Όλα για τη γάτα Ragamuffin: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Αν γνωρίζετε τη γάτα Ragdoll, το Ragamuffin μπορεί εύκολα να σας κάνει να το σκεφτείτε. Αυτή η γάτα είναι ένας στενός σταυρός με πολλά αιλουροειδή όπως: η γάτα του σοκακιού, η περσική, αλλά και η γάτα των Ιμαλαΐων. Αυτή η φυλή αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, αν και δεν είναι ακόμη πολύ γνωστή. Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά για να γνωρίσετε καλύτερα αυτό το αιλουροειδές.

Το βλέμμα του

Η γάτα Ragamuffin είναι αρκετά μεγάλη. Μάλλον μυώδης, αυτή η γάτα είναι αρκετά επιβλητική και μπορεί να φτάσει και τα 9 κιλά. Διαθέτει παλτό πολύ μαλακό και μεσαίου μήκους. Τα μαλλιά του είναι πιο μακριά γύρω από το λαιμό καθώς και κάτω από την κοιλιά. Ωστόσο, δεν έχει ξεκάθαρο παλτό και συνήθως έχει πολλά χρώματα. Η μύτη του είναι κοντή και ελαφρώς κούφια. Του τα μάτια έχουν σχήμα αμυγδάλου.

chat ragamuffin
Credits: Nousha/iStock

Ο χαρακτήρας του

Αυτή η ράτσα είναι μάλλον ήρεμος και προσεκτικός. Πράγματι, μπορεί να έχει στιγμές τρέλας όπως όλες οι γάτες, αλλά είναι κυρίως διακριτικός και πολύ τρυφερός. Εκτιμά την παρέα και ότι η προσοχή είναι στραμμένη σε αυτόν. Αυτή η γάτα δεν είναι δύσκολο να ζεις και τα πηγαίνει εύκολα με τα συγγενή της, αλλά και με τα παιδιά, αν και αυτό μπορεί να διαφέρει κατά περίπτωση. Ωστόσο, είναι γενικά ειρηνιστής και μπορεί εύκολα να κάνει νέους φίλους. Σε γενικές γραμμές, είναι επομένως ένας καλός σύντροφος που θα μπορέσει να προσαρμοστεί τέλεια σε μια αγαπημένη οικογένεια.

Το Ragamuffin είναι αρκετά παιχνιδιάρικο, αλλά όχι σπορ. Επομένως, τα παιχνίδια δεν πρέπει να διαρκέσουν πολύ με κίνδυνο να τον βαρέσουν. Εκ ΦΥΣΕΩΣ πολύ περίεργος, θα ξέρει πώς να είναι προσεκτικός στις καινοτομίες που μπορείτε να του προσφέρετε. Αυτός ο γατόγατος δεν έχει ιδιαίτερες ιδιαιτερότητες εκτός από το ότι του αρέσει η παρέα, αλλά μπορεί επίσης να είστε πιο ανεξάρτητοι κατά καιρούς.

Την υγεία του

Η πυκνή του γούνα απαιτεί τακτικό βούρτσισμα για να αποφύγετε τους κόμπους και τα προβλήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν. Επιπλέον, όπως για όλες τις γάτες, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ποιότητα της διατροφής της ώστε να μην παίρνει πολύ βάρος αφού δεν είναι όχι πολύ αθλητικό.

chat ragamuffin
Συντελεστές: PaaschPhotography/iStock

Το προσδόκιμο ζωής του ποικίλλει μεταξύ τους 13 και 17 ετών, ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τα διάφορα προβλήματα που συναντώνται κ.λπ. Δεδομένου ότι αυτή η φυλή είναι ελάχιστα γνωστή, δεν υπάρχουν ακόμη συγκεκριμένα στοιχεία για τις ασθένειες που αναπτύσσονται συχνότερα σε αυτή τη γάτα. Παρ ‘όλα αυτά, η ηρεμία και η έλλειψη αθλητισμού μπορεί εύκολα τον κάνουν υπέρβαρο. Αυτό το στοιχείο είναι επομένως παρακολουθήστε προσεκτικά για την καλή υγεία του ζώου του.

Η τιμή του

Η τιμή αγοράς της γάτας Ragamuffin ποικίλλει ανάλογα με τη γενεαλογία της. Παρ ‘όλα αυτά, η γνωστή ελάχιστη μέση τιμή είναι 700 ευρώ και μπορεί να φτάσει και τα 1.000 ευρώ. Φυσικά, αυτοί οι αριθμοί μπορούν επίσης να αυξηθούν ανάλογα με το χρώμα, την ιδιοσυγκρασία, την ηλικία και το φύλο του. Σε διαφορετική περίπτωση, τακτική φροντίδα καθώς και τα τρόφιμα πρέπει να προστεθούν σε αυτήν την τιμή για να φροντίσετε καλά το ζώο σας.