5 σημάδια που δείχνουν ότι ο κτηνίατρός σας είναι φιλικός προς τις γάτες

Για πολλούς ιδιοκτήτες γατών, η εύρεση του κατάλληλου κτηνιάτρου που θα ξέρει πώς να τιθασεύει την τρίχα τους είναι ένα πραγματικό εμπόδιο. Ωστόσο, εν όψει του άγχους που προκαλείται στις γάτες από τις κτηνιατρικές επισκέψεις, ένας κτηνίατρος που αγαπά τα αιλουροειδή, που ξέρει πώς να τα αντιμετωπίζει, είναι απλώς απαραίτητος. Για να μάθετε αν ο κτηνίατρός σας είναι «φιλικός προς τις γάτες», δείτε μερικά σημάδια που πρέπει να παρατηρήσετε!

1. Η κλινική δεν έχει θόρυβο

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επισκέπτεστε τον κτηνίατρό σας, την κλινική ή το κτηνιατρείο δεν πρέπει να είναι πολύ θορυβώδες. Στην πραγματικότητα, ένα θορυβώδες και ταραχώδες περιβάλλον είναι πηγή άγχους έξτρα για τους αιλουροειδείς φίλους μας, παρόλο που δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το άγχος του ταξιδιού.

Ωστόσο, για να ξεκινήσει σε καλές συνθήκες η επίσκεψή τους στον κτηνίατρο θα πρέπει να νιώσουν αμέσως ασφάλεια εκεί. Ή, τουλάχιστον, θα έπρεπε να το θεωρούν ως α προσωρινό καταφύγιο αφού αντιμετώπισε γενναία τον έξω κόσμο.

2. Υπάρχει μια αίθουσα αναμονής αφιερωμένη στις γάτες

Αυτό συμβαίνει τώρα στις περισσότερες κτηνιατρικές κλινικές. Και αυτό είναι καλό! Πράγματι, εάν κατά την είσοδό σας στην κλινική, σας ζητηθεί να περιμένετε σε ένα χώρος αφιερωμένος στις γάτεςκαι ως εκ τούτου χωρίζεται από τα σκυλιά, αυτό είναι ένα καλό σημάδι.

Και για καλό λόγο, δεν είναι ασυνήθιστο οι γάτες να έχουν έναν σπλαχνικό φόβο για τα σκυλιά, ειδικά αν είναι κλειδωμένες σε ένα κουτί μεταφοράς, χωρίς δυνατότητα φυγής. Εάν ένας σκύλος ενδιαφέρεται λίγο πολύ για αυτά, ή ακόμα και γαβγίζει μαζί τους, αυτό θα κινδύνευε να ανεβάσει την ένταση στο μέγιστο, παρόλο που η διαβούλευση δεν έχει ακόμη ξεκινήσει.

3. Αφιερώνει χρόνο για να γνωρίσει

Εκτός από το κεφάλαιο συμπάθειας του κτηνιάτρου σας, πρέπει επίσης να αφιερώσει χρόνο για να γνωρίσει τη γάτα σας και να συστηθείς του πριν προβείτε σε οποιαδήποτε χειραγώγηση. Πράγματι, μια ήπια προσέγγιση συνιστάται ιδιαίτερα με τα αιλουροειδή. Και για καλό λόγο, χρειάζονται χρόνο για να εμπιστευτούν τους ανθρώπους.

κτηνίατρος γάτας
Πιστώσεις: IPGGutenbergUKLtd / iStock

Όταν η γάτα σας καθησυχαστεί για τις προθέσεις του κτηνιάτρου, η διαβούλευση θα πρέπει να γίνει με πιο ήρεμο τρόπο. Δυστυχώς, δεδομένων τους φόρτο εργασίαςοι κτηνίατροι δεν συμφωνούν πάντα με αυτόν τον χρόνο ανταλλαγής, ο οποίος είναι απαραίτητος, με το ζώο.

4. Οι χειρονομίες του είναι απαλές

Εάν ο κτηνίατρος που επιλέξατε είναι πολύ απότομος με τη γάτα σας, η τελευταία θα μπορούσε όχι μόνο να είναι επιθετική, αλλά και τραυματισμένος εφ’ όρου ζωής από επισκέψεις στον κτηνίατρο. Ναι, οι αιλουροειδείς φίλοι μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι, ειδικά όταν πρόκειται για το σώμα τους!

Εξ ου και η σημασία της επιλογής ενός κτηνιάτρου με απαλή φωνή και χειρονομίες, ο οποίος ξέρει πώς να χειριστεί και να μιλήσει στο μαλλί σας και έτσι να αποφύγει την αποπληξία.

5. Η αίθουσα ανάνηψης είναι εκτός λειτουργίας

Μπορεί να φαίνεται ανόητο, αλλά αν η γάτα σας χειρουργείται και στη συνέχεια πρέπει να μείνει στο δωμάτιο ανάνηψης για λίγο μετά την αναισθησία της, είναι καλύτερο να βρεθεί σε ένα ήρεμο περιβάλλον. Πράγματι, ήδημάλλον θα τρομοκρατηθεί μήπως καταλήξει σε ένα άγνωστο μέροςδεν πρέπει να βλέπει ξένους και ζώα να περνούν όλη μέρα.

Και αν επιπλέον μπορεί να επωφεληθεί από μερικές παρηγορητικές αγκαλιές από τον κτηνίατρο ή τους βοηθούς του, είναι ακόμα καλύτερα!