Top 5 πιο ήσυχες ράτσες γατών

Αν είστε από τους ανθρώπους που αγαπούν την ηρεμία και για τους οποίους η σιωπή είναι ανεκτίμητη, τότε καλύτερα να μην στραφείτε σε φλύαρες ράτσες γατών. Ευτυχώς για εσάς, υπάρχουν γάτες που είναι φυσικά ήσυχες και σχεδόν ποτέ δεν νιαουρίζουν. Ορίστε ποιες!

1. Ο Αβησσυνός

Η μινιατούρα πουμά του είναι εκπληκτική, αλλά η Αβησσυνία δεν είναι η άγρια ​​γάτα που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Εξαιρετικά τρυφερόςακόμα και με κόλλα, είναι επίσης πολύ δραστήριος, παιχνιδιάρης, έξυπνος και έχει περιπετειώδη ψυχή.

Και, σε αντίθεση με άλλες ανατολίτικες γάτες, είναι ιδιαίτερα διακριτικός. Η μόνη φορά που μπορεί να ακουστεί με επίμονο νιαούρισμα είναι όταν νιώθει παραμελημένος. Αλλά, ακόμη και τότε, η απαλή φωνή του δεν είναι δυσάρεστη να ακούγεται.

κουβεντιάζω αβύσσινος
Συντελεστές: Mariana Mikhailova / iStock

2. Le British Shorthair

Πολύ δημοφιλές, το British Shorthair εκτιμάται για τη σωματική διάπλασή του αρκουδάκι. Αλλά όχι μόνο! Πράγματι, αυτό ήρεμη και ήρεμη γάτα έχει πολλές ιδιότητες. Απολύτως όχι παρεμβατικό, ξέρει να είναι διακριτικός, ειδικά από τη στιγμή που δεν έχει τη συνήθεια να νιαουρίζει για ένα ναι ή ένα όχι.

Υιός ισορροπημένη ιδιοσυγκρασία και το δικό του φιλική συμπεριφοράειδικά με τα παιδιά, τον κάνουν εξαιρετικό σύντροφο ζωής, είτε με ηλικιωμένο είτε με οικογένεια αθλητών.

chat βρετανική κοντότριχη
Πιστώσεις: Leesle / iStock

3. Ο Πέρσης

Ο Πέρσης αντιπροσωπεύει την ενσαρκωμένη κομψότητα. Με την εύκολα αναγνωρίσιμη καρότσα του κεφαλιού, το μεταξένιο παλτό και το περήφανο βλέμμα, αυτό το αιλουροειδές είναι πράγματι η ενσάρκωση της ομορφιάς. Αλλά και η ιδιοσυγκρασία του τον κάνει πολύ αγαπητό.

Και για καλό λόγο, εκτός του ότι είναι εύκολος στη ζωή και ανέχεται τη μοναξιά, έχει μια αξιοσημείωτη διακριτική φύση. Πράγματι, σε αντίθεση με άλλες γάτες, προτιμά να εκφράζει τα συναισθήματά του μέσα από τα μάτια του, και όχι με φωνή. Επιπλέον, μισεί τον θόρυβο και τη φασαρία και ως εκ τούτου χρειάζεται να ζει σε ένα ήρεμο και ήσυχο περιβάλλον.

chat persan
Πίστωση: rukawajung/iStock

4. The Sacred of Burma

Φυσικό σπιτικό και υπάκουο, το Sacred Birman δεν είναι μεγάλος ομιλητής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν του αρέσει να αλληλεπιδρά με τους ανθρώπους του! Αντίθετα, είναι πάντα σε αναζήτηση χάδια και προσοχή.

Πολύ κοινωνικός, ειδικά με άλλα ζώα, είναι επίσης περίεργος και του αρέσει να εξερευνά το περιβάλλον του. Προσέξτε λοιπόν να τον προσέχετε πάντα όταν βγαίνει στο δρόμο!

ιερή γάτα της μπίρμας
Πιστώσεις: Vadimborkin / iStock

5. Le Ragdoll

του α Ολυμπιονίκης ηρεμία και θρυλική ευγένεια σε όλες τις περιστάσεις, το Ragdoll θεωρείται ευγενικός γίγαντας. Ιδιαίτερα στοργική, αυτή η μεγάλη γάτα, που μπορεί να ζυγίζει έως και 9 κιλά, έχει το ιδιαιτερότητα της απόλυτης χαλάρωσης όταν κρατιέται στην αγκαλιάγίνεται απαλό σαν βελούδινο.

Υπομονετικός και ήρεμος, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στο θόρυβο, γεγονός που εξηγεί τη διακριτική φύση του. Σχεδόν τέλειος γάτος, το μόνο αρνητικό του σημείο έγκειται στο γεγονός ότι δεν υποστηρίζει σχεδόν καθόλου τη μοναξιά.

chat ragdoll
Πιστώσεις: bee32 / iStock