Όλα για τη γάτα Singapura: Εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα της Σιγκαπούρης είναι ελάχιστα γνωστή στη Γαλλία και την Ευρώπη. Περισσότερο παρούσα στην Αμερική, αυτή η ράτσα συζητείται όλο και περισσότερο στις περιοχές μας. Με καταγωγή από τη Σιγκαπούρη, αυτή η γάτα εισήχθη στην αμερικανική επικράτεια και στη συνέχεια αναγνωρίστηκε επίσημα γύρω στον 20ο αιώνα. Έξυπνο, περίεργο και ήρεμο, αυτό το αιλουροειδές σαγηνεύει περισσότερους από έναν! Επιπλέον, είναι μια από τις μικρότερες γάτες στον κόσμο, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο χαριτωμένο!

Μικρή, αλλά πολύ κομψή, αυτή η γάτα έχει ένα καλή μυϊκή μάζα παρά το μέγεθός της, που του δίνει μια μάλλον λεπτή και ισορροπημένη εμφάνιση. Το παλτό του είναι αρκετά κοντό και το φόρεμά του πρέπει να φέρει πολύ ανοιχτόχρωμα σημεία, άρα είναι καφέ τιγρέ ή σέπια αγούτι. Το χρώμα του είναι ιβουάρ με όμορφες ανταύγειες από μπεζ έως καφέ. Η βάση του είναι επομένως μάλλον ανοιχτόχρωμη, ενώ τα άκρα του είναι πιο σκούρα.

Αν δεν το έχετε προσέξει ακόμα, το κεφάλι του είναι στρογγυλό και μικρό. Η μύτη του είναι γενικά πορτοκαλοροζ και αρκετά κοντή. Τα ζυγωματικά της είναι ψηλά και προεξέχοντα, ενώ τα μάτια της είναι αρκετά μεγάλα και σε σχήμα αμυγδάλου, κάτι που της δίνει γεμάτο γοητεία! Για να σέβονται τα πρότυπα της φυλής, το χρώμα των ματιών του δεν πρέπει να είναι μπλε, ούτε πολύ σκούρο. Έτσι, επιτρέπονται μόνο οι αποχρώσεις του πράσινου (κίτρινο έως φουντουκιές).

chat singapura
Πίστωση: Viktor/iStock

Ο χαρακτήρας του

Η γάτα της Σιγκαπούρης έχει ιδιοσυγκρασία πολύ γλυκό και τρυφερό. Εξαιρετικά προσεκτικός και περίεργος, εκτιμά επίσης πολύ τη συντροφιά και τη στοργή των κυρίων του. Επιπλέον, σε αντίθεση με ορισμένες ράτσες, δεν είναι καθόλου χαρακτηριστική, αλλά μπορεί να είναι πολύ ομιλητικός! Προσαρμόζεται λοιπόν τέλεια στην ήρεμη ζωή του σπιτιού του (είτε με είτε χωρίς παιδιά) και τα πάει εύκολα με άλλα ζώα . Λατρεύει την ύπαιθρο, αλλά θα αισθάνεται πιο ασφαλής στο εσωτερικό. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να το διεγείρει επαρκώς στη στέγασή τουμε πολλά παιχνίδια, ξύσιμο στύλους, δέντρα κ.λπ. Τέλος, πρόκειται για μια γάτα που θέλει μεγάλη προσοχή, γιατί δεν του αρέσει πολύ να περνά χρόνο μόνος .

chat singapura
Πίστωση: Viktor/iStock

Την υγεία και τη συντήρησή του

Αυτό το μικρό αιλουροειδές είναι αρκετά εύθραυστο μπροστά στο κρύο και μπορεί εύκολα να κρυώσει. Είναι λοιπόν σημαντικό να το παρακολουθείτε προσεκτικά, ειδικά το χειμώνα. Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, είναι προτιμότερο να διατηρείται σε κλειστό χώρο κατά την κακοκαιρία. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να έχει τακτική παρακολούθηση με τον κτηνίατρό του για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι καλά. Όσον αφορά τη διατροφή του, πρέπει να προσαρμοστεί στη μορφολογία και την ηλικία του. Αυτές οι γάτες ζουν κατά μέσο όρο 15 χρόνια, αλλά μπορούν να φτάσουν και τα 20 χρόνια όταν είναι σε τέλεια υγεία!

Σε αντίθεση με τα μαλλιά μεσαίου μήκους, η συντήρηση είναι πιο απλή εδώ. Πράγματι, μια γρήγορη βούρτσα μπορεί να αφαιρέσει τις νεκρές τρίχες. Δεν χρειάζεται να το κάνετε αυτό κάθε μέρα, μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Ωστόσο, επειδή τα μαλλιά του είναι αρκετά λεπτά, δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε σκληρή βούρτσα, αλλά α πολύ γλυκό ώστε να του είναι όσο πιο ευχάριστο γίνεται. Τέλος, είναι πάντα σημαντικό να καθαρά μάτια και αυτιάγια να μην δίνουν τόπο σε μολύνσεις.

chat singapura
Πιστώσεις: Seregaff / iStock

Η τιμή του

Η τιμή μιας γάτας Singapura ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία της, το φύλο της, αλλά και την καταγωγή της. Οι τιμές είναι συχνά μεταξύ 1 500 € και 1 800 €. Τα θηλυκά θα είναι γενικά πιο ακριβά από τα αρσενικά. Σε διαφορετική περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχαστεί ημερήσιες τιμές συντήρησηςδηλαδή κτηνιατρικές επισκέψεις, στείρωση, έλεγχος παρασίτων, αλλά και τρόφιμα, αξεσουάρ και πιθανά απρόβλεπτα!