Όλα για τη γάτα Donskoy: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα Donskoy είναι ασυνήθιστη στη Γαλλία. Με καταγωγή από τη Ρωσία, αυτή η ράτσα ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 80. Είναι από τις μοναδικές άτριχες ράτσες που υπάρχουν εκτός από τη Σφίγγα. Στιβαρό και απίστευτα ευγενικό, εδώ είναι όλες οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το όμορφο αιλουροειδές.

Το βλέμμα του

Le chat Donskoy είναι μάλλον μυώδης και πολύ κομψό. Επιπλέον, η απουσία μαλλιών καθιστά δυνατή την καλή θέαση τους μυς του. Όπως και άλλα γυμνά αιλουροειδή, το δέρμα του έχει πολλές πτυχές, ειδικά στο κεφάλι, τις μασχάλες και την κοιλιά. Επιπλέον, μπορεί να συμβεί να έχει ένα ελαφρύ χνούδι στο στήθος, στο ρύγχος, στα πόδια ή στην ουρά.

Συνομιλία donskoy
Πίστωση: Ιούνιος/iStock

Το κεφάλι του είναι μάλλον τριγωνικό τα μάτια έχουν σχήμα αμυγδάλου και έχει μεγάλα, ίσια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες. Το φόρεμά της μπορεί να είναι οποιουδήποτε χρώματος, κάτι που της δίνει μια δική της γοητεία.

Ο χαρακτήρας του

Πολύ ωραίος και όχι πολύ επιθετικός, είναι γνωστός για αυτό τη μεγάλη του καλοσύνη. Πράγματι, αυτή η ράτσα εκτιμά την παρέα και έχει πολλά προβλήματα με τη μοναξιά. Πολύ κοντά στην οικογένειά του, αυτή η γάτα με τη μεγάλη καρδιά μπορεί να μοιάζει ένα πραγματικό σκυλί ακολουθώντας τον ιδιοκτήτη του παντού. Ευφυής και πολύ περίεργος, του αρέσει να παίζει και να ανακαλύπτει νέες δραστηριότητες. Όντας πολύ δραστήριος, είναι απαραίτητο να να ζητηθείαλλά και ότι έχει κάτι να πηδήξει, να τρέξει κ.λπ.

Τα πάει εξίσου καλά με τα παιδιά όσο και με τους ενήλικες και άλλα ζώα. Φυσικά, είναι πάντα σημαντικό ότι έχει μια περίοδο προσαρμογής να ανθίσει στην καλύτερη περίπτωση σε ένα νέο περιβάλλον.

chat donskoy
Πίστωση: Svetlanistaya/iStock

Επιπλέον, η εσωτερική ζωή του ταιριάζει περισσότερο από μια ζωή σε εξωτερικούς χώρους. Η γάτα Donskoy χρειάζεται πράγματι ένα ασφαλές μέρος για θερμοκρασίες που είναι πολύ ζεστές ή πολύ κρύες. Ωστόσο, θα εκτιμήσει έναν μικρό κήπο στον οποίο θα τρέχει και θα ακούει τους γύρω θορύβους.

Την υγεία του

Δεδομένου ότι δεν έχει τρίχες, είναι σημαντικό να φροντίζετε το δέρμα του και να μην το βουρτσίζετε μπορεί να τον εκνευρίσει. Μπορείτε να το πλένετε μια φορά το μήνα. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλες τις γάτες, είναι σημαντικό να καθαρίστε τα μάτια και τα αυτιά του.

Η γάτα Donskoy μπορεί να ζήσει αρκετά, μεταξύ 12 και 15 ετών. Επιπλέον, αυτή η γάτα υπόκειται σε πνευμονικές λοιμώξεις. Είναι λοιπόν σημαντικό να το προστατεύσουμε από το κρύο και να του προσφέρουμε καλή κτηνιατρική φροντίδα.

Η τιμή του

Η τιμή του ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, το χρώμα, την ηλικία κ.λπ. Πρέπει να μετράς μεταξύ 1 200 και 1 500 € να πάρει ένα. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε εξοδα ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣτρόφιμα και διάφορα κτηνιατρικά έξοδα.