Top 10 φυλές γατών με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Το μέσο προσδόκιμο ζωής μιας γάτας είναι μεταξύ 12 και 16 ετών. Αλλά όλα εξαρτώνται από τη διατροφή του ζώου, τη σωματική δραστηριότητα, τον τρόπο ζωής, τη γενετική κληρονομιά και επίσης τη φυλή του. Ναι, όλες οι ράτσες γατών δεν φιλοξενούνται στο ίδιο σκάφος όσον αφορά το προσδόκιμο ζωής! Εδώ είναι αυτά που τείνουν να ζουν περισσότερο!

Καλό να ξέρω : Οι μακροβιότερες γάτες ήταν σχεδόν πάντα γάτες αλέους χωρίς συγκεκριμένη ράτσα.

1. The Sacred of Burma

Με μέσο προσδόκιμο ζωής 16 άπ, το Sacred Birman, που ονομάζεται επίσης γάτα Birman, βρίσκεται στην κορυφή αυτής της κατάταξης. Η γηραιότερη γάτα αυτής της ράτσας έζησε ακόμη και 35 ετών.

Φημισμένη για το ιδιαίτερα στοργικό της ταμπεραμέντο, αυτή η γάτα είναι επίσης γνωστή για το απίστευτη πιστότητα. Πράγματι, ο Sacred Birman έχει μόνο έναν δάσκαλο κατά τη διάρκεια της ζωής του, στον οποίο αφιερώνει μια αγάπη άνευ όρων.

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: iStock

2. Οι Βιρμανοί

Με μέσο προσδόκιμο ζωής 14 υπ, η βιρμανική γάτα μπορεί να ζήσει πολύ περισσότερο εάν τη φροντίσετε σωστά. Και για καλό λόγο, μη έχοντας προδιάθεση για καμία κληρονομική ασθένεια, έχει σιδερένια υγεία!

Αλλά αυτό δεν είναι το μόνο πλεονέκτημά της. Πράγματι, αυτή η γάτα έχει ένα ιδιαίτερα εύκολος χαρακτήρας. Ήρεμος, ευγενικός, πειθήνιος και διακριτικός, του αρέσει να περνά τις μέρες του παίζοντας και χαζεύοντας με τον άνθρωπο του.

συνομιλία Βιρμανίας
Συντελεστές : Heikkisiltala/Wikipedia

3. Οι σιαμαίοι

Αν και η γηραιότερη σιαμέζα γάτα έζησε μέχρι τα 30 χρόνια, οι Σιάμ γενικά ζουν μέχρι τα 14. Κοινωνική, δυναμική και πάντα με καλή διάθεσηαυτός ο γάτος είναι επίσης πολύ καλός ομιλητής που του αρέσει να συνομιλεί με τον αφέντη του.

Θα το έχεις καταλάβει, ακόμα κι αν εκτιμά τις στιγμές αγκαλιάς, έχει μεγάλη ανάγκη να τονωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, η παρουσία ενός άλλου ζώου, όπως μιας γάτας ή ενός σκύλου, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική γι ‘αυτόν.

Σιαμέζικη γάτα
Συντελεστές: webandi/Pixabay

4. Ο Πέρσης

Με τη βασιλική του στάση, ο Πέρσης, που ζει κατά μέσο όρο 14 χρόνια, εκτιμάται ιδιαίτερα από τους γατόφιλους. Και δεν είναι μόνο η υπέροχη γούνα του που τον κάνει τόσο συναρπαστικό, είναι και η μικρή του πλευρά ανεξάρτητος και την περίφημη τεμπελιά του. Είναι πολύ απλό, ο Πέρσης λατρεύει να περνά τη μέρα του κοιμίζοντας στον καναπέ!

chat persan
Πίστωση: rukawajung/iStock

5. Le British Shorthair

Γνωστός για το δικό του κεφάλι σε σχήμα μήλου και τα χρυσά ή χάλκινα μάτια του, ο Βρετανός Κοντότριχος εκτιμάται ιδιαίτερα για τη σωματική του διάπλαση, αλλά όχι μόνο. Η προσωπικότητά του έχει και κάτι να σαγηνεύσει! Πράγματι, ξέρει πώς να είναι στοργικός, υπομονετικός και είναι απίστευτα ευγενικός. Και επιπλέον ζει σχετικά πολύ σε σύγκριση με άλλες γάτες!

