανοίξετε ή όχι τα παράθυρά σας. Το να τα ανοίξετε σημαίνει να ρισκάρετε ότι η γάτα σας, ελκυσμένη από το κάλεσμα του έξω κόσμου, αλεξίπτωτο. Αλλά αφήνοντάς τα κλειστά καθιστά αδύνατο τον αερισμό του διαμερίσματός σας.

Έτσι τις περισσότερες φορές φτιάχνετε όλα τα είδη συστήματα για να ανανεώσετε τον αέρα στα δωμάτιά σας διατηρώντας παράλληλα τη γάτα σας ασφαλή. Για παράδειγμα, κλειδώνοντας το μπαλάκι των μαλλιών σας σε ένα δωμάτιο για να το αερίσετε. Φανταστείτε όμως ότι δεν έχετε δεν χρειάζεται πλέον να ανησυχείτε για την ασφάλεια της γάτας σας και ότι μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρά σας όποτε θέλετε. Ακόμα καλύτερα, ότι το αιλουροειδές σας μπορεί να γευτεί την ελευθερία πηγαίνοντας μια βόλτα κάθε μέρα.

Αυτό είναι πλέον δυνατό στη Βέρνη χάρη στην κατασκευή σκαλοπατιών για γάτες στις προσόψεις των κτιρίων. Μια πρωτοβουλία που υιοθετήθηκε από πολλούς κατοίκους για τους οποίους η ευημερία της γάτας τους είναι εξίσου σημαντική με τη δική τους. Και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το αποδεικνύει Η αστική αρχιτεκτονική μπορεί να φιλοξενήσει κατοικίδια. Η απόδειξη σε φωτογραφίες!

σκάλα γάτας στην Ελβετία

αναρτήθηκε από Ρόμπερτ Ρολφ Άντερσεν επί Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

Έτσι, οι ελβετικές σκάλες για γάτες είναι ένα πράγμα.

αναρτήθηκε από Medbh Gillard επί Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Επική σκάλα γάτας στην Ελβετία

αναρτήθηκε από Και από γάτα επί Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Ο Alberto γνωμοδοτεί για τις ελβετικές σκάλες για γάτες, ένα βίντεο οδικής ασφάλειας για γάτες και άλλα #WalkThroughTheWebWednesday http://bit.ly/2BLwNCJ

αναρτήθηκε από Feline Opines επί Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

σκάλες
Συντελεστές : Buetal/Wikimedia Commons

Πώς να φτιάξετε σκάλες γάτας στο κτίριο σας;

Εάν θέλετε επίσης να προσφέρετε στη γάτα σας εξωτερικές σκάλες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ζητήστε άδεια από το δημαρχείο του δήμου σας. Αν δεχτεί, τότε θα χρειαστείτε άδεια από όλους συνιδιοκτήτες του κτιρίου.

Επιτέλους, αν συμφωνούν όλοι, ήρθε η ώρα να χτίσουμε! Για να το κάνετε αυτό, επικοινωνήστε με τον α ξυλουργός ή μια εταιρεία που ειδικεύεται σε αυτού του είδους τα έπιπλα δρόμου.

Πηγή

Θα σας αρέσει επίσης:

Για να φωτίσουν αυτόν τον οίκο ευγηρίας, είχαν μια λαμπρή ιδέα!

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε πώς να μετατρέψετε το σπίτι σας σε παράδεισο για γάτες

Για να βοηθήσει τις αδέσποτες γάτες, αυτή η πόλη παίρνει μια υπέροχη πρωτοβουλία!