10 από τα πιο όμορφα αποσπάσματα για τις γάτες

Οι γάτες είναι γνωστό ότι είναι ζώα που είναι και μυστικιστικά, ιδιοσυγκρασιακά, μερικές φορές αστεία και πολύ συχνά χάδια. Και οι διαφορετικές όψεις τους έχουν συχνά μεταγραφεί με ποίηση και ευφυΐα σε εισαγωγικά που αξίζει να γίνουν γνωστά. Μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στη λογοτεχνία είναι πράγματι διάσημα ως άπληστοι γατόφιλοι, ακόμα κι αν τα βιβλία δεν αποτίουν τόσο φόρο τιμής στις γάτες όσο στους σκύλους.

Αλλά προσέξτε, όταν πρόκειται να αναδείξετε την ομορφιά και τον χαρακτήρα της γάτας, δεν λείπουν τα καλά και όμορφα λόγια. Αποκαλύπτουν έτσι τις συνήθειές τους και τους μοναδικός δεσμός με τον άνθρωπο, με μια ακρίβεια που όλα άτομα που τους αρέσουν οι γάτες θα μπορεί να αναγνωρίσει και να εκτιμήσει! Εδώ είναι μια επιλογή από τα πιο όμορφα αποσπάσματα στις αγαπημένες μας μπάλες μαλλιών.

1. Robertson Davies, Αμερικανός άνθρωπος των γραμμάτων

«Η ευτυχία είναι σαν τη γάτα, αν προσπαθήσεις να την αγκαλιάσεις, τρέχει μακριά σου, αν δεν τη φροντίσεις, τρίβεται στα πόδια σου και πηδά στα γόνατά σου. »

2. Ιούλιος Βερν, μυθιστοριογράφος

«Πιστεύω ότι οι γάτες είναι πνεύματα που ήρθαν στη γη. Μια γάτα, είμαι πεπεισμένος, θα μπορούσε να περπατήσει πάνω σε ένα σύννεφο. »

3. Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Αμερικανός συγγραφέας

«Η γάτα είναι απολύτως ειλικρινής: τα ανθρώπινα όντα κρύβουν τα συναισθήματά τους για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Οι γάτες όχι. »

γατάκι βιβλιοπωλείου
Credits: vladans / iStock

4. Ο συγγραφέας και ποιητής Téophile Gautier στο βιβλίο οικείο θηριοτροφείο

«Κατακτήστε φιλία ενός κουβέντα είναι επέλεξε δυσκολεύομαι. Ο γάτος είναι ένα φιλοσοφικό θηρίο, τακτοποιημένο, ήσυχο, προσκολλημένο στις συνήθειές του, φίλος της τάξης και της καθαριότητας και που δεν ζαλίζει τις στοργές του: θέλει να γίνει φίλος σου αν το αξίζεις, αλλά όχι δούλος. Στην τρυφερότητά του διατηρεί την ελεύθερη βούλησή του και δεν θα κάνει για εσάς αυτό που θεωρεί παράλογο. αλλά από τη στιγμή που σου έχει δώσει τον εαυτό του, τι απόλυτη εμπιστοσύνη, τι πιστότητα στοργής! Είναι ο σύντροφος των ωρών της μοναξιάς, της μελαγχολίας και της δουλειάς σου. »

5. Ο Léo Ferré στο τραγούδι του Μελαγχολία

«Η Melancholy είναι μια χαμένη γάτα που πιστεύουμε ότι βρέθηκε. »

6. Guy de Maupassant, συγγραφέας

«Τίποτα δεν είναι πιο απαλό, τίποτα δεν δίνει στο δέρμα μια πιο λεπτή, πιο εκλεπτυσμένη, πιο σπάνια αίσθηση από το ζεστό και ζωντανό τρίχωμα μιας γάτας. »

βιβλίο με ψέματα γάτας
Πιστώσεις: iStock

7. Βίκτωρ Ουγκώ, άνθρωπος των γραμμάτων και πολιτική προσωπικότητα

«Ο Θεός εφηύρε τη γάτα για να έχει ο άνθρωπος μια τίγρη για να τη χαϊδέψει στο σπίτι. »

Μικρές πληροφορίες μπόνους: η γάτα της ονομάστηκε Chanoine.

8. Ζυλ Ρενάρ, συγγραφέας

«Το ιδανικό της ηρεμίας είναι σε μια γάτα που κάθεται. »

9. Joseph Wood Krutch, Αμερικανός συγγραφέας και φυσιοδίφης

«Οι γάτες ακολουθούν την αρχή ότι δεν βλάπτεις κανέναν ζητώντας αυτό που θέλεις. »

10. Jean Cocteau, άνθρωπος των γραμμάτων

«Λατρεύω τις γάτες γιατί αγαπώ το σπίτι μου και σταδιακά γίνονται ορατή ψυχή του. Ένα είδος ενεργητικής σιωπής πηγάζει από αυτά τα λίγα παλτά που φαίνονται κουφά σε εντολές, κλήσεις, μομφές. »