Σημειώστε ότι παρόμοιο προσδόκιμο ζωής έχουν και τα στενά του ξαδέρφια, το American Shorthair και το European Shorthair.

chat gris βρετανική κοντότριχη
Πιστώσεις: iStock

6. The Maine Coon

Το Maine Coon, που μπορεί να ζυγίζει περισσότερα από 10 κιλά, θεωρείται το η μεγαλύτερη γάτα στον κόσμο. Έχει επίσης υγεία σιδήρου που του επιτρέπει να ζήσει πολύ. Ως απόδειξη, η γηραιότερη γάτα που ζει ακόμα είναι ένα Maine Coon από την Αγγλία και ηλικιωμένο 31 υπ !

Κοινωνικός και στοργικός, ο Maine Coon είναι ο πιο «σκύλος» από γάτες. Έχει επίσης τη διάκριση ότι αγαπά το νερό και είναι ακούραστος κυνηγός.

Η γάτα Maine Coon νιαουρίζει
Πιστώσεις: iStock

7. Le Ragdoll

Με τα μεγάλα μπλε μάτια και το κρεμ τρίχωμα, το Ragdoll είναι μια απλά υπέροχη γάτα. Με καλή υγεία, μπορεί να ζήσει πολύ. Και αυτό είναι καλό γιατί αυτή η γάτα έχει πολλές ιδιότητες: είναι ήρεμος, απαλός, ισορροπημένος και πάνω απ’ όλα λατρεύει τις αγκαλιές.

Είναι λίγο επιπλέον; Του αρέσει να χαλαρώνει πλήρως όταν τον αγκαλιάζουν, γίνεται μαλακό. Από αυτή την παράξενη συνήθεια προέρχεται και το όνομά του («ragdoll» σημαίνει «κουρέλι κούκλα στα αγγλικά).

chat ragdoll
Συντελεστές: ZEROXO/Pixabay

8. Οι Μπαλινέζοι

Κομψός και μυστηριώδης, ο Μπαλινέζος είναι επίσης α κυνηγός στην καρδιά. Ξέρει όμως και πώς να είναι τέλειο κατοικίδιο. Η ιδιοσυγκρασία του μοιάζει πολύ με αυτή των Σιαμ. Έτσι, ξέρει να είναι ευαίσθητος, παιχνιδιάρης, στοργικός, ομιλητικός και κάπως κτητικός.

μπαλινέζικη γάτα
Συντελεστές : Mary Desmond/Wikimedia Commons

9. Russian Blue

Το Russian Blue είναι μια γάτα που απολαύστε ηρεμία και γαλήνη. Στην πραγματικότητα, δεν είναι κατάλληλο για πολύτεκνες οικογένειες. Επιπλέον, η προσκόλληση που έχει για τον αφέντη του είναι μοναδική και ιδιαίτερα έντονη. Για να ανθίσει, χρειάζεται επίσης να περνά τον περισσότερο χρόνο του με τους τελευταίους.

Από καλή υγεία, μπορεί εύκολα υπερβαίνει τα 15 έτη αν συντηρηθεί καλά.

ρώσικη μπλε γάτα
Συντελεστές: Desha/Pixabay

10. Βομβάη

Το Bombay είναι, παρά το ότι υποδηλώνει το όνομά του, κατάγεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Του jet black χρώμα, δεν περνάει απαρατήρητος με τα πορτοκαλί μάτια του. Αυτό όμως που τον ευχαριστεί, πέρα ​​από τη σωματική του διάπλαση, είναι η εξυπνάδα και η ευαισθησία του.

Η Βομβάη δεν είναι επιρρεπής σε καμία γενετική ασθένεια και σπάνια αρρωσταίνει. Μπορεί έτσι εύκολα να ζήσει έως και 20 χρόνια αν του φέρονται σαν βασιλιάς!

chat bombay
Συντελεστές : Bombaykatze/Wikipedia

Σας άρεσε αυτό το άρθρο ? Θα σας αρέσει επίσης: