Η ασιατική ή ασιατική γάτα στην πραγματικότητα προέρχεται από την Αγγλία. Πράγματι, εμφανίστηκε τυχαία το 1981 μετά το ζευγάρωμα μιας περσικής γάτας (χρώμα τσιντσιλά) και μιας αγγλικής Βιρμανίας. Εδώ είναι κάτι που πρέπει να μάθετε περισσότερα για αυτό το μυστηριώδες αιλουροειδές.
Το βλέμμα του
Μέσα στο LOOF (Επίσημο Βιβλίο των Αιλουροειδών Προέλευσης), το Burmillaο Τίφανι και τα ασιατικά έχουν το ίδιο πρότυπο. Η διαφορά βασίζεται κυρίως στο μήκος των τριχών καθώς και στο χρώμα του τριχώματος. Αλλά ένα σημαντικό σημείο: στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Γάτας (WCF), η ασιατική θεωρείται ως τύπος Βιρμανός. Αυτή η φυλή διακρίνεται από το μεσαίο μέγεθος του ημι-ξένου τύπου. Χαριτωμένη και μυώδης, αυτή η γάτα είναι πιο βαριά από όσο φαίνεται. Με ίσια πλάτη και δυνατό στήθος, αποκαλύπτει λεπτά πόδια ανάλογα με το σώμα.
Η τελευταία καταλήγει σε μια ουρά που είναι ξεφτισμένη στο άκρο και χοντρή στη βάση. Επίσης, μεσαίου μεγέθους, το κεφάλι είναι σχετικά ψηλά μεταξύ της κορυφής του κρανίου και του πηγουνιού. Σχηματίζει ένα είδος κοντού τριγώνου από μπροστά που γίνεται πιο λεπτό όταν φτάνει στο ρύγχος. Σε καλή απόσταση μεταξύ τους, τα μάτια είναι μεγάλα. Μπορούν να κυμαίνονται από κίτρινο έως πράσινο και μπορεί να έχουν ακόμη και χρυσό χρώμα ανάλογα με το παλτό. Στην ασιατική, η γούνα είναι λεπτή, κοντή και γυαλιστερή, με πολύ λίγο υπόστρωμα. Το πρότυπο αποδέχεται όλα τα χρώματα παλτών καθώς και ταμπυ σήμανση.
ο μακρυμάλλης γάτες βαφτίστηκαν έτσι Τίφανιενώ το κοντότριχες γάτες ονομάζονταν Ασιάτες (ή Ασιάτες). Η ασιατική φυλή που ορίζεται έτσι αντιστοιχεί σε όλα τα χρώματα και φορέματα γάτας κοντότριχες που δεν αναγνωρίζονται στο Βιρμανός : τιγρέ, χρυσαφί και ασημί (και τα δύο αντιστοιχούν στη φυλή Burmilla), συμπαγές μαύρο (ποικιλία που ονομάζεται “Bombay”, που δεν πρέπει να συγχέεται με τη ράτσα Βομβάη), εαυτός, καπνός κ.λπ.
Ο Ασιάτης αναγνωρίζεται από το LOOF (Επίσημο Βιβλίο Προέλευσης Αιλουροειδών) και το πρότυπο του είναι κοινό εκεί με το Burmilla και το Τίφανι. Το GCCF (Governing Council of the Cat Fancy), η οργάνωση αναφοράς αιλουροειδών στη Μεγάλη Βρετανία, το αναγνωρίζει επίσης. Από την άλλη πλευρά, η WCF (World Cat Federation) δεν θεωρεί την ασιατική φυλή από μόνη της, αλλά μάλλον ως μια ποικιλία Βιρμανικά αγγλικά.
Η φυλή είναι σχετικά νέα, αλλά αυξάνεται γρήγορα και αυξάνεται σε δημοτικότητα, αν και είναι πλέον αρκετά σπάνια εκτός Βρετανίας.
Ο χαρακτήρας του
Η ασιατική γάτα συνδέεται συχνά με τη βιρμανική γάτα επειδή έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά χαρακτήρα. Πολύ πιστός και στοργικός, μπορεί μερικές φορές να είναι παρεμβατικός ή κολλητός. Μερικές φορές συμπεριφέρεται σαν πραγματικός σκύλος και μπορεί να σε ακολουθήσει όπου θέλει. Επιπλέον, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα είναι δίπλα σας στις καλές και στις κακές στιγμές. Πράγματι, όντας πολύ έξυπνη, η ασιατική γάτα καταλαβαίνει γρήγορα πότε κάτι δεν πάει καλά. Αυτή η φυλή είναι στην πραγματικότητα πολύ εμφατική και αγαπητή. Τα πάει εύκολα με όλη την οικογένεια, αρκεί να είναι καλά περιποιημένη.
