5 πράγματα που πρέπει να θυμάστε!

Παρόλο που είναι καλύτερο να βρίσκετε λύσεις για τη γάτα σας όταν πηγαίνετε ταξίδι, υπάρχουν στιγμές που δεν έχετε άλλη επιλογή! Οπότε το να ταξιδεύεις με τρένο ή αυτοκίνητο είναι ένα πράγμα, αλλά το ταξίδι με αεροπλάνο φαίνεται σαν μια πραγματική διαδρομή με εμπόδια. Αλλά μην πανικοβάλλεστε, έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα που θα σας επιτρέψει να μην ξεχάσετε τίποτα και να φύγετε με την ησυχία σας με το αγαπημένο σας αιλουροειδές!

Σημειώστε ότι οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες επιτρέπουν σε γάτες από 6ακόμη και 8 κιλά μέγιστη (περιλαμβάνεται θήκη μεταφοράς) ταξίδια στην καμπίνα με τον άνθρωπο τους. Πέρα από αυτό το βάρος, η γάτα σας θα πρέπει να ταξιδέψει στο αμπάρι.

Και πρόσεχε, κάποιες εταιρείες δεν επιτρέπουν καν τη μεταφορά ζώων (αυτή είναι ιδιαίτερα η περίπτωση της EasyJet)! Μερικές ράτσες γάτες με στριμωγμένες μουσούδες (Οι Πέρσες για παράδειγμα) καθώς και οι έγκυες γάτες μπορούν επίσης να απαγορευθούν να πετούν.

1. Πάρε το εισιτήριό του

Νομίζατε ότι θα μπορούσατε να πάρετε τη γάτα σας στο αεροπλάνο δωρεάν! Μάλλον! Κατά την κράτηση του ταξιδιού σας, θα πρέπει επίσης να θυμηθείτε να διευκρινίσετε ότι θα συνοδεύεστε από ένα ζώο. Και έτσι, φυσικά, πληρώνοντας α επιπλέον χρέωση !

Αυτό το συμπλήρωμα μπορεί συνήθως να ποικίλλει μεταξύ 20 και 260 ευρώανάλογα με τον επιλεγμένο προορισμό.

2. Επιλέξτε ένα κατάλληλο κλουβί μεταφοράς

Εάν η γάτα σας ταξιδεύει στην καμπίνα μαζί σας, πρέπει να είναι σε τσάντα ή Εγκεκριμένο κιβώτιο μεταφοράς από την IATA που θα τοποθετήσετε στα πόδια ή στα γόνατά σας. Πράγματι, είναι εντελώς απαγορεύεται να αφήσει το ζώο έξω Στο αεροπλάνο. Έτσι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κλουβί της γάτας σας είναι επαρκές ευάερος ώστε να μπορεί να αναπνέει ανεμπόδιστα σε όλο το ταξίδι. Εάν ταξιδεύει στο αμπάρι, πρέπει να μείνει σε ένα στερεό κλουβί μεταφοράς.

Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα ελέγξτε με την αεροπορική σας εταιρεία στις απαιτήσεις που έχει όσον αφορά το κλουβί μεταφοράς. Πράγματι, το τελευταίο μπορεί να διαφέρει από τη μια εταιρεία στην άλλη και πρέπει ανταποκρίνεται σε συγκεκριμένες μετρήσεις. Και σκεφτείτε επιγραφή το τελάρο της γάτας σας αναφέροντας τα στοιχεία σας και τον αριθμό αναγνώρισής της, όπως θα κάνετε για κάθε αποσκευή!

κουτί μεταφοράς γάτας
Συντελεστές: Highwaystarz-Photography / iStock

3. Μην ξεχνάτε τη ζώνη και το λουρί

Είναι πολύ πιθανό κατά την επίσκεψή σας στο σημείο ελέγχου από το αεροδρόμιο, για παράδειγμα, σας ζητείται να βγάλετε τη γάτα σας από το κλουβί της για να την ψάξετε. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να έχετε προμηθεύσει τη ζώνη και το λουρί για να το κάνετεαποφύγετε οποιοδήποτε περιστατικό. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να απογειωθεί η φουρνιά σας!

4. Κάντε τον εμβολιασμό και τσιπαρίστε τον

Κάθε χώρα έχει τις δικές της υγειονομικές απαιτήσεις για την υποδοχή των ζώων. Σκεφτείτε λοιπόν ρωτήστε εκ των προτέρων σχετικά με τους όρους που απαιτούνται από τη χώρα προορισμού σας για να επιτρέψετε στα κατοικίδια να εισέλθουν στην επικράτειά της. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο τουπρεσβεία ενδιαφερόμενος.

Σε κάθε περίπτωση, η γάτα σας πρέπει να έχει όλα τα εμβόλια ενημερωμένα. Επιπλέον, πρέπει να είναι πατατακιή ακόμη, για ορισμένες χώρες, έχουν πρόσφατο πιστοποιητικό υγείας συμπληρώνεται από κτηνίατρο. Επομένως, μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το ταξίδι σας βιβλιάριο υγείας όπως και το δικό του ευρωπαϊκό διαβατήριο !

5. Εξετάστε τα αξεσουάρ

Πριν φύγετε, θυμηθείτε να πάρετε μαζί σας όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστείτε στην καμπίνα. ευημερία η γάτα σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με αεροπλάνο: μπολ με νερό, κουβέρτα για την προστασία της από τον κλιματισμό, τροφή για γάτες, παιχνίδι…

Και αν η γάτα σας είναι ο αγχωμένος τύπος, μη διστάσετε να ζητήσετε τη συμβουλή του κτηνιάτρου σας. Το τελευταίο μπορεί να συνταγογραφήσει παυσίπονα ή πιο φυσικές λύσεις, όπως τα λουλούδια Bach.

Πηγή