Όλα για τη γάτα των Ιμαλαΐων: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αυτός ο όμορφος τόμος μπορεί εύκολα να σας κάνει να σκεφτείτε τον Πέρση! Παρεμπιπτόντως, η γάτα των Ιμαλαΐων είναι επίσης γνωστή ως το περσικό σημείο χρώματος. Σχετίζεται και με τους Σιάμ. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να μάθετε περισσότερα για αυτό το όμορφο αιλουροειδές!

Το βλέμμα του

Όπως τα περσικά, είναι μουντή μύτηείναι μάλλον στρογγυλό και έχει ΜΙΚΡΑ αυτια. Έχει ημίμακρα μαλλιά και τα στρογγυλά του μάτια είναι συχνά πολύ μπλε. Το τρίχωμα του είναι πολύ ανοιχτόχρωμο, συνήθως με σκούρες άκρες. Επίσης παίρνει το τελικό του χρώμα γύρω στα 3 του χρόνια.

Ο χαρακτήρας του

Η σιαμέζικη καταγωγή του τον κάνει ζώο περίεργος με μια ιδιαίτερη έλξη για το παιχνίδι. Ωστόσο, η περσική πλευρά του τον κάνει στοργικός, κοντά στα αφεντικά του και σχετικά ήρεμος. Θα έχετε λοιπόν καταλάβει ότι είναι μια γάτα διαμερισμάτων που αγαπά ειρήνη και αγκαλιές. Μπορεί ακόμη και να είναι αληθινό δοχείο με κόλλα σε συνεχή αναζήτηση της προσοχής. Μάλλον κοινωνικός με ανθρώπους σαν με άλλα ζώαθα χρειαστεί ακόμα λίγος χρόνος προσαρμογής για κάθε συνάντηση. Γενικότερα, είναι επίσης πάντα απαραίτητο να φροντίζετε να κάνετε καλές παρουσιάσεις με τα ζώα σας ώστε η συγκατοίκηση να γίνεται στην καλύτερη περίπτωση.

Συνομιλία Ιμαλαΐων
Credits: slowmotiongli/iStock

Του αρέσει να τον φροντίζουν, ότι τον περιποιούμαστε και ότι τα αφεντικά του είναι στη διάθεσή του για την ευημερία του. Και αυτό είναι πολύ καλό, γιατί πρέπει να το βουρτσίζετε τακτικά για να αποφύγετε το σχηματισμό κόμπων στο παλτό του. Επιπλέον, σε αντίθεση με μερικές γάτες, δεν ανέχεται καλά τη μοναξιά.

Την υγεία του

Η γάτα των Ιμαλαΐων μπορεί να ζήσει κατά μέσο όρο 12 χρόνια. Επιπλέον, η ήσυχη πλευρά του δεν πρέπει να τον κλειδώνει σε μια βαρετή ρουτίνα. Είναι επομένως απαραίτητο φροντίζει πάντα να του προκαλεί την περιέργεια και την εξυπνάδα του.

Υιός η περιποίηση πρέπει να είναι συχνή, τόσο όσον αφορά τα μαλλιά, τα μάτια, τα αυτιά ή τη μύτη του. Πράγματι, έχοντας ένα επίπεδο ρύγχος, πρέπει να είναι συντηρείται τακτικά. Επιπλέον, καθώς αυτή η γάτα έχει διαφορετικά φυσικά χαρακτηριστικά, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι έχει α ποιοτικό φαγητό προσαρμοσμένο στα μαλλιά και τη μορφολογία του. Επίσης, αυτή η φυλή μπορεί εύκολα να έχει μερικά επιπλέον κιλάείναι επομένως απαραίτητο να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση σε αυτό το σημείο.

Συνομιλία Ιμαλαΐων
Credits : Mo Semsem/iStock

Δυστυχώς, όπως και οι Πέρσες, αυτές οι γάτες είναι επιρρεπείς σε διάφορους τύπους ασθενειών. Μπορούν να έχουν δερματολογικά, ουροποιητικά, αλλά και καρδιακά ή οφθαλμολογικά προβλήματα.

Η τιμή του

Η τιμή αγοράς μιας γάτας Ιμαλαΐων ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, την καταγωγή και τα πρότυπα ομορφιάς της. Ένα γατάκι αναπαραγωγής θα είναι μεταξύ 800 και 2.500 ευρώ. Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε όλη την απαραίτητη φροντίδα καθημερινά και μηνιαία ότι τα ζώα χρειάζονται για να ζουν άνετα και με καλή υγεία. Σε αυτό λοιπόν προστίθενται κτηνιατρικές επισκέψεις, διάφορες αντιπαρασιτικές θεραπείες, αλλά και φαγητό και περιστασιακά έξοδα σε περίπτωση ασθένειας.