Την υγεία του
Όπως ορισμένοι Βιρμανοί, οι Ασιάτες μπορεί να προσβληθούν διαβητική ζάχαρη. Όσο για το φαγητό, θα προσαρμοστεί στον τρόπο ζωής, την ηλικία και τη γενική υγεία της γάτας. Θυμηθείτε: οι γάτες είναι σαρκοφάγα. Ωστόσο, χρειάζονται 41 διαφορετικά και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά.
μεγάλοe chat Ασιάτης δεν ρωτάει καμία ειδική συντήρηση. Και λίγο αίγαγρο μια στο τόσο και τελείωσες!
Ακόμα κι αν δεν έχουμε εκ των υστέρων γνώση για να διαπιστώσουμε με βεβαιότητα την κατάσταση της υγείας του, φαίνεται ότι δεν είναι δεν υπόκειται σε συγκεκριμένη ασθένεια είτε κληρονομική, γενετική είτε όχι. Έχει επομένως ένα πολύ καλή υγεία.
Ωστόσο, λόγω της σύνδεσής του με τη Βιρμανία, η ασιατική μπορεί επομένως να αναπτυχθεί Διαβήτης. Μη διστάσετε να κάνετε κατά καιρούς έλεγχο υγείας στον κτηνίατρο.
Η τιμή του
- Ασιατικό αρσενικό τιμή: 1.200 €
- Ασιατική γυναικεία τιμή: 1.200 €
Το ασιατικό κατάγεται από την Αγγλία και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1981. Η αναπαραγωγή προέκυψε από ατύχημα. Ένας κτηνοτρόφος είχε ένα περσικός και ένας Βιρμανός που ζευγάρωνε εν αγνοία του. Από αυτή την ένωση γεννιούνται γατάκια με το χρώμα του τσιντσιλά, αλλά με την εμφάνιση του Βιρμανού. Ο κτηνοτρόφος αποφάσισε να συνεχίσει την εκτροφή ενόψει της ομορφιάς του ζώου. Το ονόμασε τσιντσιλά. Καθώς προχωρούσε η αναπαραγωγή, η εμφάνιση των γατών άλλαξε. Η τελευταία είχε μακριά μαλλιά ή δεν είχε το χρώμα που αναζητούσε στο τσιντσιλά. Έτσι εμφανίστηκαν οι πρώτοι Ασιάτες και Tiffanys.
μεγάλοένα Η ασιατική ράτσα γάτας προέρχεται από την Αγγλία και είναι μια παραλλαγή της Βιρμανικά αγγλικά. Έχει επίσης πρακτικά την ίδια σωματική διάπλαση με την τελευταία και οι διαφορές είναι μόνο στο επίπεδο του φορέματος και του μοτίβου. Αυτό η γάτα προέρχεται αρχικά από το πρόγραμμα αναπαραγωγής του Αγώνας Burmilla τη δεκαετία του 1980, με πρωτοβουλία ενός Άγγλου αριστοκράτη.
Η Burmilla και επομένως, κατ’ επέκταση, η Η ασιατική συνομιλία που μας ενδιαφέρει σε αυτό το κομμάτι, δημιουργήθηκε ακούσια. Η Αγγλίδα βαρόνη ονόματι Miranda Von Kirchberg είχε πολλά τομάκια και δύο από αυτά ζευγάρωσαν χωρίς να το καταλάβει. Έτσι ξεκίνησε με την ένωση μεταξύ ενός Άγγλου Βιρμανού και ενός περσικός χρώματος τσιντσιλά που είχε μια γέννα από υπέροχα μικρά αιλουροειδών πολύ κοντά φυσικά στα Βιρμανέζικα αλλά με χρώμα τσιντσιλά (σε γκρι τόνους). Η κ. Von Kirchberg είχε τότε την ιδέα δημιουργήστε μια νέα φυλή, την Burmilla από ασημί Βιρμανέζικο χρώμα. Τέλος, κατά τις διάφορες αναπαραγωγές που έγιναν για να έχουμε Burmilla, μερικά από τα γατάκια γεννήθηκαν εκτός των κανόνων του νέου προτύπου που είχε φτιάξει. Επομένως, Τα μικρά αιλουροειδή που έχουν χρώμα διαφορετικό από το γκρι τσιντσιλά είναι επομένως η προέλευση της ασιατικής ποικιλίας. Και τα μικρά που είχαν μακρυμάλλη γούνα σχημάτισαν την ποικιλία Tiffany.