5 πράγματα που η γάτα σας μισεί σε εσάς

Όπως γνωρίζετε, η γάτα σας είναι ένα πολύ απαιτητικό ζώο, όχι μόνο προς τον εαυτό της αλλά και προς εσάς, τον άνθρωπο της. Και να το ξέρεις αυτό, μερικές φορές κάνεις συμπεριφορές που πραγματικά μισεί. Έτσι, δεν είναι περίεργο που μερικές φορές εκπλήσσεσαι με το περιφρονητικό βλέμμα με το οποίο σε κοιτάζει το αιλουροειδές σου…

1. Η συνήθειά σας να κάνετε θόρυβο

Η γάτα είναι ένα ζώο που αγαπά την ηρεμία. Δυστυχώς για αυτόν, έχει ένα πολύ ανεπτυγμένη ακοή. Έτσι, όταν αρχίζεις να ουρλιάζεις από χαρά, θυμό ή όταν δυναμώνεις την ένταση στην τηλεόραση ή το ηχοσύστημα, έχει το χάρισμα να τον εκνευρίζει βαθιά. Μια συμβουλή λοιπόν, όταν η γάτα σας είναι κοντά: χαμηλώστε τον ήχο!

2. Η τάση σας να φοράτε άρωμα

Εκτός από την ακοή, η γάτα έχει ένα ιδιαίτερα έντονη όσφρηση που του επιτρέπει να μυρίζει μυρωδιές που ούτε καν υποψιάζεστε. Και σε περίπτωση που δεν το ήξερες, απεχθάνεται τις έντονες μυρωδιές.

Έτσι, ανάμεσα στις μυρωδιές από αρώματα, αποσμητικά, προϊόντα καθαρισμού, καπνό ή ακόμα και τρόφιμα (όπως το σκόρδο και τα εσπεριδοειδή) που αναπνέετε σε καθημερινή βάση, η γάτα σας έχει πραγματικά κάτι για το οποίο σας μισεί.

3. Η αγάπη σας για το νερό

Όπως γνωρίζετε, οι γάτες δεν είναι μεγάλοι λάτρεις του νερού. Μπορούμε μάλιστα να πούμε ότι το αποφεύγουν σαν την πανούκλα. Η απόδειξη, πίνουν ελάχιστα και μόνο όταν διψούν πραγματικά. Πραγματικές καμήλες!

κουβέντα
Credits: struvictory / iStock

Όταν λοιπόν η γάτα σας σε βλέπει να χαλαρώνετε σε ωραία ζεστά μπάνια, να πλένετε τα πιάτα ή να πιτσιλίζετε νερό στο πρόσωπό σας, όχι μόνο δεν σας καταλαβαίνει, αλλά το βρίσκει και πραγματικά αποκρουστικό.

4. Το αφήνεις να πάει

Αν υπάρχει κάτι που δεν το εγκαταλείπει η γάτα σας, αυτό είναι την καθαριότητα του περιβάλλοντος του αλλά και πάνω απ’ όλα τα σκουπίδια του.

Ωστόσο, ας είμαστε ειλικρινείς, μερικές φορές δεν καθαρίζετε τα μπολ με νερό και φαγητό πριν πάτε για ύπνο ή ακόμα και «ξεχνάτε» να αλλάξετε τα σκουπίδια σας. Να το ξέρεις, αυτή η αποχώρηση δεν περνά στα μάτια αυτού τακτοποιημένο φρικιό τι είναι η γάτα σου.

5. Η υπερχείλιση στοργή σας

Ναι, η γάτα σας είναι στοργική. Μόνο, δεν είναι λούτρινοκαι αν υπάρχει κάτι που δεν μπορεί να αντέξει, είναι ότι τον αντιμετωπίζετε ως τέτοιο.

Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, Η σωματική επαφή είναι πάνω από όλα ένα σημάδι κυριαρχίας μεταξύ των φίλων μας των αιλουροειδών. Ναι, λοιπόν, στη γάτα σας αρέσουν οι αγκαλιές, αλλά μόνο όταν το έχει αποφασίσει. Θα θέλατε κάποιος να σας αγγίζει παντού, όλη την ώρα, χωρίς να σας ζητήσει την άδειά σας;