Όλα για την τουρκική γάτα Angora: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η τουρκική γάτα Angora δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε άλλες γάτες και τα ημίμακρα μαλλιά της την κάνουν ιδιαίτερα μεγαλοπρεπή. Με καταγωγή από την Τουρκία (όπως υποδηλώνει το όνομά του), αυτό το αιλουροειδές έγινε γνωστό στην Ευρώπη γύρω στον 17ο αιώνα. Είναι από τις πρώτες γνωστές ράτσες με τόσο μακριά μαλλιά. Ωστόσο, αυτή η φυλή δεν ταξινομείται ως με μακριά μαλλιά, καθώς ο τίτλος προορίζεται μόνο για Πέρσες.

Το βλέμμα του

Πολύ κομψό, αυτή η γάτα δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη! Το μεσαίο τρίχωμα του είναι γενικά πιο παχύ στην κοιλιά και στο στήθος. Πολύ απαλό και ευχάριστο, μπορείς να μείνεις για ώρες αγκαλιά! Αυτός είναι μάλλον ψηλός, αδύνατος και αρκετά μυώδης. Ευκίνητος χαρακτήρας κινείται πάντα με χάρισμα και λεπτότητα.

Το λευκό παλτό είναι Η πιο κοινή, αλλά υπάρχουν και άλλα χρώματα (εκτός από τις σοκολατί αποχρώσεις). Τα μάτια του είναι αμυγδαλωτά και αρκετά μεγάλα. Όσο για τα αυτιά του, είναι επίσης επιβλητικά και ελαφρώς μυτερά.

τουρκική γάτα ανγκόρα
Credits: Anna Volgina/iStock

Ο χαρακτήρας του

Η τουρκική γάτα Angora είναι σύντροφος πολύ στοργικός και κοινωνικός . Εκτιμά την ανεξαρτησία και την ηρεμία του για να ξεκουραστεί και να ανθίσει σωστά. Επιπλέον, είναι ένα πολύ πιστό αιλουροειδές και κοντά στην οικογένειά του. Πολύ έξυπνος, ακόμα ο μικρός του χαρακτήρας που το κάνει μόνο πιο γοητευτικό!

Μάλλον δραστήρια και αθλητική, αυτή η ράτσα λατρεύουν να παίζουνκαι τα πάει πολύ καλά με παιδιά και άλλα ζώα. Ωστόσο, εάν επιθυμείτε να υιοθετήσετε μια τουρκική Angora, είναι απαραίτητο να προσφέρετε ένα μεγάλο έδαφος, γιατί αγαπά ευρύχωρους χώρους . Διαμερισματική ζωή δεν είναι ιδανικόγια αυτόν τον εκκολαπτόμενο αθλητή! Θα είναι πιο ευτυχισμένος στην ύπαιθρο όπου μπορεί να περπατήσει εύκολα και να ανθίσει στην καλύτερη περίπτωση απολαμβάνοντας τη φύση. Επιπλέον, η Τουρκική Ανγκόρα είναι από τις ράτσες που απολαμβάνει το παιχνίδι με το νερό. Μην εκπλαγείτε, λοιπόν, αν τον δείτε να κολλάει δεξιά ή αριστερά.

τουρκική γάτα ανγκόρα
Συντελεστές: Daly69/Wikipedia

Την υγεία του

Αν και αυτή η γάτα είναι συνήθως πολύ καθαρό, τα μαλλιά του χρειάζονται καθημερινή συντήρηση. Πράγματι, ακόμα κι αν δεν έχει υπόστρωμα σε αντίθεση με κάποιες άλλες ράτσες, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Τακτικό βούρτσισμα καθιστά επίσης δυνατή τη διασφάλιση ότι δεν υπάρχει κάνει κόμπους και διατηρεί το δέρμα υγιές . Ομοίως, λόγω του μακριού του τριχώματος, είναι γενικά ενδεδειγμένοπροσαρμόστε τη διατροφή σας με βάση αυτό το χαρακτηριστικό.

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ασθένεια για αυτή τη φυλή. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με όλα τα ζώα, είναι σημαντικό να τακτικές εξετάσεις με τον κτηνίατρονα εξασφαλίσει καλή υγεία. Αγαπώντας την ύπαιθρο, είναι επίσης επιτακτική ανάγκη να το προστατεύουμε από όλα τα παράσιτα και να παρακολουθούμε τακτικά τη γενική του κατάσταση (μαλλιά, αυτιά, πόδια κ.λπ.). Η διάρκεια ζωής του υπολογίζεται μεταξύ 12 και 18 ετών .

τουρκική γάτα ανγκόρα
Πίστωση: vyckee/iStock

Η τιμή του

Η τιμή αγοράς μιας τουρκικής γάτας Angora ποικίλλει, όπως πολλές άλλες ράτσες, ανάλογα με το φύλο, το χρώμα, την καταγωγή και την ηλικία του ζώου. Πρέπει να μετράς μεταξύ 900€ έως 1200€να αγοράσει ένα. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτεί κανείς με τακτικό κόστος συντήρησης αλλά επίσης με περιστασιακά έξοδα(κτηνίατρος, αξεσουάρ, τρόφιμα, απρόβλεπτα κ.λπ.).