Όλα για τη γάτα Ural Rex: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Ονομάζεται επίσης Ural Rex, η γάτα Ural Rex είναι τόσο ενδιαφέρουσα όσο και κομψή. Αυτή η ράτσα, πολύ σπάνια στη Γαλλία και την Ευρώπη, κατάγεται από τη Ρωσία. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το αιλουροειδές.

Το βλέμμα του

Μεσαίου μεγέθους, η γάτα Ural Rex εξακολουθεί να είναι αρκετά μυώδης ενώ παραμένει λεπτή. Τα πόδια του είναι πιο ψηλά από το κανονικό, δίνοντάς του μια λεπτή εμφάνιση. Τα αρσενικά είναι επίσης μεγαλύτερα από τα θηλυκά. Επίσης, το κεφάλι του είναι αρκετά μικρό ενώ είναι φαρδύ. Τα αυτιά του είναι καλά ψηλά, μεγάλα και στρογγυλεμένα στα άκρα. Τα δύο του μεγάλα τα μάτια είναι οβάλ και σε καλή απόσταση.

Υπάρχει δύο τύπους Ural Rex : αυτή με κοντά μαλλιά και αυτή με ημίμακρα μαλλιά. Και στις δύο περιπτώσεις, η γούνα μπορεί να φαίνεται άτυπη, καθώς είναι κυματιστή. Παρά τα σγουρά μαλλιά του, παραμένει πολύ απαλό και μεταξένιο. Το φόρεμά του μπορεί να ποικίλλει, αλλά το χρώμα του δεν πρέπει να είναι σε αποχρώσεις του καφέ.

Ουραλ Ρεξ
Credits: Akifyeva Svetlana/iStock

Ο χαρακτήρας του

Ήρεμη και στοργική, αυτή η γάτα είναι μια αληθινή αγάπη. Πράγματι, είναι πολύ πιστός στον αφέντη του, ακόμη και μερικές φορές πολύ κοντά. Μπορεί εύκολα να αγχωθεί ή να αγχωθεί όταν μείνει μόνος του για πολύ καιρό. Θα έχετε καταλάβει: σε αυτό το αιλουροειδές δεν αρέσει η μοναξιά. Εκ τούτου, διαθέσιμη οικογένεια είναι ιδανικό για αυτόν. Επίσης τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά αν δεν είναι πολύ θορυβώδη. Παρόλα αυτά, αν υπάρχει πολύ ταραχή, δεν θα διστάσει να ξεφύγει για να βρει περισσότερη ηρεμία.

Αυτό το αιλουροειδές δεν είναι πολύ θορυβώδες. Επομένως, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία της γάτας Ural rex να νιαουρίζω με κάθε κόστος. Προτιμά να παραμένει διακριτικός ζητώντας πολλές αγκαλιές. Σε αντίθεση με τα περισσότερα αιλουροειδή που γνωρίζουμε, αυτό προσαρμόζεται ιδιαίτερα καλά στη ζωή σε διαμέρισμα. Έχει μάλιστα όχι απαραίτητα αυτή η επιθυμία να εξερευνήσετε τη μεγάλη ύπαιθρο. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να το διασκεδάζεις και να περνάς μεγάλες στιγμές μαζί του για να νιώθει καλά. Είναι επίσης περίεργος και δραστήριος, επομένως δεν θα πει ποτέ όχι σε μια συνεδρία παιχνιδιού μαζί σας. Είναι απλά απαραίτητο να εξασφαλίσετε την ευημερία του προσφέροντάς του μια πολύ τακτική εταιρεία.

chat ural rex
Credits: Akifyeva Svetlana/iStock

Την υγεία του

Αυτή η φυλή όχι ευρέως διαδεδομένο, προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάποια παθολογία που έχει κοινοποιηθεί ως υποτροπιάζουσα. Ωστόσο, αναγνωρίζεται ως ανθεκτικό και μπορεί να ζήσει από 13 έως 17 χρόνια κατά μέσο όρο. Όπως κάθε γάτα, είναι απαραίτητο να προσαρμόζει τη διατροφή της σύμφωνα με τις ανάγκες της (συχνά με ξηρή και υγρή τροφή).

Καλό είναι να καθαρίζει τα μάτια, τα αυτιά, αλλά και τα δόντια του και να προσέχει τα νύχια του. Πράγματι, καθώς είναι μάλλον ήρεμος, δεν θα χρησιμοποιήσει απαραίτητα καλά τα νύχια του. Τέλος, το τακτικό βούρτσισμα είναι σημαντικό ιδιαίτερα κατά την περίοδο της ωοτοκίας γιατί χάνει πολλά μαλλιά.

chat ural rex
Credits: Akifyeva Svetlana/iStock

Η τιμή του

Η γάτα Ural Rex παραμένει πολύ δύσκολο να υιοθετηθεί στις περιοχές μας. Πρέπει να μετράς γύρω 1000 ευρώ ελάχιστο για να πάρετε ένα.