5 έξυπνες ιδέες για να κρύψετε την άμμο της γάτας σας

Ομολογουμένως, οι απορριμματοκιβώτια των φίλων μας των αιλουροειδών δεν αναγνωρίζονται για την αισθητική τους. Φυσικά, λοιπόν, οι κατασκευαστές προσπαθούν τώρα να είναι πρωτότυποι και να εμφυσήσουν μια ουγγιά ομορφιάς σε αυτό, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ειδικά επειδή συνιστάται ανεπιφύλακτα να επιλέξετε ένα πολύ βασικό κουτί απορριμάτων: μεγάλο, ορθογώνιο, ανοιχτό και με χαμηλές άκρες. Πράγματι, οι πιο περίτεχνες γέννες δεν είναι απαραίτητα του γούστου των μαλλιών μας. Μην ανησυχείτε, ωστόσο, είναι πιθανό να κρύψετε αυτό το δυσκίνητο και άκομψο αντικείμενο από τη θέα σας. Αλλά αν και μόνο αν η γάτα σας συμφωνεί!

Καλό να ξέρω : μπορείτε να προσπαθήσετε να κρύψετε το κουτί απορριμάτων της γάτας σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι είναι πάντα προσβάσιμο στο τελευταίο. Ομοίως, εάν το αιλουροειδές σας φαίνεται να μουτρώνει στο κουτί απορριμμάτων του μετά από αυτή τη μεταμόρφωση, είναι καλύτερα να το βγάλετε από την κρυψώνα του και να το επαναφέρετε στην αρχική του θέση.

1. Μεταμορφώστε ένα παλιό έπιπλο

Έχετε κάποιο παλιό έπιπλο που δεν χρησιμοποιείτε πλέον; Γιατί λοιπόν να μην το μετατρέψετε σε κουτί απορριμμάτων! Για να το κάνετε αυτό, προτιμήστε ένα χαμηλό και ορθογώνιο ντουλάπι. Επιπλέον, προτιμήστε την τοποθέτηση μιας κουρτίνας ή ενός πτερυγίου γάτας για πρόσβαση στο κουτί απορριμμάτων. Και αν το ντουλάπι έχει πόρτες, φροντίστε να τις αφήνετε πάντα ανοιχτές.

Εάν το επιτρέπουν οι διαστάσεις του, φροντίστε να το κάνετε δημιουργήστε δύο διαμερίσματα μέσα στα έπιπλα: ένα για τα απορρίμματα της γάτας σας και ένα για τα αξεσουάρ (φτυάρι απορριμμάτων, απορρίμματα, προϊόντα καθαρισμού, μαγειρική σόδα κ.λπ.).

Και λίγο παραπάνω, το να κρύψετε το κιβώτιο απορριμάτων της γάτας σας σε ένα έπιπλο όχι μόνο θα διακοσμήσει το χώρο στο εσωτερικό σας, αλλά θα περιορίσει και τις οσμές!

2. Χρησιμοποιήστε μια γλάστρα

Είστε λάτρης των γατών ΚΑΙ των φυτών; Συμφιλιώστε λοιπόν τα δύο εγκαθιστώντας την άμμο της γάτας σας σε μια γλάστρα! Με αυτόν τον τρόπο, σίγουρα θα εξοικονομήσετε χώρο, κάτι που μπορεί να είναι πολύ σημαντικό εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα.

Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί επιλέξτε ένα φυτό που δεν είναι τοξικό για τη γάτα σας. Ποτέ δεν ξέρεις αν είχε την ιδέα να πάει και να τη μυρίσει λίγο πολύ κοντά στο διάλειμμά της για τσίσα.

3. Κυνήγι για κορμό

Σε ένα σαλόνι ή μια είσοδο, ένα παλιό ψάθινο ή ξύλινο μπαούλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακοσμητικό αλλά και ως κάλυμμα απορριμμάτων. Για να μην αναφέρουμε ότι ένας ψάθινος κορμός θα ενθουσιάσει τη γάτα σας αφού μπορεί εύκολα να ξύσει τα νύχια του πάνω του.

Και πάλι, θυμηθείτε να δημιουργήσετε ένα άνοιγμα ώστε η γάτα σας να έχει πρόσβαση στο κουτί της όποτε θέλει. Γιατί το να θέλεις να κρύψεις το κουτί απορριμμάτων σου είναι καλό, αλλά είναι καλύτερο να αποφεύγεις μικρά ατυχήματα στο χαλί!

4. Τροποποιήστε ένα γωνιακό ντουλάπι

Όσον αφορά την εξοικονόμηση χώρου, η ενσωμάτωση ενός κουτιού απορριμάτων σε μια γωνιακή μονάδα είναι μια τέλεια εναλλακτική λύση. Αλλά να είστε προσεκτικοί, βεβαιωθείτε ότι η γάτα σας δεν υποφέρει από κλειστοφοβία μια φορά στο κουτί της απορριμμάτων της. Διαφορετικά, δεν θα πάει πίσω.

Στην πραγματικότητα, Οι περισσότερες γάτες προτιμούν να ανακουφίζονται σε ανοιχτό περιβάλλον για να μπορείς να παρακολουθείς τα πήγαινε-έλα. Και ναι, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, στη φύση, δεν είναι μόνο αρπακτικά αλλά και θήραμα!

5. Σκουπίδια κάτω από τις σκάλες

Εάν έχετε τη δυνατότητα, μη διστάσετε να εγκαταστήσετε την άμμο για τη γάτα σας κάτω από τις σκάλες του σπιτιού σας. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό το αντιαισθητικό αντικείμενο (αλλά απαραίτητο για τους αιλουροειδείς φίλους μας) δεν θα είναι πλέον το κέντρο της διαμονής σας.