5 τρόποι για να βοηθήσετε εγκαταλελειμμένες γάτες σε καταφύγια

Μόνο στη Γαλλία, τουλάχιστον 100.000 σκύλοι και γάτες εγκαταλείπονται κάθε χρόνο. Και αυτό το ποσοστό αυξάνεται διαρκώς… Σε ερώτηση; Τα ζώα έχουν γίνει καταναλωτικά είδη που αγοράζονται από ιδιοτροπία και πετιούνται λίγα χρόνια ή και λίγους μήνες αργότερα. Ως αποτέλεσμα, τα καταφύγια είναι υπερπλήρη και τα ζώα είναι αυτά που υφίστανται τις συνέπειες. Εάν είστε βαθιά ερωτευμένοι με τις γάτες και θέλετε να είστε χρήσιμοι, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με το καταφύγιο που βρίσκεται πιο κοντά σας για να προσφέρετε τη βοήθειά σας. Μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ζωή αυτών των άτυχων αιλουροειδών, πιστέψτε μας. Εδώ είναι 5 ιδέες για να ελπίζουμε να αλλάξουμε τη ζωή αυτών των εγκαταλελειμμένων γατών.

1. Δωρείστε

Εάν το δώρο των χρημάτων δεν σας αρέσει, επιλέξτε το δωρεές παιχνιδιών, τρόφιμα, κουβέρτες, μπολ, σακούλες απορριμμάτων ή ακόμα και γατόδεντρα. Αν είχατε ποτέ γάτες, σίγουρα έχετε στο κάτω μέρος των ντουλαπιών σας αξεσουάρ που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τα μαλλιά σας ή ότι δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ και ότι θα μπορούσατε απλά να τα δώσετε. Έτσι, ένα απλό καλάθι μπορεί να βελτιώσει πολύ την άνεση διαβίωσης μιας εγκαταλελειμμένης γάτας!

Και πάνω από όλα, μη διστάσετε προσφέρετε και στους γύρω σας να σας εμπιστευτούν αντικείμενα ή τροφή για γάτες. Μπορείτε επίσης να τους το ζητήσετε υποστήριξη του τοπικού καταφυγίου αντί να αγοράσετε ένα δώρο για τα Χριστούγεννα ή τα γενέθλιά σας…

2. Γίνε εθελοντής

Εάν σας αγγίζει ιδιαίτερα η αιτία των εγκαταλειμμένων γατών, μη διστάσετε να το κάνετε διαπράττω και γίνε εθελοντής. Ειδικά αν έχεις Ειδικές Δεξιότητες που θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στο καταφύγιο.

Πράγματι, τα καταφύγια συχνά αναζητούν άτομα που μπορούν να τα βοηθήσουν βελτιώσουν την επικοινωνία τους στο Διαδίκτυο για παράδειγμα ή να πραγματοποιήσει μικρές DIY δουλειά. Ομοίως, το φωτογράφοι είναι ιδιαίτερα περιζήτητα. Πράγματι, όσο πιο όμορφες είναι οι φωτογραφίες των ζώων, τόσο πιο πιθανό είναι να υιοθετηθούν γρήγορα, είναι αποδεδειγμένο!

3. Γίνετε οικογένεια υποδοχής

Εάν δεν έχετε τη δυνατότητα να έρχεστε τακτικά στο καταφύγιο, γιατί να μην ζητήσετε να είστε οικογένεια υποδοχής! Θα έπρεπε καλώς όρισες σπίτι γατάκια, άρρωστες γάτες, ηλικιωμένες γάτες ή γάτες που δεν αντέχουν τη ζωή στο καταφύγιο, όλα για δεδομένο χρόνο.

χαδιάρης γάτα
Συντελεστές: nicexray/iStock

Η γάτα(οι) που σας εμπιστεύτηκαν προφανώς θα ανταποκρίνονται στη δική σας τρόπος ζωής. Για παράδειγμα, εάν έχετε σκύλο, θα σας προσφερθούν μόνο γάτες που υποστηρίζουν σκύλους. Από την άλλη, αν κολλήσετε στη μικρή σας γούνα, μπορείτε φυσικά να το υιοθετήσετε. Από την άλλη, αν δεν συμβαίνει αυτό, θα φύγει από το σπίτι σας μόλις υιοθετηθεί από τη νέα της οικογένεια.

4. Χορηγήστε μια συνομιλία

Είναι απολύτως δυνατή η χορηγία μία ή περισσότερες γάτες σε ένα καταφύγιο για νανα αποτρέψουν την ευθανασία τους. Σε αυτή την περίπτωση, η χορηγούμενη γάτα θα λάβει α τακτική δωρεά σε μετρητά που θα του επιτρέψει να αγοράσει παιχνίδια, φάρμακα ή ακόμα και το αγαπημένο του φαγητό.

Μπορείτε επίσης να έρθετε στο καταφύγιο περάστε λίγο χρόνο με τη γάτα που χορηγήσατε. Μπορείτε να παίξετε μαζί του ή απλά να τον αγκαλιάσετε.

5. Κοινοποιήστε στα κοινωνικά δίκτυα

Αν θέλετε να βοηθήσετε εγκαταλελειμμένες γάτες χωρίς να μετακινηθεί από το σπίτιμπορείτε ήδη να ξεκινήσετε με Εγγραφείτε στη σελίδα Facebook ή Instagram του καταφυγίου που επιλέξατε και να μοιραστείτε τις ανακοινώσεις του με την κοινότητά σας.

Όσο περισσότερες διαφημίσεις κοινοποιούνται, αρέσουν ή ακόμα και σχολιάζονται, τόσο περισσότερες εγκαταλειμμένες γάτες θα έχουν την ευκαιρία να υιοθετηθούν!

Θα σας αρέσει επίσης:

5 καλοί λόγοι για να υιοθετήσετε τη γάτα σας από ένα καταφύγιο

10 καλοί λόγοι για να υιοθετήσεις μια γάτα

5 λόγοι για να ΜΗΝ υιοθετήσετε τη γάτα σας από κατάστημα κατοικίδιων ζώων