Όλα για το Selkirk rex: εμφάνιση, χαρακτήρας, υγεία, τιμή

Η γάτα Selkirk Rex είναι μια πραγματική μπάλα αγάπης! Το σγουρό παλτό του τον κάνει αξιολάτρευτο και ενδιαφέρον. Με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κέρδισε γρήγορα τις καρδιές των λάτρεις των αιλουροειδών! Εδώ είναι μερικές πληροφορίες για να μάθετε λίγα περισσότερα για αυτό το υπέροχο ζώο.

Το βλέμμα του

Αυτή η όμορφη γάτα μπορεί επίσης να έχει κοντά μαλλιά από μεσαίου μήκους. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι το πολύ σγουρό μάλλινο παλτό του που συχνά είναι πιο πυκνό στο ύψος του λαιμού. Αυτή η ράτσα δεν έχει φόρεμα ή καθορισμένου χρώματος : άρα υπάρχουν πολλές πιθανότητες.

Γενικά μεσαίου ύψους, είναι αρκετά μυώδης. Έχει ωραίο στρογγυλό κεφάλι και καλά μάγουλα. Η μικρή του μύτη του δίνει επίσης μια σημαντική γοητεία! Σε διαφορετική περίπτωση, τα μεγάλα στρογγυλά της μάτια δώστε του έναν προσεκτικό και πολύ εκφραστικό αέρα. Τέλος, τα αυτιά του απέχουν αρκετά και στρογγυλεμένα.

Chat selkirk rex
Πίστωση: JoannElle/iStock

Ο χαρακτήρας του

Αυτή η γάτα έχει πολλά καλά σημεία! Πολύ χάδια, θα βρει μια συγκεκριμένη θέση στην αγκαλιά σου. Περίεργος και ήρεμος, είναι πράγματι πιστός φίλος του αφέντη του. Αυτό το μικρό αιλουροειδές έχει αγάπη και του αρέσει να παίζει παιχνίδια, αλλά και καλούς υπνάκους.

Η ιδιοσυγκρασία του, που μοιάζει αρκετά με αυτή της Περσικής και της κοινής γάτας, τον κάνει α ήσυχη γάτα , ζωηρός, πολύ έξυπνος και ανεκτικός με άλλα ζώα. Όλες αυτές οι ιδιότητες του επιτρέπουν να είναι α πολύ καλός σύντροφοςγια τον άντρα. Είναι πράγματι εύκολο να το ζεις και προσαρμόζεται γρήγορα σε αλλαγές και διαφορετικές ρουτίνες. Ωστόσο, αυτή η γάτα αρχικά θα είναι επιφυλακτική με τους ξένους. Ευτυχώς, μόλις εδραιωθεί η εμπιστοσύνη, θα αποδειχθεί ότι είναι ένας ζεστός οικοδεσπότης.

Θα είναι τόσο καλό σε ένα διαμέρισμα όσο και σε ένα σπίτι με κήπο. Παρόλα αυτά, και στις δύο περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να έχει διέγερση (παιχνίδια, βόλτες, προβληματισμοί, αθλήματα κ.λπ.). Αυτή η όμορφη γάτα θα ξέρει πώς να τραβήξει την προσοχή σας όταν είστε παρόντες, αλλά μπορεί επίσης φροντίστε τον εαυτό σας από καιρό σε καιρό.

Πρέπει ακόμα να πάρετε προφυλάξεις με τα παιδιά, γιατί δεν πρέπει να λαμβάνεται για παιχνίδι. Πράγματι, η «βελούδινη» σωματική του διάπλαση θα μπορούσε να τον βλάψει. Είναι επομένως σημαντικό να δώσουμε προσοχή σε αυτό το σημείο και σε σεβαστείτε τον χωρίς να τον πληγώσετε. Φυσικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για όλες τις γάτες, αλλά και για όλα τα ζώα. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι αυτά είναι αισθανόμενα όντα.

Selkirk Rex Kittens
Πιστώσεις: Belikart/iStock

Την υγεία του

Η γάτα Selkirk Rex δεν έχει κανένα ιδιαίτερο γνωστό πρόβλημα σήμερα. Αυτή η φυλή είναι σχετικά πρόσφατη, παθολογίες δεν αναφέρονται ακόμη πραγματικά . Ωστόσο, όντας κοντά στο περσικό, μπορεί να είναι επιρρεπές σε δυσλειτουργία των νεφρών. Η μέση διάρκεια ζωής του είναι 17 χρόνια. Επιπλέον, για να εξασφαλίσετε καλή υγεία, φροντίστε να έχετε τακτική κτηνιατρική παρακολούθηση. Επίσης, υιοθετήστε κατάλληλη δίαιτα τις ανάγκες της γάτας σας για να μην αναπτύξει πεπτικά προβλήματα.

Η τιμή του

Η τιμή αγοράς μιας γάτας Selkirk Rex ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, το χρώμα, την καταγωγή και την ηλικία της. Πρέπει να μετράς γύρω 900 €να αγοράσει ένα. Ωστόσο, πρέπει να σκεφτεί κανείς με τακτικό κόστος συντήρησης αλλά επίσης με περιστασιακά έξοδα(κτηνίατρος, αξεσουάρ, τρόφιμα, απρόβλεπτα κ.λπ.).