Όλα για τη γάτα Savannah: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Στην αρχή ελάχιστα αναγνωρισμένη, αυτή η ράτσα μπόρεσε να κάνει τη θέση της και να παρουσιαστεί επίσημα από το LOOF (Επίσημο Βιβλίο Προέλευσης Αιλουροειδών) το 2007. Η γάτα Savannah συζητείται πλέον πολύ λόγω της ομορφιάς και του ταμπεραμέντου της. Ένα πραγματικό μινιατούρα ελαφάκι, αυτή η όμορφη γάτα σαγηνεύει περισσότερα από ένα άτομα. Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να μάθετε λίγα περισσότερα για αυτή τη φυλή!

Το βλέμμα του

Η Savannah είναι ένα μείγμα μεταξύ της Serval και πολλών άλλων φυλών κατοικίδιων γατών. Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε κυρίως στις Ηνωμένες Πολιτείες τη δεκαετία του ’80. Η σωματική διάπλαση της Σαβάνας μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την καταγωγή της. Πράγματι, η πρώτη διασταύρωση με το Serval θα μοιάζει περισσότερο με αυτό το αιλουροειδές (είναι τότε της πρώτης γενιάς). Οι άλλες γενιές είναι εκείνες που δεν είναι αποτέλεσμα άμεσης διασταύρωσης με ένα Serval (ο παππούς ή ο προπάππος είναι ένας Serval).

Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε για να δώσει μια αρκετά μεγάλη γάτα, έως 40 cm στο ακρώμιο για 7 έως 9 κιλά. Ωστόσο, οι πρώτες γενιές μπορούν να ανέβουν μέχρι τα 14 κιλά και στη συνέχεια να ανταγωνιστούν το Maine Coon. Πολύ μυώδες και αρμονικό, το σώμα της Σαβάνας κατηγοριοποιείται σαν αθλητικός. Το φόρεμά του είναι μαύρα στίγματα τιγρέ (στρογγυλές ή επιμήκεις μαύρες κηλίδες) και μπορεί να έχει χρυσαφί ή ελαφάκι χρώμα με γενικά λευκή κοιλιά και κοντά μαλλιά.

chat σαβάνα
Συντελεστές: skeeze/Pixabay

Όπως το Serval, το κεφάλι του είναι λίγο μικρότερη σε σύγκριση με το σώμα της. Τα αυτιά του είναι πολύ μεγάλα και στρογγυλεμένα. Η μύτη του είναι κατά τα άλλα ροζ ή γκρι και καλά καθορισμένη με αρκετά μακρύ ρύγχος. Τα μάτια της σε σχήμα αμυγδάλου είναι γενικά πράσινο ή κίτρινο/χρυσό και να του προσφέρει μια απαλή και προσεκτική ματιά. Τέλος, η ουρά του είναι αρκετά χοντρή με το μαύρο άκρο.

Ο χαρακτήρας του

Η γάτα Savannah μπορεί να φαίνεται πολύ άγρια ​​και φλογερή, αλλά εμφανίζεται επίσης γρήγορα κοινωνικός και ευφυής. Κοντά στα αφεντικά του, αποδεικνύει εύκολα την αγάπη του για την οικογένειά του. Αν και τρυφερό, έχει επίσης ανάγκη για διέγερση. Πράγματι, αυτός ο μεγάλος αθλητής πρέπει να μπορεί να διασκεδάζει ανά πάσα στιγμή. Χρειάζεται λοιπόν χώρο για να ξοδέψετε δεόντως. Ωστόσο, επειδή είναι διαρκώς σε αναζήτηση περιπέτειας, μπορεί και να αποδειχτεί δραπέτης. Επομένως, είναι πάντα απαραίτητο να το παρακολουθείτε, αλλά κυρίως να του δίνετε όλη την προσοχή που απαιτεί. Όπως όλες οι άλλες γάτες, χρειάζεται δραστηριότητες, γρατσουνιές και μέρη όπου μπορεί να πηδήξει, αλλά και να σκαρφαλώσει. Θα καταλάβετε: είναι ένα ζώο που ξεχειλίζει από ενέργεια.

chat σαβάνα
Πιστώσεις: ajr_images/iStock

Το να μένει σε διαμέρισμα μπορεί να του ταιριάζει εξίσου με το να μένει σε σπίτι. Ωστόσο, το κατάλυμα πρέπει να είναι ευρύχωρο και περιέχει όλα όσα χρειάζεται. Επιπλέον, αν λείπετε από το σπίτι, οι βόλτες με λουριά είναι απαραίτητοι για αυτήν την περίεργη και περιπετειώδη μεγάλη γάτα. Από την άλλη, αν έχετε κήπο, φροντίστε να τον περιφράξετε έτσι ώστε να είναι μην βάζετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο έξω ή να χαθείτε.

Την υγεία του

Η γάτα Savannah δεν έχει κανένα ιδιαίτερο αναγνωρισμένο πρόβλημα υγείας. Είναι αρκετά ανθεκτικός και μπορεί να ζήσει κατά μέσο όρο 15 χρόνια. Ωστόσο, κάποιοι μπορεί να ζήσουν έως 20 ετών, όταν φροντίζονται καλά και έχουν τέλεια υγεία. Επιπλέον, η διατροφή του πρέπει να προσαρμόζεται στη μορφολογία του. Επομένως, οι κροκέτες δεν είναι η καλύτερη τροφή για μια γάτα όπως αυτή. προτιμήστε λοιπόν μη τροποποιημένο κρέας (κοτόπουλο ή μοσχάρι για παράδειγμα) για να παρέχει όλες τις ανάγκες για το μικρό σας σαρκοφάγο.

Μη διστάσετε να ζητήσετε συμβουλές στον κτηνίατρό σας. Είναι πράγματι απαραίτητο για την καλή τους υγεία να έχουν τακτική παρακολούθηση με έναν επαγγελματία. Τέλος, όπως όλες οι άλλες κοντότριχες ράτσες, το τακτικό βούρτσισμα είναι σημαντικό. Επί πλέον, καθαρισμός ματιών και αυτιών είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση της καλής υγείας του ζώου σας.

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Savannah ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, τη γενεαλογία, το φύλο της κ.λπ. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 1.800 € για να πάρεις ένα. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να προσθέσετε όλα τα απαραίτητα έξοδα και καθημερινά στο πλάι. Αυτό περιλαμβάνει τρόφιμα, αξεσουάρ, κτηνιατρικά έξοδα, διάφορες τακτικές προστασίες (τσιπς/αποπαρασιτώσεις), αλλά και έξοδα σε περίπτωση απρόβλεπτων γεγονότων. Επομένως, είναι επιτακτική ανάγκη να σκεφτείτε προσεκτικά όλες τις ανάγκες ενός ζώου πριν το αποκτήσετε.

Επιπλέον, αν και ορισμένες ράτσες είναι ελκυστικές, είναι σημαντικό να αναρωτηθεί για την υιοθεσία. Μάλιστα και σήμερα χιλιάδες ζώα εγκαταλείπονται. Εάν θέλετε να καλωσορίσετε ένα μικρό ζώο στο σπίτι σας, φροντίστε να έχει πραγματικά τα μέσα και μη διστάσετε να πάτε να δείτε τα διαφορετικά καταφύγια!