5 όμορφες ιστορίες γατών που βρέθηκαν χρόνια αργότερα

Γνωρίζουμε ότι τα αιλουροειδή είναι πολύ ανεξάρτητα και μερικές φορές πολύ μοναχικά. Επιπλέον, αν ο δικός σας πηγαίνει συχνά έξω, μπορεί μια μέρα να μην επιστρέψει στη συνηθισμένη ώρα. Αν και οι περισσότεροι επιστρέφουν από τη μεγάλη τους βόλτα λίγο αργότερα, κάποιες δυστυχώς δεν καταφέρνουν ποτέ να επιστρέψουν… Κάποιες γάτες χρειάζονται χρόνια για να βρεθούν, όπως μας δείχνουν αυτά τα σχετικά συγκινητικά παραδείγματα.

1/ Από το 2004 έως το 2022

Η Tilly εξαφανίστηκε αφού μετακόμισε στη Σκωτία. Αν και η ιδιοκτήτρια έχει κάνει ό,τι ήταν δυνατό για να βρει την αγαπημένη της γάτα, παρέμεινε ανεξιχνίαστη. Στις αρχές Μαρτίου 2022, ωστόσο, έλαβε μια κλήση από τη Σκωτσέζικη Εταιρεία για την Πρόληψη της Βαναυσότητας προς τα Ζώα, η οποία ρωτούσε αν ήξερε μια γάτα με το όνομα Tilly. Στη συνέχεια αντέδρασε αμέσως ανακοινώνοντας ότι ήταν το κατοικίδιό της που χάθηκε από τότε πολλά χρόνια. Η ένωση μπόρεσε να επιστρέψει στον ιδιοκτήτη χάρη σε στις πληροφορίες που περιέχονται στο ηλεκτρονικό τσιπ.

αναγνώριση μικροτσίπ γάτας
Πιστώσεις: iStock/LuckyBusiness

2/ Από το 2008 έως το 2010

Ένας γάτος ονόματι Καρίμ έχασε τα ίχνη της ερωμένης του μετά από μια κίνηση. Η τελευταία είχε εμπιστευτεί το αιλουροειδές της στον πρώην γείτονά της από το Ουζμπεκιστάν για να μην του δημιουργήσει τραύμα. που σχετίζεται με το μεγάλο ταξίδι στη Ρωσία. Το ζώο αποφάσισε διαφορετικά, γιατί λίγες μέρες μετά την αναχώρηση δεν έδινε άλλα σημεία ζωής στους γείτονες. Στη συνέχεια το ανακοίνωσαν στον πρώην ιδιοκτήτη που δεν περίμενε να το βρει δύο χρόνια αργότερα μπροστά στην πόρτα του στη Ρωσία. Πράγματι, ο Καρίμ τα είχε καταφέρει για να βρει το σπίτι της ερωμένης του αρκετά χρόνια αργότερα. Αυτό το ταξίδι τον είχε εξαντλήσει και τον είχε αδυνατίσει πολύ, αλλά αυτή η επανένωση προκάλεσε ένα κύμα ευτυχίας και στους δύο. Αυτή μετά κράτησε τον Καρίμ ενώ δεν ήξερε πώς είχε κάνει όλο αυτό το ταξίδι για να τη βρει.

3/ Από το 2013 έως το 2021/2022

Η Σαρλότ είναι μια μικρή γάτα έχοντας εξαφανιστεί το 2013 στο Βέλγιο. Ωστόσο, ζούσε μόνο ένα χιλιόμετρο από το αρχικό της σπίτι χωρίς να το γνωρίζει. Ένας άντρας τη φρόντιζε μαζί με μια ντουζίνα άλλες γάτες. Όταν πέθανε, όλα τα αιλουροειδή ήταν τελικά υποστηρίζεται από σύλλογο και πέρασε στον αναγνώστη chip. Χάρη στην ταυτότητά του, μπόρεσαν να βρεθούν οι ιδιοκτήτες μετά από τόσα χρόνια.

Αν και ο άνδρας φρόντιζε αυτές τις γάτες, δεν σκέφτηκε να τις πάει σε κτηνίατρο για να μάθει αν ταυτοποιήθηκαν. Ωστόσο, αυτή η πράξη δεν κοστίζει τίποτα και πραγματοποιείται αμέσως όταν προσκομίσετε το ζώο σε κτηνιατρική κλινική. Επομένως είναι Είναι σημαντικό να ελέγχετε πάντα εάν ένα ζώο έχει μικροτσίπ πριν το σηκώσετε.

τζίντζερ γάτα γρασίδι ήλιο
Credits: Pxhere

4/ Από το 2015 έως το 2021

Δεν μπορούμε ποτέ να το πούμε αρκετά: είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε το ζώο σας! Το Monkey Face θα μπορούσε όντως να ήταν βρέθηκε αρκετά χρόνια μετά την εξαφάνισή του χάρη στην ταυτοποίησή του. Η γάτα ήταν αδέσποτη και σε κακή κατάσταση σε μια πόλη του Τέξας. Ωστόσο, όταν η ένωση πήγε στη διεύθυνση που υποδεικνύεται από το τσιπ, οι ιδιοκτήτες είχαν μετακομίσει. Μετά από λίγη έρευνα και την ανακάλυψη των νέων συντεταγμένων, η επανένωση ευτυχώς κατάφερε να πραγματοποιηθεί.

5/ Από το 2018 έως το 2021

Ο Jémar βρήκε τους κυρίους του στο Trouville-sur-Odon (14) 3 χρόνια μετά την εξαφάνιση! Αυτά τα reunions μπόρεσαν να πραγματοποιηθούν χάρη σε έναν κάτοικο μιας γειτονικής πόλης που τον είχε βρει. Νόμιζε ότι ήταν μια αγριόγατα μέχρι που απαίτησε να γυρίσει σπίτι. Βρίσκοντας περίεργη αυτή τη συμπεριφορά, αποφάσισε να τον πάρει στη λίρα. Έτσι οι ιδιοκτήτες του κατάφεραν να το ανακτήσουν σώο και αβλαβές.

Έτσι, χάρη στην αναγνώριση μέσω ηλεκτρονικού τσιπ, ορισμένες γάτες βρέθηκαν από τα αφεντικά τους. Αν και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο γρήγορο, συμβαίνει επίσης να υπάρχουν ωραίες εκπλήξεις όταν βρούμε την τρυφερή μας γάτα έχει φύγει εδώ και χρόνια. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι η ανάγνωση του τσιπ είναι μια δωρεάν πράξη σε κτηνίατρο. Έτσι, εάν εσείς βρίσκετε συχνά μια άγνωστη γάτα κοντά σας, μπορεί να χαθεί. Μη διστάσετε να προσεγγίσετε μια κλινική για να μπορέσετε να βρείτε τους ιδιοκτήτες που μπορεί να ανησυχούν.