10 δουλειές που θα μπορούσαν να κάνουν οι γάτες, και μάλιστα καλύτερες από τους ανθρώπους

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι δουλειά θα μπορούσε να κάνει η γάτα σας; Αν το σκεφτείς, υπάρχουν πολλές δουλειές στις οποίες οι γάτες θα διέπρεψαν. Ευτυχώς, οι αιλουροειδείς φίλοι μας δεν επιτρέπεται να εργάζονται, διαφορετικά είναι ασφαλές στοίχημα ότι θα μας αντικαθιστούσαν εύκολα…

1. Ορνιθολόγος

Η παρατήρηση πουλιών είναι ένα αγαπημένο χόμπι για πολλές γάτες. Και όσο να πουν ότι σίγουρα ξέρουν πολλά για αυτά τα μικρά ιπτάμενα ζώα. Το επάγγελμα του ορνιθολόγου, που συνίσταται στη μελέτη των πτηνών, φαίνεται λοιπόν να είναι φτιαγμένο για αυτά!

2. Χορευτής

Οι γάτες δεν είναι μόνο προικισμένες με μια εκπληκτική ευκινησία, αλλά επιπλέον οι κινήσεις τους είναι πάντα χαριτωμένη. Και κερασάκι στην τούρτα, περπατούν φυσικά στις μύτες των ποδιών. Τόσες πολλές δεξιότητες που θα τους έκαναν εξαιρετικούς χορευτές!

πόδι γάτας
Credits: Doucefleur / iStock

3. Πολιτικός

Μεταξύ μας, οι γάτες ήδη κυβερνούν τον κόσμο. Απόδειξη αυτού είναι η απόλυτη αφοσίωση που δείχνουν οι ιδιοκτήτες τους. Πράγματι, εκτός από το να τα ταΐζουμε και να τα στεγάζουμε δωρεάν, σκύβουμε προς τα πίσω για να ανταποκριθούμε σε κάθε τους επιθυμία, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να θυσιάσουμε την κοινωνική μας ζωή ή ακόμα και τον ύπνο μας. Οι γάτες γεννιούνται ηγέτες και το γνωρίζουν καλά.

πολιτική γάτα
Credits : iStock / Belykh

4. Γιατρός

Πιθανότατα έχετε ήδη παρατηρήσει ότι οι γάτες έχουν μια σούπερ δύναμη: έχουν την ικανότητα να καταπραΰνουν το άγχος μας και να ανακουφίζουν τον πόνο μας απλά γουργουρίζοντας. Ακόμα καλύτερα, είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μια ασθένεια, όπως ο καρκίνος, στον άνθρωπο τους. Και όλα αυτά χωρίς μηχανές ή φάρμακα!

γιατρός γάτα
Πιστώσεις: iStock / Voren1

5. Δικαστής

Ξέρετε αυτό το βλέμμα: είναι η γάτα σας που σας ενημερώνει πόσο αναστατωμένος είναι που αργήσατε να του σερβίρετε το γεύμα του. Ή μήπως επειδή δεν έχετε αλλάξει τα σκουπίδια του εδώ και πολύ καιρό. Με λίγα λόγια, υπάρχει πάντα ένας λόγος που σε κάνει να νιώθεις ένοχος ούτως ή άλλως. Και για καλό λόγο, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο διερευνητικό βλέμμα ενός αιλουροειδούς χωρίς να ομολογήσει τις αμαρτίες του.

κουβέντα
Credits: struvictory / iStock

6. Εξολοθρευτής

Το κυνήγι ποντικών είναι μια δραστηριότητα ριζωμένη στα γονίδια των περισσότερων γατών. Η απλή παρουσία τους καθιστά επίσης δυνατό να αποτρέψει τα τρωκτικά από το να έρθουν να εγκατασταθούν σε ένα σπίτι. Και όλα αυτά χωρίς την ανάγκη χημικών!

κυνηγετική γάτα
Πιστώσεις: iStock / scaliger

7. Διακοσμητής εσωτερικών χώρων

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σκεφτεί κανείς, η ευχαρίστηση που απολαμβάνουν οι γάτες όταν πέφτουν αντικείμενα δεν συνδέεται με την ευχαρίστηση να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Στην πραγματικότητα, είναι ο δικός τους τρόπος να θεραπεύσουν την άσχημη γεύση του ανθρώπου τους…

8. Κτηνίατρος

Παρόλο που οι γάτες είναι, τις περισσότερες φορές, επικεντρωμένες στο μικρό τους πρόσωπο, εξακολουθεί να συμβαίνει να δείχνουν λίγη ενσυναίσθηση προς τους άλλους, και ιδιαίτερα προς τα άλλα ζώα. Έτσι, υπάρχουν πολλές ιστορίες που αναφέρουν πώς τα αιλουροειδή έχουν φροντίσει άρρωστα ζώα, είτε σκυλιά, κατσίκες, σκαντζόχοιρους ή ακόμα και χελώνες!

συγκατοίκηση chien chat
Πιστώσεις: chendongshan / iStock

9. Baby-sitter

Κατά κανόνα, οι γάτες δεν είναι πολύ ενθουσιώδεις όταν τα παιδιά ζουν στο νοικοκυριό τους. Συχνά, απλώς τους ανέχονται. Αλλά δεν είναι επειδή δεν δείχνουν την αγάπη τους με το φως της ημέρας που δεν την έχουν. Έτσι, είναι ασφαλές στοίχημα ότι δεν θα άφηναν να συμβεί τίποτα στους θορυβώδεις μικρούς τους συγκάτοικους ή ακόμα και ότι θα έδιναν ακόμη και τη ζωή τους για να τους προστατεύσουν!

φιλί γάτας
Credits: SurkovDimitri / iStock

10. Νυχτοφύλακας

Οι γάτες είναι εδαφικά ζώα. Τη νύχτα, περνούν επίσης τον περισσότερο χρόνο τους περιπολώντας στην επικράτειά τους για να ελέγξουν ότι δεν μπαίνει κανένας εισβολέας. Με λίγα λόγια, αυτό ακριβώς κάνουν οι νυχτοφύλακες, έτσι δεν είναι;

κουβέντα
Συντελεστές : Συγγραφέας / iStock